5 Декември, 2021 12:00 21 438 73

С колко поскъпват употребяваните автомобили и докога?

  • употребявани автомобили-
  • коли втора употреба-
  • цени-
  • поскъпване
С колко поскъпват употребяваните автомобили и докога? - 1

Отговор на този въпрос можем да получим от аналитичните данни на Автостат, според които от началото на годината употребяваните автомобили са поскъпнали средно с 34%. Интересното е, че петгодишните автомобили са поскъпнали повече от тригодишните - 23% срещу 18%.

А както вече споменахме, средният показател е 34%, което ясно ни подсказва, че още по-старите са поскъпнали още по-активно. Според статистиката най-много са поскъпнали 7 годишните автомобили, като след тях следват десетгодишните. Поскъпването при 15-годишните коли е най-слабо.

Докога обаче ще продължи това поскъпване? Както неведнъж сме ви разказвали, поскъпването на употребяваните автомобили е продиктувано от общата криза в автомобилния бранш. А последната е следствие от липсата на чипове и цялостната криза от коронавирус пандемията.

Намаляването на производството на нови коли води до отказ на много от потенциалните купувачи да си продават употребяваните коли и от там до недостиг на пазарите за коли "втора ръка". Респективно всичко това неминуемо налага поскъпването на колите "втора ръка".

Очаква се кризата с чиповете да бъде преодоляна до една година и постепенно продажбите на нови коли да се нормализират. Това от своя страна ще доведе и до спад в цените на употребяваните коли, защото предлагането им ще бъде доста по-голямо и пазарът ще се саморегулира.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    110 7 Отговор
    т.е. балона и тук се надува

    Коментиран от #28

  • 2 мечо

    22 41 Отговор
    питам зашто цената на голф четири не пада надоло искан бмв но нияма пари затуи голф

    Коментиран от #4, #31

  • 3 Пилот на Ферари

    114 2 Отговор
    Ако преброят автомобилите по автокъщите в България и тия от дребните играчи , май ще се окаже че имаме коли за още един автопарк .
  • 4 Пилот на Ферари

    48 6 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    И колко искаш да го купиш тоя Голф 4 ? За 500 лева ? Защото и сега има като за тебе по 1000 - 1500 лева .

    Коментиран от #8

  • 5 БАЙ Х@Й‼

    53 9 Отговор
    Важно е какво сравняваш ! Новата кола днес е по-скъпа от новата кола преди три години. Логично е кола на три години днес , да е по-скъпа от кола на три години преди време ! А да не забравяме , че днес нова кола под 50 000лв си е нискобюджетен автомобил !

    Коментиран от #12

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пловдив

    90 2 Отговор
    Крайно време е не само в автомобилостроенето, а и навсякъде другаде, да спрат да произвеждат еднодневки. Да правят здрави автомобили и машини, които да издържат повече години. Защото ситуацията в момента е пагубна за природата с това влагане на ресурси и изтощаване на планетата. Може би и това е причината старото да става все по-сигурно, в буквалния смисъл.

    Коментиран от #15, #23

  • 8 Знайко

    14 32 Отговор

    До коментар #4 от "Пилот на Ферари":

    "Голф 4 ? За 500 лева ?" Дори и толкова не струва. Вече трудно се намират части да подръжка. По-добре 10 годишен Голф 6 за 5-7 хиляди лева. Или 7 годишен за 10-15 хиляди.

    Коментиран от #9, #10, #73

  • 9 голфаджия

    66 6 Отговор

    До коментар #8 от "Знайко":

    Айде бе, за Голф 3 се намират, ама за 4 не се намирали...Моето голфче е гаражно на малко километри, прилича на току-що изкарано от завода. Ще си го карам докато ме предаде. Стигат му 90-те кончета, има си въздушни възглавници, abs и климатик...какво повече му е нужно на човек?

