Last news in Fakti

25 Ноември, 2021 13:25 10 379 11

По какво новият Lexus LX се различава от Toyota Land Cruiser 300 и защо е по-скъп

  • lexus-
  • lx-
  • toyota-
  • land cruiser-
  • 300
По какво новият Lexus LX се различава от Toyota Land Cruiser 300 и защо е по-скъп - 1

Главният инженер на Lexus LX Таками Йоко говори за разликите между новото поколение Lexus LX и Toyota Land Cruiser, като обясни, защо клиентите на Lexus трябва да плащат повече.

От интервюто на главния инженер на Lexus с изданието Drom откроихме основните акценти, касаещи разликите и характеристиките на Lexus LX 2021 и Toyota LC 300. Предлагаме списък с основните неща.

По какво новият Lexus LX се различава от Toyota Land Cruiser 300 и защо е по-скъп

По отношение на броя на напречните елементи в рамата, четвъртото поколение на LX не се различава, но формата и напречното им сечение са променени. Същото важи и за страничните елементи.

Новият Lexus LX е изработен от алуминий: капак, таван, калници и задна врата. Благодарение на алуминия е възможно да се намали теглото на автомобила и центъра на тежестта на автомобила да бъде свален по-виско, което подобрява пътните му характеристики.

По какво новият Lexus LX се различава от Toyota Land Cruiser 300 и защо е по-скъп

Lexus LX и Toyota Land Cruiser 300 имат идентични външни панели на предната и задната врата.

Вратите на Lexus LX и Toyota Land Cruiser 300 са малко по-различни поради разликата в дебелината на стъклото на вратата, формата на елементите от интериора и разположението на високоговорителите.

По какво новият Lexus LX се различава от Toyota Land Cruiser 300 и защо е по-скъп

Централният диференциал на новото поколение LX е същият - самоблокиращ се от планетарен тип, със спираловидни зъбни колела.

В новото поколение на Lexus се появи принудително блокиране на диференциала на предния мост. Интересното е, че това е направено по желание на клиенти от Източна Европа. Между другото и трите блокажи на диференциала са електромеханични.

По какво новият Lexus LX се различава от Toyota Land Cruiser 300 и защо е по-скъп

Бутоните за блокиране на междуосовия и междуколесния диференциал не са разположени един до друг. Според главния инженер това е направено, защото: Заключването на централния диференциал принадлежи към основното оборудване. Често се използва, затова бутонът е разположен на тунела, за да може шофьорът бързо да го натисне при нужда.

От друга страна междуколесното заключване на диференциала е опция. Освен това водачът го използва при ниски скорости и много рядко, при най-трудни условия. Следователно те са умишлено „скрити“ (включително от съображения за безопасност).


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    15 10 Отговор
    Ми ето сменили са местата на говорителите как да не е по скъп. Че и стъклото по дебело. Даже принудително се блокира диференциала на предния мост каквото и да е това, но на моята кола много ми липсва това нещо.

    Коментиран от #5, #11

  • 2 Азъ

    5 30 Отговор
    Ужас. Фиат Мултипла N2!
  • 3 бат рамбо

    35 11 Отговор
    Хахаха, българите едвам си плащат тока, те им пускат статии за новия Лексус, смях в залата!
  • 4 САТЪРА НА ХАНА

    5 12 Отговор
    БЛОКИРОВКИ НА ПРЕДНИЯ ДИФЕРЕНЦИАЛ СА 2000 ДОЛАРА С ИНСТАЛИРАНЕТО , НЕ 30 000 ДОЛАРА
    ...... А КОЖАТА Е ШИТА ОТ РОБИ В КИТАЙ И ИНДИЯ .... ИЗЛИЗА ВИ БЕЗПАРИ
    .......... АЛЧНИ САМУРАИ ....... TOYOTA TUNDRA CREW MAX 1794 Е С 30 000 ДОЛАРА ПО ЕВТИНА ОТ ЛЕКСУСА (КОЙТО ЩЕ СЕ ПРОДАВА САМО В САЩ И КАНАДА) ПРИ СЪЩИЯ ЛУКС И КОМФОРТ

    Коментиран от #9, #10

  • 5 САТЪРА НА ХАНА

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    БЛОКИРОВКА НА ПРЕДНИЯ ДИФЕРЕНЦИАЛ ИМА ГАЗ 66
    .......
    ОПРЕДЕЛЕНО НЕ ТИ ТРЯБВА ЗА ГЕТОТО :)))

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Не мислех и да ходя там. Даже незнам за там какво трябва и какво не, ти си запознат видимо.
  • 7 Булгар

    19 4 Отговор
    999 българи едва си плащат тока,а 1000-ния се разполага с откраднатите от тях пари и има по няколко коли от този ценови клас.Лошото в случая е ,че на негово място,всеки един от тези 999 българи,би направил същото.
  • 8 Виско

    7 0 Отговор
    Нова дума Виско ? "и центъра на тежестта на автомобила да бъде свален по-виско"
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Шофьор

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Специално този Lexus се продава доста в Русия. Предполагам това желание на клиенти от Източна Европа за предния мост е дошло от руски клиенти.
  • 11 Буха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Представи си блокажа на предния мост по следния начин. Почваш да говориш глупости и не можеш да се спреш, но има един бутон, натискаш го, "щрак", млъкваш и всички са доволни.