Last news in Fakti

30 Ноември, 2021 15:17 2 906 10

Напук на кризата BMW започна доставките на i4 с три месеца по-рано

  • bmw-
  • i4-
  • ix-
  • чипове-
  • полупроводници

Очаква се скоро iX също да пристигне при новите си собственици

Напук на кризата BMW започна доставките на i4 с три месеца по-рано - 1

Кризата с полупроводници забави изключително много производството и съответно доставките на нови автомобили, като това засегна марки от целия свят, включително и BMW. Скоро ви информирахме, че германската компания се отказа от сензорните дисплеи при някои свои модели с цел да намали използването на чипове и да ги подсигури за по-важни нужди.

Напук на кризата BMW започна доставките на i4 с три месеца по-рано

Изглежда една от тези нужди е производството на i4, което поставя началото на новата ера за BMW и има за цел да превърне германската марка в един от лидерите на пазара за електромобили. По план доставките на първите клиентски i4 трябваше да започнат през следващата година, но от BMW вече са доставили някои от автомобилите на щастливите нови собственици на специално събитие.

Напук на кризата BMW започна доставките на i4 с три месеца по-рано

Подобна съдба очаква и iX, което също е един от важните автомобили в гамата на германците. Първите доставки там са насрочени за следващата седмица, вместо началото на 2022 година.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво! Респект!

    15 18 Отговор
    Тези се усетиха кое е бъдещето на автомобилната промишленост и се забързаха. А от Toyota още спят! Дали ще се събудят навреме?

    Коментиран от #2

  • 2 Идиоти,сър

    13 11 Отговор

    До коментар #1 от "Браво! Респект!":

    Джендър,ДВГ лично те казаха,че ще произвеждат дълги години още,но тези бараки са за такива като теб, от ЛБГТ отбора!

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 3 Така ли се обръщаш към синът ти

    9 8 Отговор

    До коментар #2 от "Идиоти,сър":

    Защото децата ти със сигурност ще карат електромобили, а дали се радват, че ги наричаш така? Може да ги питаш и да пишеш, че ми е любопитно.
  • 4 Е така де!

    4 8 Отговор

    До коментар #2 от "Идиоти,сър":

    Разбира се че ще произвеждат ДВГ още десетки години, ама аз не ти говоря какво ще произвеждат, а какво ще продават повече. Дори според тях самите след 2030-та година ще продават ДВГ само в страните от третия свят.

    Още след 2025 година, като влезе в сила евро 7, електромобилите ще се продават повече, а Toyota няма да има достатъчно производствен ресурс за да задоволи търсенето и затова дори заклети фенове ще сменят марката. И не Toyota няма да фалира, просто ще остане да обслужва третия свят. BMW поне се усетиха навреме и имат шансове да не губят пазарен дял.

    Коментиран от #6

  • 5 TSLA®

    3 8 Отговор

    До коментар #2 от "Идиоти,сър":

    "Когато някой има само джендъри в устата, ставам подозрителен" - Шерлок Холмс
  • 6 Turbo

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "Е така де!":

    Спирането на производството и употребата на нови коли с двг е Доброволно.Държави като Германия, Франция, Япония, САЩ,България и т.н. да не ти ги изреждам всичките,ще продължат да ги използват,а производители като Тойота, Фолксваген Груп и Стелантис ще продължат да произвеждат коли с двг.Забрана няма, всичко е ДОБРОВОЛНО.Имаше статия наскоро,чети.

    Коментиран от #8

  • 7 Гост

    8 2 Отговор
    Илоне, спиш!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Turbo

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Е така де!":

    В гаража може да се паркира както електрическа,така и дизелова баничарка.Какво ще карам зависи от цената и пробег с едно зареждане.
  • 10 ТRIF

    0 1 Отговор
    Преструкторирането към електрички е неизбежно. Колкото по-рано се усетят традиционните производителите на автомобили толкова по-добре. Иначе отиват в историята и музеите.
    Дано БМВ не е един от закъснелите.