Last news in Fakti

22 Октомври, 2021 12:08 6 826 8

Полицията изпрати глоба на мъж, след като камера снима жена с надпис на тениска, подобен на номера на колата му

  • глоба-
  • камера-
  • великобритания

Все пак съдът отменил глобата

Интересна история за това как англичанинът Дейвид Найт получи глоба за шофиране в бус лента в градче на около 200 километра от него се разигра през последните няколко седмици във Великобритания.

Daily Mail разказва за историята на Найт, който получи глоба от камера, според която той шофирал в бус лента в град Бат за което трябвало да заплати сумата от 60 паунда. След като Дейвид видял снимката, останал крайно изненадан и решил, че ще се обърне към съда.

Полицията изпрати глоба на мъж, след като камера снима жена с надпис на тениска, подобен на номера на колата му

През това време глобата трупала лихви и стойността ѝ достигнала 90 паунда, които Найт така и не платил. Оказва се, че камерата всъщност е снимала жена с тениска върху която ясно се вижда надписът KNITTER, а камерата веднага разчела като регистрационния номер на Дейвид - KN19TER.

Снимката, явно не е преминала през преглед от властите и директно е изпратена на Дейвид, който първи открива грешката. Разбира се, искането му е уважено от съда и той отменя глобата.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти да видиш

    58 2 Отговор
    при нас първо плащаш, а после съд 20-на години да ти върнат кинтите.

    Коментиран от #3, #4, #7

  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    15 4 Отговор
    ДебилоБританци, сър...
  • 3 Анонимен

    23 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ти да видиш":

    И после след тия 20 години след тежкото обезценяване ще ти върнат пари, колкото да си купиш 1 хляб
  • 4 Лост

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ти да видиш":

    А може да те пратят да намериш жената или да докажеш, че не си ти но маскиран. Ако не докажеш глоба, че се движиш по Бус лентата.
  • 5 смях

    10 1 Отговор
    Така е навсякъде освен у нас - глобата се изпраща на нарушителя автоматично и в 0.01% от случаите когато е грешка се обжалва и пада. У нас хора проверяват всяка снимка, да не би да е грешка или недай си Боже да се глоби някой наш човек. Следователно могат да се обработят много малко от видео материалите и има недосегаеми хора и фирми. Смях ви казвам, ама "у нас е така".
  • 6 ТУКА ЛЬОХМАНИТЕ ЧАКАТ

    6 4 Отговор
    На ОПАШКА ДА ИМ БЪРКАТ В ОТВОРИТЕ ПО ТЕЛАТА И ДА ИМ ВКАРВАТ НЕЯСНИ СУБСТАНЦИИ В КРЪВТА.

    Коментиран от #8

  • 7 практика

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ти да видиш":

    Имах подобен случай с абсурдна глоба и понеже не я платих, ме дадоха на публичен изпълнител. След години разправии, така и не ми върнаха парите. Даже отказват да ги заличат в НАП, а ми ги писаха, с изтекла давност. През цялото време всички институции ми казваха - абе ти за някакви 100 лева ли си бе. Защо ни занимаваш ? Не съм за 100 лева, но въпросът е принципен, защото така рекетират и ограбват хиляди хора на година.
  • 8 Бай Шиле

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ТУКА ЛЬОХМАНИТЕ ЧАКАТ":

    Какво общо има това с темата? А и не си споменал,че Земята е плоска.