    Коментиран от #70

  • 10 Пилот на Ферари

    38 3 Отговор

    До коментар #8 от "Знайко":

    Бе човека си търси кола за 500 лева . Не иска за 5 000 лева .
    Ама чака да паднат още.
  • 11 6813

    29 3 Отговор
    от 2 месеца наблюдавам пазара в интернет и си търся кола. Някои от набелязаните се купуваха за до седмица от публикуването. Гледам и цените и не мисля че ще поскъпват. Основната причина е че има много коли за продаване. Реално тези коли, които стоят по половин една година и повече са продаване трябва да стават по евтини иначе нямат продаване

    Коментиран от #14, #27

  • 12 БАЙ Х@Й‼

    40 3 Отговор

    До коментар #5 от "БАЙ Х@Й‼":

    Ако не си гледал " Купи хвърли" , изгледай го ! Ще ти стане ясно как още преди век чичко Филипс е организирал планираното дефектиране на стоките ! Можели да правят дълготрайни изделия , но ще наситят пазара и няма да има търсене ! Порови се и за бунта на таксиджиите в Германия , довел до изключението - появата на "железния" модел на Мерцедес , който и до днес е по пътищата!
  • 13 pyle

    25 1 Отговор
    Това какво говори за нас, ще карам скрап до гроб и да премине кризата, ще има останали скъпи клозети, а българите нямаме лев за нова.. мъка ..
  • 14 хасково

    27 3 Отговор

    До коментар #11 от "6813":

    Аз пък виждам едни и същи bmw-та и мерцедеси от 2003-2005г. все на цена около 5-6 хил. лева. Нищо особено. Аз също се оглеждам за втора кола и поне в автокъщите от моя град не съм забелязал да има някакво масово изкупуване или завишаване на цените.

    Коментиран от #17

  • 15 БАЙ Х@Й‼

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Пловдив":

    ком. 12 беше за теб . Изв.
  • 16 Павел Пенев

    39 1 Отговор
    След като карам стар автомобил какъв е смисълът да купувам друг стар автомобил и то на завишена цена? Нашата автомафия е съдружник на италианската.
  • 17 7357

    21 9 Отговор

    До коментар #14 от "хасково":

    Не говоря за масово изкупуване, просто 4-5 от 10 на които се спрях ги купиха бързо според мен. Едно новичко Поло, ама кукла с теглич, мен ми трябва да е с теглич задължително за 3-4 дни и го свалиха от интернет. Има някъв пазар в момента но няма да доведе до поскъпване на цените според мен, щото масово стоката става по-стара. Няма как да дръпне 30% нагоре а пазара да е залят с коли, това са глупости
  • 18 Иван Грозни

    31 1 Отговор
    За какво поскъпване се говори тука? Коли колкото искате и повече дори. Всичко е инерция. Едно поскъпнало сега и хайде всичко. Старите коли са произведени при предишни нива на ел.енергия и суровини. Прависе умишлено. Печалбарски.
  • 19 Гега

    36 5 Отговор
    Излезте на улицата и площадите, с тояги, хвърлете як бой на всички политици и си оправете държавата. Тогава ще можете да карате нови коли и няма да коментирате цените на прашките.

    Коментиран от #20

  • 20 Гега

    19 1 Отговор

    До коментар #19 от "Гега":

    Да се чете трошките.
  • 21 Алекс

    28 5 Отговор
    В САЩ класа на Королата е стандарт, както при нас е Голфа Води се средено малък бюджетен седан. Все е 20 000 долара, още от 70-те години. Цената не се е променила, въпреки че парите са се обезценили. При нас не е така. 2000 год Корола струваше 17 000 лв, преди 10 год 25 000, а сега 50 000 +. За Голфа да не отваряме дума.

    Коментиран от #22, #24, #25, #26

  • 22 Пилот на Ферари

    15 2 Отговор

    До коментар #21 от "Алекс":

    Не е точно така .
    1970 година Сащ .
    Ford Mustang Mach I - $3 562 .
    Базовият Mustang - $2 820.
    Jaguar E-Type - $5 920.
    Chevrolet Corvette Stingray - $6 771.
    Mercedes-Benz 280 SEL - $11 330.
    Mini - $1 288.
  • 23 гост

    15 16 Отговор

    До коментар #7 от "Пловдив":

    Като спрат да правят "еднодневки" , сегашните цени ще станат по три , минимум !! Отделно половината заводи ще фалират заради по-малките продажби !! Те сегашните се чудят как да ги бракуват на 7-8 години ,а не на 10-12 за да не падат продажбите , той "здрави" му се дощяли , че да си купи 15 годишна на цената на мотопед и да я кара още 15 години без да ремонтира нищо !!! Като нямаш пари за нова или 7-8 годишна в най-лошия случай , просто НЯМАШ кола !! И това отдавна са го разбрали и приели хора с десет пъти по-големи доходи !

