Last news in Fakti

1 Декември, 2021 18:43 6 343 5

Нов рекорд за скорост: най-бързият електрически мотоциклет в света ускори до 455 километра в час (ВИДЕО)

  • електрически мотоциклет-
  • рекорд за скорост-
  • макс биаджи-
  • voxan wattman
Нов рекорд за скорост: най-бързият електрически мотоциклет в света ускори до 455 километра в час (ВИДЕО) - 1

С моментна максимална скорост от над 470 км/ч електрическият мотоциклет Voxan Wattman, управляван от Масимилиано Биаджи, счупи предишния си рекорд от 408 км/ч и запази титлата най-бърз електрически мотоциклед.

От 18 до 23 ноември 2021 г. се проведоха последните тестове на електрическия мотоциклет Voxan Wattman, като това се случи на космическия център "Кенеди" в американския щат Флорида.

Като част от изпитанията електрическият байк успя да постави нов световен рекорд за модели с тегло над 300 килограма и с частично опростено тяло. Новата версия на мотоциклета, която получи някои технически подобрения, разви 455,7 километра в час.

Според правилата на Международната мотоциклетна федерация за рекорда са необходими два опита, всеки от които се провежда в различни посоки в продължение на два часа. Средната стойност се счита за рекорд.

Voxan Wattman се задвижва от електрически тракт от Mercedes EQ Formula E, чиято мощност е 429 к.с., а максималният въртящ момент - 1 360 Нм. По време на първия опит шесткратният световен шампион Макс Биаджи успя да ускори Wattman без обтекател до 369.6 километра в час.

В предпоследния ден на тестването мотоциклетът беше оборудван с обтекател, инсталиран в областта на предното стъкло. Известният състезател ускори тази версия на електрическия велосипед до 455.7 километра в час, поставяйки нов световен рекорд за скорост.

Според разработчиците постижението е станало възможно благодарение на промяна в дизайна на батериите, както и намаляване на теглото на мотоциклета и увеличаване на междуосието. Освен това новият Wattman получи по-масивна седалка, което подобри стабилността. Вижте го.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зрител

    6 4 Отговор
    макс е пич. въпреки, че отнесе доста бой от доктора навремето...
    щеше да е куул, ако не ставаше дума за електричка. да си пътува софия - банки, ве!
  • 2 ТRIF

    3 0 Отговор
    Хубаво е да се гонят някакви рекорди. Получената инфо се използва за нови разработки и дезаин. От практическа гледна точка ме интересува електрически мотоциклет с килограми и външен вид като бензинов аналог и 200км+ пробег на приемлива цена.

    Коментиран от #4

  • 3 Ехааа

    2 0 Отговор
    Ако това нещо падне, морга няма да трябва!
  • 4 333

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "ТRIF":

    200км автономия е тъжно дори с бензинов. Единия ми мотор беше с 14л резервоар и не беше приятно, а можех да мина едни 250км с него. А още по-тъжното е, че електрическите още не са докарали и до 200.
  • 5 CBR

    0 0 Отговор
    ... Абе.. Пере го Токо 😁