Last news in Fakti

4 Декември, 2021 12:00 4 970 10

Lamborghini Urus стана на 4 години, какво постигна за това време?

  • lamborghini-
  • urus-
Lamborghini Urus стана на 4 години, какво постигна за това време? - 1

Точно на 4 декември 2017 година от Lamborghini представиха втория кросоувър в своята история – Urus. Сега, четири години по-късно, един от най-бързите всъдеходи на пазара може да се похвали с рекордни продажби и добавянето на много нови клиенти на марката.

Lamborghini Urus стана на 4 години, какво постигна за това време?

През последните четири години от Lamborghini са продали над 16 хиляди Urus-а, което е с около 2 хиляди повече от тези на Gallardo за периода 2004-2014 година и на път да изпревари продажбите на Huracan, който е на пазара от 2014 година.

Lamborghini Urus стана на 4 години, какво постигна за това време?

Освен увеличените продажби, Urus може да се похвали, че е донесъл и много нови клиенти на марката. Според статистиките, 85% от купувачите му никога не са притежавали Lamborghini до момента.

Lamborghini Urus стана на 4 години, какво постигна за това време?

Припомняме, че Urus се задвижва от 4.0-литров бензинов V8 с 650 конски сили и 850 нютон метра, който позволява ускорение от 0 до 100км/ч в рамките на 3.6 секунди и максимална скорост от 305км/ч.

Lamborghini Urus стана на 4 години, какво постигна за това време?

Очаква се скоро от Lamborghini да представят и фейслифт на Urus, който освен визуални промени, ще донесе електрификация и повишена мощност за SUV-то.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФЕН

    13 3 Отговор
    Италиански стил си остава в Топ 3 ...а като двигатели за спортни коли в топ 5!В цял свят ги копират и развиван на техните платформи от 100г. насам. Интересно е ,че са фаворити в луксозните модели, малките коли до 4 метра -наречен клас А и В и лекотоварните камиони-бесове и камиони.В среден клас и преми ум не разработват много и успехи нямат

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 smeh

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "ФЕН":

    Феновете на италианските автомобили можете да се сърдите единствено на безумните мениджърски решения. В тях се коренят досадните проблеми, които оставят собствениците с впечатление, че колите не са надеждни и надценени. Не откъде да е, а именно от Италия тръгна тренда през 90-те частите по окачването да са консуматив. Французите и те не закъсняха. И какъв беше резултата - качваш се в колата и все има нещо да тропа, да дразни, което изнервя собственика. После решиха същото да е и с електрониката. Направо се изплюха на труда на италианските инжинери сътворили двигатели като 1.9 JTD и други безпроблемни агрегати.
  • 4 Миро

    11 1 Отговор
    Вчера гледах такъв звяр който чакаше регистрация в КАТ. Голяма машина. Идея нямам как се подържа това чудовище.

    Коментиран от #6

  • 5 Миро

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "ФЕН":

    Колега разбирам емоциите ви по италианския стил. Освен няколко спортни коли няма нищо според мен запомнящо се в Италия свързано с коли. Всичко сега е ужасно размито и не е ясно кое е италианско,френско или германско. Пълна каша е. Старите италиански коли са легенда което не може да се каже за сега.
  • 6 Jacques Yves Moineau

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Миро":

    С много пари и любов.
  • 7 Милен

    4 6 Отговор
    Двг. от порше, шаси и салон от ауди, окачване от бентли! Това постигна,иначе на вид е ламбо ;)

    Коментиран от #8

  • 8 Пилот на Ферари

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Милен":

    От кое Порше е двигателя на Urus ?

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Милен

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Пилот на Ферари":

    Панамера в топгеар от одавна има ревю...