    Коментиран от #38

  • 24 гост

    20 11 Отговор

    До коментар #21 от "Алекс":

    Глупости на търклета , не се била променила цената от 70 години , хахахах !! И това къде , в мокрите ти сънища на бачкатор с 700 лева заплата , дето мечтае колите да са без пари , щото за него е ясно , че никой няма да му плати повече !!! Обществен транспорти колело се казва твоето решение !! Практикуват го на запад хора със заплати по 2-3 000 евро !!
  • 25 гост

    18 13 Отговор

    До коментар #21 от "Алекс":

    Никой никъде не отменил инфлацията и няма да я отмени , това е основен закон в икономиката , няма ли инфлация почва рецесия !! Само да ти припомня , че даже в България 2000 година минималната заплата беше 60-70 лева , да не търся сега точната цифра , а сега е 650 и след 3 седмици ще стане 710 , десет пъти повече !! И това е в цял свят , колкото и да ти е неприятно ! И 2000 и сега хора с доход около минималния или малко по-висок не трябва изобщо да споменават думите автомобил и личен в едно изречение !! И това хората на запад отдавна са го осъзнали и приели !
  • 26 гост

    17 2 Отговор

    До коментар #21 от "Алекс":

    В Америка се поддържат изкуствено ниски цени на колите чрез ниски данъци и ниски изисквания за техническото състояние , защото разстоянията са големи и извън големите градове никакъв обществен транспорт не може да покрие нуждите , освен личен автомобил и то обикновено пикап , защото е едновременно и работна и лична кола ! В големите градове никой не си и помисля да ползва друго освен метро и такси , колкото и пари да има , освен милионерите естествено , само че на тях колата им е най-малкия разход , щото само шофьорите (!!!!) , щото са 2-3 за да ги има денонощно и таксите за паркиране му струват 2-3 пъти повече от самата кола !

    Коментиран от #29

  • 27 Роко Скиавоне

    20 3 Отговор

    До коментар #11 от "6813":

    Проблема е ,че една кола ако не се продаде за6-12месеца тя става почти непродаваема,идват новите модели а на нея и пада цената с времето за тази една година,в статията твърдят точно обратното.При нас и когато имаше чипове много не се купуваха нови коли,първата година на короната не знам за кой месец беше статистика ,че като нови коли са продали само 8 дачии.иначе в световен мащаб спада е около 50 процента ори новите коли

    Коментиран от #30

  • 28 делян пеевски

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "1111":

    къв балон ве тъпак
  • 29 Баща ти

    8 5 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Много филми си гледал,айде хаповете и обратно в леглото
  • 30 гост

    24 9 Отговор

    До коментар #27 от "Роко Скиавоне":

    България е на 36 място в СВЕТА от 190 държави по брой на коли на 1000 души население !!! И о ужас за рускондупените , в Раша колите на 1000 човека са почти ДВА ПЪТИ ПО-МАЛКО 156 срещу 239 в България !! След нас са страни като Словакия , Хърватия , ОАЕ (!!!!) , Аржентина , Оман , ЮАР , Румъния (135 на 1000) , Беларус (109 , хахаха) и о Турция !!!!! Любимата ви "богата" Турция е със 67 (шестдесет и седем) автомобила на 1000 души срещу 240 на България , ти да видиш , хахахах !!!

    Коментиран от #32, #35

  • 31 Баро

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    За Golf звъннете на Перник
  • 32 Пилот на Ферари

    23 9 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Обществения транспорт в Русия е на светлинни години от нашия и много по евтин. Както не можеш да сравниш Московското Метро със Софийското , така и с останалия транспорт.

    На тия огромни разстояния е много по удобно да пътуваш примерно 3 дена в спален вагон , отколкото с автомобил. И съответно 20 пъти по евтино .

    Коментиран от #34

  • 33 1234

    15 3 Отговор
    И аз си търся и гледам пазара , но докато не се понижат цените , ще си карам старата . Ако не падат цените скачам на една лизингова и готово .
  • 34 гост

    22 10 Отговор

    До коментар #32 от "Пилот на Ферари":

    Тъй , тъй , а за Турция какво е оправданието ?? Или за Румъния !! А за Раша наистина ли си въобразяваш , че някой ще ти върже на простотиите ?? Ми те и в Америка и Канада разстоянията са големи , там да не би да не пътуват със влакове и самолети ??? Ама колите на 1000 души са ДЕСЕТ ПЪТИ повече , !!!! Истината е мизерия и базпаричие в Раша , нищо друго , преживей го !!

