14 Октомври, 2021 10:05 11 399 20

Това Bugatti Chiron се продава за сума, осем пъти по-ниска от обичайната

  • bugatti-
  • chiron-
  • пожар-
  • търг

Продавачът уверява, че основните възли и агрегати на хиперавтомобила са останали незасегнати от пожара

Това Bugatti Chiron се продава за сума, осем пъти по-ниска от обичайната - 1

На онлайн търга Copart червено -черен Bugatti Chiron, произведен през 2019 година е пуснат за продажба. Цената, която се иска за хиберавтомобила е 345 000 долара (приблизително 300 000 евро по текущия обменен курс). Тази ниска цена се дължи на състоянието на хиперавтомобила.

Преди време колата става жертва на пожар, при който значителна част от каросерията е повредена. В същото време нов Chiron в момента се оценява на най -малко 2,9 милиона долара (приблизително 2.5 милиона евро по текущия обменен курс). Каква е причината за пожара не се посочва в обявата.

Това Bugatti Chiron се продава за сума, осем пъти по-ниска от обичайната

Съдейки по снимките, основните щети са в левия преден калник, капака, както и вратата на водача с част от остъклената площ. Вътрешността на хиперавтомобила е покрита със сухо пожарогасително средство.

Това Bugatti Chiron се продава за сума, осем пъти по-ниска от обичайната

Въпреки значителните външни повреди, продавачът уверява, че техническите компоненти на Bugatti-то, включително двигателя, са останали непокътнати. Но електрическото окабеляване определено ще изисква възстановяване.

Това Bugatti Chiron се продава за сума, осем пъти по-ниска от обичайната

Експертите от търга твърдят, че дори в това състояние хиперкарът с цена 345 000 долара е много изгодна сделка. В края на краищата цената на новия Bugatti Chiron сега започва от 2,9 милиона долара, а за много по-малко пари потенциалният купувач ще може да възстанови колата.

Това Bugatti Chiron се продава за сума, осем пъти по-ниска от обичайната

Bugatti Chiron е оборудван с осемлитров W16 двигател с четири турбокомпресора, чиято мощност е 1500 конски сили. Хиперкарът ускорява до 100 за 2,5 секунди, преодолява отметката от 200 километра в час за 6,5 секунди, максималната му скорост е електронно ограничена до 420 километра в час.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минчо капата

    22 9 Отговор
    Не струва...Жигулито 100 пъти по-убаво от тоя дарак!
  • 2 Texas

    35 1 Отговор
    на който му изглежда лесно да възстанови окабеляване от пожар на електронно-електро системите на бугатито,,късмет.Най вероятно е късо съединение.

    Коментиран от #15

  • 3 Спецов

    16 2 Отговор
    Моторчето на чистачките е дало накъсо.

    Коментиран от #9

  • 4 Jacques Yves Moineau

    8 4 Отговор
    За части ще го взема.
  • 5 1000 SEL

    11 26 Отговор
    Всъщност тези 420 километра максимална скорост към момента вече не са актуални - хиперкарите отдавна вече минаха 500 километра в час ! Тези коли са като айфоните и бмв-тата - винаги ще се намери някой с по бърза и нова от твоята и увяхваш ! Към момента 1000 кс не са кой знае какво - има напомпани RS-6ци с повече така ,че ако караш морално остарял бугати вейрон и на светофара те препарира среден клас ауди комби няма да ти стане гот бате !!!!

    Коментиран от #6, #8, #20

  • 6 Бай Цървул

    29 4 Отговор

    До коментар #5 от "1000 SEL":

    Както винаги,неадекватни коментари,бате!
  • 7 сгур

    13 1 Отговор
    давай към Горубляне
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Молотов

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Спецов":

    Не, бре! Колата, която е принадлежала на известен хип-хоп певец, е била запалена с коктейл "Молотов". Проблема е в това, че пожарът е повредил предна лява стойка, която е от карбон и е много важна за здравината на каросерията. Затова и от застрахователната компания са бракували кола и тя трябва да се продава за резервни части, което означава, че дори да бъде ремонтирана, тя няма да може да се движи по обществени пътища!!!

