Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 11:42 2 214 7

Mercedes ще започне да произвежда своя хиперкар с двигател от F1 в средата на следващата година

  • mercedes-
  • amg-
  • project one-
  • amg one

AMG One ще се забави още съвсем малко

През 2017 година от Mercedes представиха концептуален модел на хиперкар с хибриден двигател от Formula 1. Още тогава беше ясно, че концептът ще стигне до серийно производство, но точна дата така и не се споменаваше. Малко след това стана ясно, че инженерите на компанията изпитват затруднения с настройването на двигателя и през 2019 година отново проблеми с него отложиха началото на серийното производство.

Mercedes ще започне да произвежда своя хиперкар с двигател от F1 в средата на следващата година

Преди около два месеца в германски форум на марката се появи информация, че първите автомобили ще са при своите собственици в началото на 2022 година, но изглежда това също няма да се случи. Според последна информация на Autocar, Mercedes ще започне да произвежда AMG One едва в средата на 2022 година, което със сигурност ще премести първите доставки поне за втората половина на 2022 година.

Mercedes ще започне да произвежда своя хиперкар с двигател от F1 в средата на следващата година

Припомняме, че AMG One използва 1.6-литров V6 двигател, взет директно от Formula 1, който заедно с електромотор генерира над 1000 конски сили и позволява ускорение до над 300км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    12 4 Отговор
    говори се, че скоро дачия ще използва тази платформа за напомпан СУВ
  • 2 Абсолютно безсмислен автомобил

    12 1 Отговор
    Ще стои като музеен експонат в гаража на някой колекционер.
  • 3 Komapak

    6 4 Отговор
    Е колко са го пилнали туй 1600 кубиково моторче че да докарат 1000 коня. Май проекта едно си е само за писта защото е еднодневка с ограничен ресурс на двигателя.

    Коментиран от #4

  • 4 Plameni

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Komapak":

    Това моторче ще бъде 600кс ,другите до около 1135кс от двата електромотора

    Коментиран от #5

  • 5 Komapak

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Plameni":

    Добре де. И така да е. Пак питам колко е изпилен тоя двигател и колко ресурс има?

    Коментиран от #6

  • 6 факт

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Komapak":

    Ми колкото и на болид от Ф1 сменят го за всяко състезание
  • 7 Хансссс

    0 2 Отговор
    Смешници, вече седани на ток с 4 врати и огромни багажници го бият като ускорение и други параметри, надявам се докато излезе да има още и дори електрически SUV който да е по-бърз от този боклук докато смешните фондове не запомнят едно нещо, само Ferrari и McLaren могат да пренасят технологии от пистата на пътя, а мангалцедес могат да произвеждат камиони и автобуси, както и други смешни градски автомобилчета.