Last news in Fakti

4 Декември, 2021 10:30 3 608 18

Toyota ще продава GR86 в Европа, но само две години

  • toyota-
  • gr86-
  • gt86

Спортното купе ще се появи през пролетта на 2022 година

Toyota ще продава GR86 в Европа, но само две години - 1

През месец април от Toyota показаха наследника на разработеното със Subaru спортно купе GT86, a сега от японската марка обявиха, че то ще се продава и в Европа от началото на следващата година. Новата Toyota GR86трябва да бъде достъпна на избрани пазари в Европа през пролетта на 2022 година, но за съжаление едва ли ще се продава повече от две години.

Toyota ще продава GR86 в Европа, но само две години

Под капка на двувратото купе работи 2.4-литровия бензинов боксер на Subaru, който генерира 231 конски сили и 250 нютон метра и задвижва задните гуми. Трансмисията е механична с 6 предавки и позволява ускорение до 100км/ч в рамките на 6.3 секунди, докато „автомата“ добавя още 0.6 секунди към това време.

Toyota ще продава GR86 в Европа, но само две години

Именно наличието на 2.4-литровия двигател е главен проблем за оставането на Toyota-тата повече време в Европа. Все по-строгите екологични норми едва ли ще позволят повече от 2 години живот на модела без сериозни инженерни намеси, споменават от японската компания. Все пак шефът на Toyota смята, че моделът има своите фенове и те заслужават да се докоснат до автомобила, макар и за кратък период.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Порно

    7 25 Отговор
    Ако ти трябва спортен автомобил, 911 е най доброто за парите.

    Коментиран от #3

  • 2 един от стадото

    2 5 Отговор
    Тойота е милостива. Прибра хулиганина от улицата и вместо да му издърпа ушите, го сложи под предния капак. Ще пати, но нейсе..
  • 3 Потурко

    17 9 Отговор

    До коментар #1 от "Порно":

    Пропускаш легендарния Nissan GTR колега порно автомобилист!

    Коментиран от #6

  • 4 jар

    20 2 Отговор
    Концепцията на този модел е същата като при Порше Бокстер и Кайман но цената е много по ниска а високото качество не подлежи на съмнение.

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    6 10 Отговор

    До коментар #4 от "jар":

    Срамота , заклет петролопитек не знае , че в Бокстер и Кайман двигателя е средноразположен , хахаха !! Малко си се объркал с Тойота МР 2 , ама карай !
  • 6 dada

    4 16 Отговор

    До коментар #3 от "Потурко":

    Nissan GTR хахахаха ти изобщо някога имал ли си такъв автомобил, че даваш мнение, това е най-трошливия боклук.
  • 7 Иванчо l-ви

    1 5 Отговор
    Те пък намерили от кой да вземат ДВГ !!!

    Коментиран от #12

  • 8 КЪШ

    1 8 Отговор
    С този мотор (тип еднодневка), проблема с евро нормите е гарантиран, но за съжаление няма да е единственият.

    Коментиран от #9

  • 9 КЪШ

    14 1 Отговор

    До коментар #8 от "КЪШ":

    Не прочетох в статията да са взели мотор от Фолксваген или Ауди.

    Коментиран от #10

  • 10 Иво

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "КЪШ":

    За съжаление за SUPRA взеха мотор от BMW с което се изс.аха на имиджа си.

    Коментиран от #11, #15

  • 11 ала бала

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Иво":

    Отговорност носи президентът Тойода за тия гаври, двигатели от бмв, баничарки от Пежо. Какви пари толкова пести,като са най-богатия автопроизводител. Алчност за печалби.
  • 12 перничанин

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "Иванчо l-ви":

    Субару е част от Тойота. Демек, нищо и от никой не взимат , техен си е.

    Коментиран от #13

  • 13 Стоян

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "перничанин":

    Субару е независим производител.Това,че Тойота притежава около 30 процента от акциите на Субару не ги прави собственици на марката.
  • 14 Христо

    2 9 Отговор
    С тоя боксер направо да го спират от продажба преди да са го пуснали! Кола със спортно ориентиран вид,а под капака боксер със само 231коня... Като искаха да се правят на готини по-добре ванкел да бяха сложили.

    Коментиран от #18

  • 15 Случаен

    0 7 Отговор

    До коментар #10 от "Иво":

    B58 превъзхожда всички двигатели на тойота

    Коментиран от #16

  • 16 Хаха

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Случаен":

    Хаха, ти коли карал ли си? БМВ никога не са имали и нямат по-добър мотор от Тойота, пример моторите на Супра, мотора на Lexus LFA. Тойота просто пестят пари от разработки и взимат готов добър мотор от БМВ или готова баничарка от Пежо не защото са по-добри от Тойота,а защото им излиза по-евтино.
  • 17 8686

    3 0 Отговор
    ХачиРоку си е кола и по цена-качество-удоволствие никой не може да я бие. GTR-ът е два пъти по-скъп, Boxster-ът също. Това е кола за хора средна класа, които са автомобилни ентусиасти и уикенда ходят да се кефят на писта, и знаят, че не е необходимо да робуваш на колата си, за да си правиш кефа с нея. В България няма как да буди интерес по простата причина, че не е нещо екстравагантно е, а добре сметната. У нас, ако можеш да си позволиш ХачиРоку, ще си купиш GTR, ако можеш да си позволиш GTR, ще си купиш Ferrari и т.н.
  • 18 Нарухито

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Христо":

    Ако мислиш, че многото коне са основното нещо в един спортен автомобил, трябва да си изгориш книжката. Много експерти признават Mazda MX-5 (Miata) и Toyota GT86/Subaru BRZ за най-добрите спортни коли, а Маздите започват от 90к.с. а "Тойобару" са с почти 200к.с.
    Кристиан Вон Кьонигсег притежава Mazda Miata от първото поколение, ако мислиш, че разбираш повече от него, те съветвам да започнеш да правиш хиперкари.