14 Октомври, 2021 09:35 7 922 13

Новият Ford Focus дебютира с огромен екран в интериора

  • ford-
  • focus-
  • st

Моделът получи нови технологии и малки визуални промени

Новият Ford Focus дебютира с огромен екран в интериора - 1

След като преди два дни от Ford представиха обновения ван Tourneo, който на практика е ребрандирана версия на VW Caddy, сега от марката показаха друг модел, който е получил някои новости за моделната 2022 година. Четвъртата генерация на модела дебютира през 2018 година, а сега получава и фейслифт, който да обнови визията и технологиите ѝ за следващите няколко години.

Новият Ford Focus дебютира с огромен екран в интериора

Визуалните промени започват още в предната част, където нова решетка с голяма емблема Ford заема централно място, а около нея виждаме и новите фарове, които стандартно вече са с LED технология. Страничната линия се запазва същата като преди фейслифта, а в задната част също откриваме светлини с нова визия и LED технология.

Новият Ford Focus дебютира с огромен екран в интериора

В зависимост от изпълнението, което изберете, Connected,Active, Titanium, ST-Line или ST има промени в броните и джантите, както и спойлерът над багажника, който е доста по-ясно изразен при последните две нива на оборудване.

Новият Ford Focus дебютира с огромен екран в интериора

Най-мощната версия ST запазва 2.3-литровия бензинов двигател с 276 конски сили, като заедно с това получава нови джанти, спортни седалки, които вече не са дело на Recaro и нови цветове.

Новият Ford Focus дебютира с огромен екран в интериора

При останалите версии може да се поръча 1.0-литровия EcoBoost двигател със 123 конски сили или 153 конски сили, оборудван с мека хибридна технология, който вече може да се конфигурира и със 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител.

Новият Ford Focus дебютира с огромен екран в интериора

За феновете на „чистия“ бензин има възможност да се поръча и версия без тази технология, съответно с 98 или 123 конски сили, но задължително с механична трансмисия с 6 предавки. Феновете на дизела трябва да се задоволят единствено с 1.5-литровия агрегат със 94 или 118 конски сили.

Новият Ford Focus дебютира с огромен екран в интериора

Голямата промяна в интериора е поставянето на огромен 13.2-инчов екран с тъчскрийн, заедно с новата SYNC 4 система. Там вече се намира и контролът на климатичната система, а аналоговите уреди са заменени от дисплей пред водача.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 уникум

    25 4 Отговор
    Ама аз ще карам ли, или филми по ТВ. ще гледам!!
  • 2 Aйша

    16 12 Отговор
    Хубав,съвременен автомобил !

    Коментиран от #5

  • 3 шумахер

    13 0 Отговор
    Като няма какво ново да му сложите ,това е екстрата !
  • 4 Транспортер

    8 0 Отговор
    Айде, и тези с управление на климатика от тъчскрийна :-( Иначе този Active, с вертикалните ламели на решетката, малко на Maserati го докарва :-) Готино! :-)
  • 5 Мюмюн

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Aйша":

    Ко прайш тука ма? Ас казах ли ти да си зяпаш печката и да фърлиш сино на магариту? Ай анаджим, каква лошава жина си! Ай бегай отука-утивай да береш жилязу, чи ша играй сопата по гъ.зе.га та ти .
  • 6 gost

    10 1 Отговор
    Не знам защо, но ми прилича на сеат отпред.

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Много

    5 7 Отговор
    грозно!
  • 8 Съвременните

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "gost":

    коли са еднакво безлични уви. А ако вградят таблета и да не е толкова голям би било много по-красиво…
  • 9 БатП

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "gost":

    Абсолютно! Първата ми мисъл още като отворих статията беше за Сеат.

    Коментиран от #10

  • 10 Komapak

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "БатП":

    Дизайнерска безидейност. Не им е първия гаф на форд. Първия беше Едсел. За съжаление е одобрен от един от най-добрите мениджъри на нашето време, Ли Якока. Колкото до телевизора по средата направо останах втрещен. Направо вместо предно стъкло един панорамен телевизор да сложат!!!
  • 11 Турбодизел

    0 3 Отговор
    Зеленичкия е сочен много. Искам такъв трицилиндров да се правя на еколог и аз :-)
  • 12 6A13TT

    4 1 Отговор
    Това се търси, това се продава. Малоумния офисен планктон не го интересува окачване, мотор, трансмисия, обработка срещу корозия и т.н. Важното е голем телевизор да има.
  • 13 ВикиЛексъсВарна

    5 0 Отговор
    красива е - но твърде скъпа - 50 000 лева за 3 цл. 130 коня