Last news in Fakti

8 Октомври, 2021 10:57 6 706 11

Bugatti за $9 млн. и предшественикът му зашеметиха тълпите във Villa d'Este

  • bugatti-
  • chiron-
  • centodieci-
  • eb110 ss

Bugatti изкара две много специални коли на ексклузивното събитие Concorso d'Eleganza Villa d'Este на езерото Комо, Италия

Bugatti за $9 млн. и предшественикът му зашеметиха тълпите във Villa d'Este - 1

Гордо място на щанда на автомобилния производител заема ограниченото издание Centodieci, което бе представено за първи път преди малко повече от две години по време на Седмицата на автомобилите в Монтерей. Производството на автомобила ще бъде ограничено само до 10 бройки, като първите доставки на клиенти ще започнат през 2022 година.

Bugatti за  млн. и предшественикът му зашеметиха тълпите във Villa d

Centodieci, което струва девет милиона долара, се базира на Chiron и разполага с 8.0-литров W16 двигател с четири турбокомпресора. Мощността му е 1 577 к.с., което е с 99 к.с. повече от Chiron. Разбира се, най-голямата разлика между Centodieci и Chiron е персонализираната каросерия, която черпи вдъхновение от емблематичния EB110.

Bugatti за  млн. и предшественикът му зашеметиха тълпите във Villa d

Подходящо за случая, точно до новото Bugatti от компанията са разположили неговия идеологичен предшественик - специален EB110 SuperSport. Тази година се навършват 30 години от появата на френския суперкар. Романо Артиоли, италиански предприемач, възобнови марката Bugatti през 1987 г.

Bugatti за  млн. и предшественикът му зашеметиха тълпите във Villa d

„Оставих сърцето си в моето Bugatti. Никой друг автомобил не дава същото усещане за мощ, контрол и безопасност при всяко пътно състояние като EB110 - и с толкова красив стил. Няма как да не се гордея с „нея“, че е на Concours d'Elegance във Villa d'Este”, каза Артиоли.

Bugatti за  млн. и предшественикът му зашеметиха тълпите във Villa d

Италианецът е ключов фактор при създаването и развитието на версията SuperSport на EB110. Първоначално колата му е боядисана в нюанс на сребро, наречена Grigio Chiaro metalizzato, но след това е пребоядисана в синьо. „ Centodieci Concorso d'Eleganza във Villa d'Este е една от перлите в короната на автомобилния сезон“, каза президентът на Bugatti Стефан Винкелман.

Bugatti за  млн. и предшественикът му зашеметиха тълпите във Villa d'Este
EB110 SuperSport


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Парвенюто

    9 3 Отговор
    Взимам две!!!
  • 2 двг няма бъдеще

    9 22 Отговор
    Реклама за нещо умиращо

    Коментиран от #3

  • 3 пешо

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "двг няма бъдеще":

    нищо, в крайна сметка, няма бъдеще. а двг няма, защото властта в света е узурпирана от едни хорица с бая меки кит.ки. ако вземем назаем от израза за доброто и злото - те са просто по-добре организирани.

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Честито

    14 2 Отговор
    Няма кифла, моделка, инфлуенсърка на света, която ако седне в тази кола, да не се подмокри. А ако случайно гаджето й има такова бижу....не всичките свои дупки ще му дава ,ама и още мадами ще докара в леглото му. Такъв ефект имат разните дрънкулки, безцветни камъчета-нарязани на фасети, ламарини и гуми. В този така материален свят вещите диктуват битието. Сега-млад съм, красив съм, но защо не съм щастлив......сетих се,защото не съм богат! 😉

    Коментиран от #7, #10, #11

  • 6 Всичконима бъдеще

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "пешо":

    Що да няма бъдеще
  • 7 Komapak

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Честито":

    Един спящ полицай и това бижу остава да чака репатрак... 😜

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Педо Славчев

    2 0 Отговор
    съм, а не радо !
  • 10 Испанец

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Честито":

    Брат, много точно го описа ! Това са думи на мъдър и виждащ нещата точно както са човек, дано има повече такива кат теб
  • 11 Съдията Дред

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Честито":

    Бе то и аз нямам пари за каквото и да е Бугати, не само това от статията, ама се имам за щастлив човек. А, и с кифли, моделки и инфлуенсърки не се занимавам, щото /според тях/ съм стиснат. А аз просто не съм свикнал да наривам торба пари за такива. То, не ми се и дават, де.