    Коментиран от #36

  • 35 Пилот на Ферари

    18 9 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    И другото което е :
    Средната възраст на автамабилите в Русия е 12 години , а средната възраст на автомобилите в България е 19 години!!!

    В Русия има 26-27 завода за производство на автомобили . Над 70 модела от всички марки .
    В България нито един .
    Това говори ли ти нещо ?

    2015 година са продадени 1 601 527 автомобила , 2016 г - 1 425 791 автомобила , 2017г - 1 милион 596 лични автомобила .

    В България по 24 000 нови автомобила , от които половината на фирми.

    Коментиран от #72

  • 36 Пилот на Ферари

    12 8 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    Колко е най дългото разстояние в щатите и колко в Русия ? Ако пътуваш 3 дни с влак без да спираш - колко време ще пътуваш с автомобил ? А има дестинации с по 6 дни с влак .
    Съответно спиране за почивки и спане . А влакът не спира . Също се ползва самолетния транспорт . Никой не се движи на такива дължини с личен автомобил .

    Коментиран от #39

  • 37 РетроОтоКар

    14 1 Отговор
    Платените статии миришат отдалече, в маркетинга има много наука, еластичност на пазара, вече имам оправдание защо не си купувам, Защото поскъпнали...
  • 38 С този нет

    11 2 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Всички разбират колко ти е багажа...
  • 39 гост

    18 11 Отговор

    До коментар #36 от "Пилот на Ферари":

    Абе хайде стига се излага с тия разстояния , че вече и циганите ти се смеят !! Те всяка седмица умрелите руснаци , дето с 200 евро заплати нямат пари за хляб пътуват от Москва до Чукотка , нали , хахахах !! Дето американците всеки 3 поне 2-3 пъти в годината лети до Хавай или Карибите на почивка !! Руснака няма пари на "дача" да иде , 80% по РУСКАТА статистика НИКОГА не са напускали родните си места , той разстояния му се прищели , щото иначе му умира опорката , хахахах !! ПАРИ няма , ПАРИ , не се праи на отворен , не вървиш !!

    Коментиран от #40

  • 40 Пилот на Ферари

    7 6 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    Не искам да споря но май се излагаш само ти .
    Гледай ги американците как само пътуват :

    Коментиран от #48, #50, #51

  • 41 селянин

    27 4 Отговор
    В моя град 4 авто къщи затвориха , другите продават и не зареждат нови .Искам да кажа , че като надуят цените , губят клиенти и не продават .Хората отдавна имат интернет и сравнява цените в Италия ,Швейцария , Германия и тн и могат да си направят изводите .В България 10 годишна кола се счита за едва ли не нова .Това е безумно . Търговците на коли са некоректни и тепърва ще усещат , че ако бързо не влязат в час и да свалят цените , ще трябва да хлопнат кепенците .Хората които са решили да купуват търсят някои да им вкара кола или купуват от частни лица .Автокъщите ако не се усетят ще се превърнат в автоморги .Забравиха , че клиетнта е цар и идва при тях с кеш , а те се лигавят .................
  • 42 мани мани

    17 3 Отговор
    мани колите, ам горивата много поскъпнаха ... няма ли да стачкуваме?
    или вируса ни плаши и е супер удобно за тях да ни го наперават големия, и ние да си траем пф

    Коментиран от #43

  • 43 Сандокан

    23 1 Отговор

    До коментар #42 от "мани мани":

    Горивата поскъпнаха със стотинки , а строителните материали - двойно ! Защо не стачкувате и за тях ?

    Селскостопанската продукция спонсорирана от нас скочи двойно при положение че тая година има рекордни добиви .
    Защо не стачкувате и заради тях ?

