Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 11:59 4 725 15

Невероятно: Електрическо Porsche 911?

  • porsche-
  • 911-
  • електромобил

Компанията е уверена, че такъв модел би дал много повече творческа свобода от съществуващите опции с двигател с вътрешно горене

Невероятно: Електрическо Porsche 911? - 1

Германската компания Porsche сериозна обмисля разработването на електрическа версия на водещия си спортен автомобил 911. Такива изводи навежда едно интервю с главния дизайнер на марката, дадено за autocar.co.uk.

По-рано тази година марката обяви, че не бърза да електрифицира най-емблематичния си модел, тъй като това може да се окаже провал, тъй като колата ще трябва да запази класическите си характеристики.

Говорим, разбира се, за двигател на задния мост. Поради тази причина производителят доскоро не планираше да преобразува 911 на електрическа тяга поне през следващите десет години.

Въпреки това, ръководителят на дизайна Майкъл Мауер е уверен, че всички проблеми могат лесно да бъдат заобиколени. Както отбелязава той и тази промяна ще разбуни духовете, но за кратко. Той припомни времето, когато феновете бяха бесни за прехода на 911 от въздушно охлаждане към водно и по-късно инсталирането на турбокомпресор

По отношение на дизайна обаче, електрическото 911 ще даде на дизайнерите пълна свобода на волята и творчеството. И журналистите от autocar приеха тези думи като съобщение за разработването на „зелена“ версия на спортното купе, което обаче все още не е потвърдено от никой от официалните лица.

А дали пазарът е готов да посрещне такава кола също е голям въпрос, защото сега моделът се свързва предимно с опозитен шестцилиндров двигател, разположен дори не в центъра на колата, а отзад, на задната ос. И ако със семейство 718 няма проблеми с местоположението на електрическия тракт, то в случая с флагмана има сериозни рискове да се наруши балансът на конструкцията.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    8 3 Отговор
    акцията (включително статията) е за "подбутване" на фирмата в "правилната" посока. зер, не им се чака 10 години на психозелените.
  • 2 Джендария

    8 4 Отговор
    ужас, на къде отива тоя свят ................

    Коментиран от #3

  • 3 Хахахаха

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "Джендария":

    😂😂Един 1.2 дизел, според теб по-мъжка кола ли е? Качи се на мощна електричка, да разбереш кое е джендарията!

    Коментиран от #14

  • 4 5979

    4 3 Отговор
    Като любител на електрическите коли, но притежател на такава с ДВГ, за мен това е поредното доказателство, че автомобилните компании само се чудят как да цоцат клиентите си. Ако имах достатъчно пари да си купя 911, щях да си купя такова с ДВГ, a ако ми се кара хибрид - 918 (въпреки че струдва 10 пъти повече). А ако ми се кара електрическа кола на Porsche - Taycan. Ако искат да направят двуместна спортна кола, нека бъде нов модел!!!
  • 5 Васик атанасова

    1 5 Отговор
    Не на електрическо порше не и това
    Това е кола а вие е правите за халки
  • 6 Гневен язовец

    4 3 Отговор
    Ало, "електрическите"!! Ми то токът вече е по скъп от бензина и дизела бе тикви!!!

    Коментиран от #13

  • 7 Млад ездач

    4 4 Отговор
    Ще си купя " електричка", когато зарядните станции станат БЕЗПЛАТНИ!! Схващате ли бе тикви??
  • 8 Млад ездач

    4 4 Отговор
    Ще си купя " електричка", когато зарядните станции станат БЕЗПЛАТНИ!! Схващате ли бе тикви??
  • 9 номад

    3 5 Отговор
    ако имам кинти си взимам ел кола па вие мъжкарите карайте 15 год премиум милионери света върви напред в Бг хората се дърпат назад страшно мъжкарство е да караш изхвърлен автомобил
  • 10 незнайко

    1 1 Отговор
    (то в случая с флагмана има сериозни рискове да се наруши балансът на конструкцията ) Баланса ще го компенсират с положението на батериите !!! Това не е проблем и те го знаят .
  • 11 Боби

    1 1 Отговор
    Ако имам достатъчно пари в сметката, ще си купя една ежедневна електричка и в допълнение Порше 911 с ДВГ за удоволствие.
  • 12 да ама

    1 1 Отговор
    електрическо порше ми звучи като спортен москвич. не ти ли замирише на бензин няма как да стане
  • 13 СУВЕРЕН

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гневен язовец":

    .е те това го няма в статията.....преди месец от порше , показаха разработка на бързо зарядно . Проблема е че за пробег от 100 км. бензина стува 20 евро , а тока 27 евро . та има ли смисъл от това след като нуждата от нови допълнителни производства на ток ,допълнително ще замърсяват , а след 10 години , батериите които стават неизползваеми колко ще замърсяват....
  • 14 СУВЕРЕН

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хахахаха":

    За един истински мъж , първото усещане е като стартира автомобила да ЧУЕ двигателя. Имам Шевролет КАМАРО .....е няма електричка която да ми направи кеф....

    Коментиран от #15

  • 15 5838

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "СУВЕРЕН":

    Имаш шеврошет камаро ама ма дъвка търно картичката 😂