17 Октомври, 2021 12:30 6 025

Най-бързите комбита в света (ЧАСТ I)

  • комби-
  • наточени автомобили
Най-бързите комбита в света (ЧАСТ I) - 1

Оше от създаването си, та до днес, комбитата се считат за семейни автомобили. Производителите са ги разработили, като вземат предвид максималната практичност и комфорт при семейно пътуване с деца, домашни любимци и цялото свързано с тях оборудване. Има обаче и бързи комбита, а има и много бързи. Ето и десетте най-бързи.

Audi RS6 Avant

Най-бързите комбита в света (ЧАСТ I)


Когато видите логото RS, трябва да знаете, че това е много специална кола. От легендарния RS2 от началото на 90-те години на миналия век Audi произвежда безумно бързи комби от серията A4 и A6, оборудвани с най-мощните налични двигатели, както и с усъвършенствани модификации на задвижване на четирите колела Quattro за подобряване на сцеплението и производителността. Цялата гама от комбита RS заслужава място в този списък, но ние избираме най-уникалното - RS6, което лесно може да съперничи на представянето на Porsche 911 R. Този двутонен звяр майсторски съчетава елегантен стил с високата производителност, осигурена от превъзходния 4,0-литров турбо V8 мотор с 605 конски сили. Интелигентната система за задвижване на четирите колела Quattro отговаря за прехвърлянето на момента към колелата и резултатът е впечатляващ. 445 кВт и 700 Нм въртящ момент (750 с функция Overboost), време за ускорение от 0 до 100 само - 3.7 секунди и максимална скорост 305 км/ч.

Jaguar XFR-S Sportbrake

Най-бързите комбита в света (ЧАСТ I)


Колата, която предлага до 1675 литра багажно пространство, има доста заплашителен вид. Спортното и прецизно управление се поддържа от мощен 5.0 -литров V8 с компресор с мощност 404 кВт и 680 Нм въртящ момент. Всичко това е достатъчно за да ускори колата от 0 до 100 км/ч за 4.8 секунди, а масималната скорост е 300 км / ч.

Mercedes-AMG E63 S

Най-бързите комбита в света (ЧАСТ I)


Истинско удоволствие е да наблюдавате трансформацията на обикновено комби в такова с надпис AMG. Всички продукти на AMG са успешни и E63 не прави изключение. Автомобилът за комфортно семейно пътуване, усъвършенстван от години изследвания и тестове, е получил много високопроизводително оборудване AMG, вариращо от 4,0-литровия V8 с два турбокомпресора до усъвършенстваната система за задвижване на четирите колела на Mercedes, съчетана с деветстепенния автомат. Ако е необходимо, ускорението от място до 100 км/ч може да се постигне само за 3.4 секунди. Мощността е 603 к.с.

Ferrari GTC4 Lusso T

Най-бързите комбита в света (ЧАСТ I)


Тази кола има четири места. Двигателят е отпред, а багажникът е достатъчно просторен за куп ваканционни чанти. Логото на Ferrari, марка със спортна репутация, обаче предполага висока скорост, така че не се изненадвайте, че под капака има 3.9-литров битурбо двигател. В Lusso T той генерира 449 kW / 760 Nm, което му позволява да ускорява от 0 до 100 км/ч само за 3.4 секунди. А липсата на задвижване на четирите колела помага на тази версия да се държи като истински спортен автомобил със задно задвижване.

BMW M5 Touring

Най-бързите комбита в света (ЧАСТ I)


М5 комби - определено е страховита гледка, тъй като съществува само в две поколения на модела - E34 и E61. Всеки M автомобил просто трябва да бъде бърз и комбито не прави изключение. Неговият голям 5.0-литров V10 се развърта до 9000 оборота в минута, а мощността надвишава 370 kW. Ускорението от 0 до 100 км/ч се постига за около 4 секунди, а на шофьорите се дава възможност да си "играят" с превъзходната шестстепенна ръчна трансмисия.

ЧАСТ II