    Коментиран от #46

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 мани мани

    3 15 Отговор
    българинът ако може да разбере, че е по-добре да си продаде колата и да нaхeндри парите в kриптo, то след малко време ще извади печалба и пак я вкарва ... та няма му се налага и да бaчка вече :) е, ще е без кола де :) малко късно, но все пак не толкоз ... хората преди години си продадоха нещата и който нaбутa в кpиптo, са си свирка и гледа сеиp на бeдняцитe :) я късно са усетих, ама пак де бива :) цяла година вкaрвам - изкaрвам :) все на печалба - дългосрочен спeкулант :) търпеливо кoпeленце съм си :) колата си седи вънка и ръждавее, ама май май ще ходи на пазара и парите в криптo! писна ми да съм беден ... капи ми и от едни фаусeти, ама слабо, и от бaнери рeклами ... доволен съм зимъска у назе все ... лятото бачкане, за да има кеш и право в кpипто въртележката :) кви коли, кви 5лв.
  • 46 мани мани

    5 5 Отговор

    До коментар #43 от "Сандокан":

    ам чи тогаз да излезем на три протеста :) за горивата, за строителните материали и селскостопанската продукция ... обаче гeрберaстите по дифолт ще ни спретнат контрапротeсти :) тва е по техен шаблон! запазена марка - от тях започнаха :) преди тва контра нямаше ... контра на контрата кой ще изнесе нз
  • 47 Осман

    1 7 Отговор
    Туряй феса, дръж ДПС и от утре само ново! Глей Димово Видинско.
  • 48 мани мани

    10 5 Отговор

    До коментар #40 от "Пилот на Ферари":

    52-54-56 милиона души в щатите са ей като тия ... живеещи на улицата, спящи в палатки, завити с картони, направени колибки от подръчни материали, спящи в колите си, в каравани, кемпери ...
    като тия дето са в кемпери и каравани са си направо супер :)
    преди им раздаваха храна и осигуряваха временен подслон, ама вече незнам как е ... в маями има м/у 2 и 4 млн. души в колибки, палатки ... в ел ей са много повече - там е ужасна гледката, голяма трагедия ... венис бийч беше яко осeран, почистиха го ... дадоха им някви малки фургончета, ама надалеч от брега :) клипчета бол в тубата ... м, киризя, ко да прая :)

    Коментиран от #52

  • 49 мани мани

    10 4 Отговор
    хамериканците почнаха да пътуват чак през 90те ... понеже 1 малка авиокомпания направи полетите евтини ... оттам и другите компании ... и се разлетяха, ама гастербайтерите къмто латинска америка, та да си видят роднините ... и вътрешни евтини полети много ... короната секна сичко тва :) по принцип по-голямата част от хората не могат да напуснат квартала си! тва е като да си седите само в люлин :) цял живот! понеже нямате пари да идете до другия квартал ... а и веднага ще ви арестуват, понеже сте дрипльовци :) тва е америка! седат си в огромните квартали и не излизат от там цял живот! ако искат да попътуват, то теглят заем или отиват в армията! инак ня хойкане! има работа до откат - в квартала!
  • 50 гост

    11 6 Отговор

    До коментар #40 от "Пилот на Ферари":

    И какво точно ми показа , че не се сещам ??? Пет изпаднали наркомана на улицата , най-вероятно даже емигранти !!! И даже те и даже на улицата са пет пъти по-добре от 90% от руснаците , дето като останат на улицата и на другия ден са в моргата !!! Раша е на ПЪРВО МЯСТО в СВЕТА по употреба на наркотици на глава от населението , по убийства също !! Що не покажеш това , ами си седнал да ми търсиш клипчета за невежи !!
    Значителната употреба на наркотици от младежите в Русия е заплаха за националната сигурност, заяви руският президент Дмитрий Медведев. Страната е на първо място в света по консумация на хероин от Афганистан. Това предизвиква сериозни тревоги в Москва поради разрастването на търговията с опиум в Афганистан. Медведев заяви пред служители от Съвета за национална сигурност на Русия, че според експертите действителният брой на използващите наркотици е между 6 и 6,5 милиона.

    "Това прави почти пет процента от руските граждани, а най-опасното е, че две трети от тях са младежи на възраст под 30 години", заяви той, цитиран от БТА. Русия вече е изправена пред намаляване на населението заради нездравословното хранене, тютюнопушенето и значителната употреба на алкохол. Средната продължителност на живота на мъжете в страната е 59 години, докато в Западна Европа тя е много по-висока, отбеляза Ройтерс.
    Официалната статистика показва, че всяка година в Русия умират около 30 000 души, вземащи наркотици, като средната им възраст е 28 години !!!!!!!