    Коментиран от #17

  • 10 Komapak

    3 0 Отговор
    Цената е много добра. Дори възстановяването да поеме още толкова пак е на сметка. Лошото е че тези коли са много малко, всяка с история и няма как да скриеш истината. Който я купи си е вечно негова. Няма лошо де... 😊
  • 11 5376

    4 1 Отговор
    Искам да видя дали TAVARISH от YouTube може да я поправи. 1. Това е началната цена на търга. Т.е. може да се продаде за много повече. 2. Ако е повредена структурната цялост на монокока (предната част), в Bugatti ще ти вземат много повече пари да ти произведат нов монокок, да ти го сдвоят с моторния отсек, да ти ремонтират всичките дребни неща, да ти го боядисат в точните цветове и т.н., отколкото да ти продадат нов Chirron. 3. Ако път се обърнеш към сериозна фирма, занимаващата се с карбонови нишки (не някой гаражен сульо пульо), каквито има, ще ти излезе приблизително на половината на нов Chirron, обаче в никоя бяла държава няма да можеш да го регистрираш, защото няма как да докажеш, че колата отговаря на нормите за безопасност.
    Накратко има как да се направи, но никой, който може спокойно да извади тези пари, не би се занимавал с такова нещо. Един от проектите на Tavarish e сходен - катастрофирал McLaren 675LT (89к$ струваше) с проблеми по карбоновия монокок и го ремонтира при специалист и с всичките безплатни части, които получава, пак доста се оръси...

    Коментиран от #12, #14

  • 12 Alex

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "5376":

    Или Хюстън от Royalty Exotics, той има много части от Бутати и ще участва в търга.
  • 13 Тъпи Мисирки

    6 0 Отговор
    Абе Славчев ти ще напишеш ли поне половин "статия" без да имаш правописни или фактологични грешки?
  • 14 Komapak

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "5376":

    Видях един макларен след катастрофа на Нюрбугринг. Повярвай ми освен двигателя всичко друго беше тотал щета.
  • 15 Хайл

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Texas":

    Добре че е било късо съединение,че ако беше дълго...
  • 16 ККК

    1 0 Отговор
    Радослав Славчев, а наясно ли сте какво е W16??? двигател. И като къде са тези 8 цилиндъра? Ставате смешни, но с онлайн обучението е простено.
  • 17 Йо Несбьо

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Молотов":

    Какво значи "бракували колата"?! Застрахователната компания я завежда като тотал щета, изплаща обезщетение на собственика и той ако иска, си възстановява автомобила, което обаче излиза много скъпо. Ако се ремонтира и премине преглед, няма никакъв проблем да си я кара.

    Всички сме имали поне по 3-4 автомобила, знаем. Мен конкретно ме блъсна автобус на светофара, задната броня я сваляха, нов багажник си купих и панти към него и даже сам го смених, а колата я водеха тотал щета и ми я платиха. Даже я бяха продали на някакви купувачи на скрап по остатъчна стойност, но аз отказах парите за скрапа и си я взех.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Съдията Дред

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Йо Несбьо":

    Посмали малко, кола, заведена като "тотал щета" задължително се дерегистрира в КАТ, това, че са ти я върнали, няма как да я караш по обществени пътища. Можеш единствено да си я разглобиш, и продадеш читавите части, ако има такива. Остатъка за скрап. Аз така купих от тотал щета мерцедес седалките, и сега си имам два луксозни фотьойла и диванче. С фантастична кожа.
  • 19 Съдията Дред

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Йо Несбьо":

    Пропуснах да добавя, че като вземеш пари за "тотал щета" , колата става собственост на застрахователите. Обикновено я дават, ако платиш колкото скрападжиите, но няма гаранция.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.