Last news in Fakti

1 Декември, 2021 16:17 9 763 8

Продава се най-ръждясалото Ferrari в света (ВИДЕО)

  • ferrari-
  • ръжда-
  • търг
Продава се най-ръждясалото Ferrari в света (ВИДЕО) - 1

Прието е да се отнасяме внимателно към тези емблематични автомобили, като това важи за собствениците на Frrari-та по целия свят. Този случай обаче е изключение, въпреки че продажбата на такъв екземпляр не е никак лесна работа.

Водещият на британския канал в YouTube Number 27 съобщи, че един зрител им казал, че знае къде се намира въпросното ръждясалото Ferrari и екипа на Number 27 решава да провери тази информация.

Рядкото Ferrari 308 GT4 е намерено в Стафордшир (Великобритания). Колата обаче "надмина" всички очаквания за състоянието си. Този спортен автомобил със средноразположен двигател е произвеждан от италианската компания Ferrari през 70-те и 80-те години на миналия век

Това всъщност е и един от най-достъпните модели на компанията, дизайнът му е разработен от студиото Bertone, по време на премиерата ѝ колата беше силно критикувана, но с течение на времето отношението към нея бе преразгледано и с годините стойността ѝ започна да расте.

Но точно тази спортна кола изглежда наистина тъжна. Ръждата е направила дупки по каросерията, праговете са изгнили и на места въобще липсват, но шасито на този модел е направено от издръжливи стоманени тръби и само поради този факт колата все още по някакъв начин запазва формата си.

В същото време джантите са фабрични и в добро състояние. Колата е без двигател, а мухъл се е настанил трайно в купето, но задните седалки все още изглеждат добре. За своя нелек живот тази спортна кола сменя трима собственици. Оригиналният цвят на каросерията е Bianco Polo (светло бежов), а седалките са черни, въпреки че сега изглеждат синкави.

В момента на онлайн търга в eBay за тази кола се искат "само" 15 хиляди паунда (около 17 600 евро). Е, в старите, дори ръждясали неща, винаги има някаква специална привлекателност, обобщава водещият. Но по всичко личи, че колата отдавна си е "изпяла песента".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перник

    9 5 Отговор
    Чудех се курник от какво да скова, та ето има готов

    Коментиран от #5

  • 2 Емил

    13 2 Отговор
    Ферарито си е перфектно, само дирекцията му е тейска! ;)
  • 3 Версия

    13 2 Отговор
    Че то и сега изглежда в пъти по-красиво и стилно от повечето нови недоразумения. Изчистен, безупречен дизайн!

    Коментиран от #4

  • 4 Не думай!!!

    2 9 Отговор

    До коментар #3 от "Версия":

    Ко каза? Ко? Изчистен дизайн ли? Ех че си оригинален малеейй!!
  • 5 паси овцете

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Перник":

    На едни възможностите им се простират до това да направят курник. На други да го вкарат в бокса и да го реставрират до ниво на нова кола

    Коментиран от #6, #7

  • 6 незнайко

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "паси овцете":

    Дали си заслужава реставрацията щом няма и двигател ??? Точно затова е останала без двигател защото са реставрирали друга по запазена от нея .
  • 7 РЗС

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "паси овцете":

    Я не се излагай, в това състояние, първо не можеш намери толкова части и случайно, ако се намерят ще струва повече от запазено такова ферари, на което всичко е оригинално. Освен, ако не купиш плексигласови чаркалаци от Китай, няма как да го реставрираш тоя навес на прилична цена. Това е между другото най-разпространения модел, от които се намират и запазени на ниски пари.
  • 8 Прецедент

    1 0 Отговор
    Колкото една лада на петдесет(50) години