    Коментиран от #55, #56

  • 51 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #40 от "Пилот на Ферари":

    В Русия годишно се отчитат 10,2 умишлени убийства на 100 хиляди души. В САЩ те са 4,2. В Германия – 0,8. Във Франция – 1,1. Разликата е огромна дори в сравнение със САЩ, които руските медии редовно определят като неспокойна страна с високо ниво на престъпността. Но ето още по-стряскащи детайли. Например, в Русия за 15 години са починали 68 пъти повече приемни деца, отколкото са осиновените зад граница (в чужбина са осиновени 34% от всички деца).

    Официално в детските домове в Русия живеят 105 хиляди деца. (Това число предизвиква съмнения: по данни на системата ЕМИСС за една година в Русия без грижа остават около 88 хиляди деца. Освен това (по данни на същата ЕМИСС) в Русия функционират над 1340 детски домове. Едва ли може да се предположи, че в тези домове живеят средно по 7 възпитаници). Според ЮНЕСКО броят на сираците и на децата, лишени от родителска грижа, в Русия е 700 хиляди. При това една трета от осиновените се връщат в детските домове.

    Коментиран от #53

  • 52 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #48 от "мани мани":

    Ама естестрвено , хахаха !! И това къде ти го разказаха , на сбирката на Копринка ли ?? Тия са най-големите лъжци , от мен да знаеш , хаха!
    Ей тука чети къде "живеят" така , то по-скоро е как НЕ ИСКАТ да живеят , само да свърши това изтезание , наречено "живот в Раша" !!!

    Милиoни руcнaци ca нaркoзaвиcими. Влacтитe oбaчe зaлaгaт нa рeпрecии, вмecтo нa рaзяcнитeлнa дeйнocт и пoмoщ. Пoлицaитe чecтo зaдържaт и нaпълнo нeвинни хoрa, нa кoитo прeди тoвa ca пoдхвърлили нaркoтици. В Руcия имa нaд пeт милиoнa нaркoзaвиcими хoрa. Вaня e eдин oт тях: "Oт гoдини идвaм винaги, кoгaтo хoрaтa oт ФAР ca в мoя квaртaл. Тe нe caмo изпълнявaт cвoя дълг, нo прoявявaт интeрec към мoятa личнocт и ми пoмaгaт - нaпримeр, aкo трябвa дa пocтъпвaм в бoлницa, или aкo ce нуждaя oт някaкъв дoкумeнт", кaзвa мъжът. Пocлe дoбaвя мрaчнo" „Зa държaвaтa нe мoгa дa кaжa cъщoтo. Дaжe ми ce нaлaгa дa ce пaзя oт нeйнитe прeдcтaвитeли". Вeднъж oткрили у нeгo нeзнaчитeлнo кoличecтвo дрoгa, зa кoeтo лeжaл чeтири гoдини в зaтвoрa.

    https://fakti.bg/mnenia/427824-represii-vmesto-pomosht-kakvo-e-da-si-narkozavisim-v-rusia

    Коментиран от #54

  • 53 Форестър

    3 2 Отговор

    До коментар #51 от "гост":

    2020-та се оказа "убийствена година" за американците във всички отношения. Според анализатора Джеф Ашер, броят на убийствата, съобщени от 57 американски полицейски агенции, се е увеличил с 36,7%.

    Във Вашингтон в момента са известни близо 300 убийства (с 20% повече). В Ню Йорк броят на убийствата е нараснал с почти 40%, а броят на случаите на улични стрелби е почти удвоен в сравнение с предходната година.

    Ню Йорк регистрира над 2000 убийства само за една година. Междувременно броят на убийствата нараства не само в големите градове. Според ФБР през първите девет месеца на тази година в малките градове с население под 10 хиляди души броят на убийствата се е увеличил с повече от 30%.
  • 54 Форестър

    4 2 Отговор

    До коментар #52 от "гост":

    20-годишен бум на убийствата с огнестрелно оръжие в САЩ.
    Почти 40 000 души са загинали при стрелба с огнестрелно оръжие през 2017 г.
    Това представлява 12 смъртни случая на 100 000 души.

