Last news in Fakti

26 Октомври, 2021 12:30 14 522 13

Ето кои са най-крадените автомобили в Германия

  • коли-
  • кражби-
  • автомобили-
  • германия-
  • bmw-
  • range rover-
  • kia

Range Rover Velar, BMW X6 и Kia Stinger водят класацията

Ето кои са най-крадените автомобили в Германия - 1

Германската застрахователна асоциация представи данните за най-крадените автомобили в Германия през изминалата 2020 година, разпределена по марки и модели. На първо място се нарежда Range Rover Velar с 15.5 откраднати автомобила на 1000 застраховани екземпляра, а на второ място се нарежда BMW X6 с 9 откраднати автомобила на всеки 1000 застраховани.

Ето кои са най-крадените автомобили в Германия

Третата позиция изненадващо се заема от Kia Stinger с 6.7 екземпляра от 1000 застраховани, докато на четвърто място откриваме най-скъпият Range Rover с 5.9 откраднати автомобила на всеки 1000 застраховани.

Ето кои са най-крадените автомобили в Германия

Разпределяйки автомобилите по марки, можем да видим, че Land Rover има най-много представители с 1.9 автомобила на всеки 1000, докато Porsche се нарежда на второто място с 1 на всеки 1000 автомобила. Челната петица се допълва от Mazda с 0.7 на всеки 1000 екземпляра, Mitsubishi с 0.5 на 1000 коли и Toyota/Lexus с 0.5 от 1000.

Ето кои са най-крадените автомобили в Германия

Всички кражби на застраховани автомобили в страната достигат близо 10 700, като най-много от тях са установени в столицата Берлин. Стойността на всички откраднати коли достига 214 милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    16 33 Отговор
    тоя рейндж роувър бих и аз го свил уникален
  • 2 Елка

    26 10 Отговор
    Средната цена на откраднатите автомобили е 20 000 евро. За сетен път се убеждавам че журналистите и математиката ама хич не се познават.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 един там

    54 1 Отговор
    Не случайно най-много се крадат в Берлин! Там са най-големите измамници и далавераджии в Германистан. Най-много чужденци с тъмен цвят на кожата са също там. В повечето случаи това са застрахователни измами и автомобилите се „крадат“ със съдействието на собственика, който отива в чужбина за алиби естествено доказващо, че няма нищо общо, оставя си колата пред тях и като се върне колата я няма. Няколко дена са напълно достатъчни колата да напусне ЕС с фалшив договор за покупко-продажба. Ключа се връща на собственика, който отива с двата ключа при застахователя и търси обещетение. Общо взето това е схемата. Хем е продал колата на половин цена, хем му връщат цялата сума. Почти никой не се занимава да краде коли и да ги изнася наистина откраднати. Рисковете са огромни да те хванат. Пълно е навсякъде с камери и като вкарат колата в системата за откраднати, ако се движи по пътищата ще бъде засечена. Камерите са толкова добри, че засичат лица, и дори по очите могат да ви разпознаят. Изкуствен интелект обработва данните. Маршрута на откраднатите е Полша-Украйна. От Украйна се разпределят къде ще се пращат. Обикновено в азиатски държави и бившите руски републики. Част от колите остават В Украйна. Който е ходил в киев, няма как да не е видял колко нови и скъпи коли се карат там, а иначе са толкова зле хората от към финанси.

    Коментиран от #9, #10

  • 5 Механик

    31 4 Отговор
    В Германия на крадат, не бият жените си, не пият, не лъжат, къпят се по 10 пъти на ден....
    Поне така твърдят някой от съфорумците тука.

    Коментиран от #6, #11

  • 6 Не е точно така

    23 0 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    Просто се налага да защитаваме германците, заради половината истина, която ни представят тук. Обикновено казват само лоши неща, но "без да искат" пропускат добрите. Ето например сега са публикували кои са най-крадените автомобили в Германия в автомобилния раздел, а не в криминалния, но "са забравили" да публикуват кои са най-продаваните автомобили за септември месец? Мислиш ли, че е случайно "забравяне" от "разсеяност" или е умишлен пропуск, за да създават правилните внушения за което им плащат?
  • 7 Bloom

    23 3 Отговор
    Има ли открадната Дачия, че тьрся.

    Коментиран от #12

  • 8 Душко добродушко

    16 1 Отговор
    Освен това и в Германия относително лесно можеш и да регистрираш крадена кола. Повечето регистрационни служби не гледат нито рама, шаси и т. н.
    Виж вече, като излезешна аутобана и те спрат за проверка и тогава може да си неприятно изненадан, че си купил краде но мпс.
  • 9 Komapak

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "един там":

    Май не си ходик в Дортмунд, Дуисбург и Кьолн. Спорен е въпроса с най-много тъмнокожи на глава от населението... Колкото до Ленд Роувър изненадата е голяма. Не стига това ами и в Исландия имат дста продажби и присъствие. Наистина необяснимо. Тия трошляци дето шефа им излезе преди месец да апелира за по-високо качество!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тираджия

    23 2 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    Даааа, днес товарих от голяма логистика на Мерцедес. Бяхме над 15 шофьори в едно голямо помещение където се регистрирам преди да товаря. Повечето бяха чисти германци, знаете ги, бозави и някои с мустаци. Всичките прясно изкъпани , чак ти люти на очите. Жълтите им светло отразителни якета , някога са били жълти , а отдавна са били светло отразителни. И са много възпитани , без да крещят и да вдигат шум. Абе направо извадени от Некерман
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 джамбаз

    19 0 Отговор
    Що става дума за Рейндж Роувър - убеден съм ,че собствениците сами си организират кражбата , защото друг начин да се отървеш от такъв дръгел без да загубиш огромни пари - няма.