    Статистиката е поразителна спрямо други държави. Наскоро публикувано проучване на Jama Network показва, че в Япония са регистрирани 0,2 смъртни случая на 100 000 души от огнестрелно оръжие; 0,3 във Великобритания; 0,9 в Германия и 2,1 в Канада.

    Network са установили, че само шест държави в света са отговорни за повече от половината от всички 250 000 смъртни случая от огнестрелно оръжие в света на година. САЩ са сред шестте държави, в които влизат Бразилия, Мексико, Колумбия, Венецуела и Гватемала.
  • 55 Форестър

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "гост":

    Черен рекорд: Над 21 500 убийства са извършени в САЩ през 2020 г.
    Това е с 30% повече в сравнение с предходната 2019 г.

    Броят на убийствата в страната е на най-високото си равнище от четвърт век.
    Според Унифицирания доклад за престъпността на ФБР 77 % от убийствата през 2020 г. са извършени с огнестрелно оръжие, при 74 % през 2019 г.

    Коментиран от #57

  • 56 Форестър

    2 4 Отговор

    До коментар #50 от "гост":

    Америка: държава с най-много убийства

    1 Калифорния 1861
    2 Texas 1316
    3 Флорида 1041
    4 Илинойс 744
    5 Пенсилвания 658
    6 Грузия 615
    7 Ню Йорк 609
    8 Мичиган 571
    9 Северна Каролина 517
    10 Мериленд 516
    11 Мисури 502
    12 Охайо 500
    13 Луизиана 481
    14 Тенеси 406
    15 Южна Каролина 399
    16 Вирджиния 383
    17 Индиана 373
    18 Ню Джърси 363
    19 Алабама 348
    20 Аризона 309
    21 Мисисипи 259
    22 Уисконсин 240
    23 Оклахома 234
    24 Вашингтон 211
    25 Кентъки 209
    26 Арканзас 181
    27 Невада 178
    28 Колорадо 176
    29 Окръг Колумбия 162
    30 Минесота 133
    31 Канзас 128
    32 Масачузетс 128
    33 Кънектикът 117
    34 Ню Мексико 117
    35 Орегон 99
    36 Айова 72
    37 Западна Вирджиния 70
    38 Делауеър 63
    39 Небраска 62
    40 Аляска 59
    41 Юта 54
    42 Монтана 36
    43 Айдахо 32
    44 Южна Дакота 32
    45 Род Айлънд 29
    46 Мейн 23
    47 Северна Дакота 21
    48 Хавай 19
    49 Уайоминг 16
    50 Ню Хемпшир 14
    51 Върмонт 10

    Коментиран от #59, #60

  • 57 гост

    9 4 Отговор

    До коментар #55 от "Форестър":

    Айде сега "умнико" , не ти знам името , не че си такъв , точно обратното си , сметни 21500 убийства на 330 милиона население !!! Май е нещо като 1 на 15 350 или 6,5 на 100 000 човека !!! Сравнено с 10,2 на 100 000 ПРИЗНАТИ и отчетени от Раша още преди 8-9 години , сега са повече !!!! И лозунгите за "държавата с най-много убийства " си ги дръж за неграмотни русопитеци , дето освен "говорит Москва " друго не знаят , нито пък могат да сметнат 2 и 2 !!

    Коментиран от #63

  • 58 Е*аси

    13 1 Отговор
    Е ся е момента да пусна 14 годишната Вектра и да лежа в пачки 😂😂😂
  • 59 гост

    5 5 Отговор

    До коментар #56 от "Форестър":

    В САЩ близо два пъти по-малко убийства в сравнение с Русия !
    Това става ясно от първия доклад на ООН за превенция на насилието по света.
    В изследването са включени 133 държави. Хондурас е на първо място - 103,9 убийства на 100 хиляди души. Във Венецуела например 57,6 убийства, в Колумбия 43,9 убийства на 100 хиляди души, в САЩ - 5,8 убийства, Швейцария - 0,6 и в Япония - 0,4.

    В България е около 1,9 на 100 хиляди души. През 2008 година в Русия на 100 хиляди души са били убити 11,6 (!!!!!!!!!!!!!) . В Китай е под 1 на 100 хиляди

    Коментиран от #62, #64

  • 60 комунист

    2 5 Отговор

    До коментар #56 от "Форестър":

    Аба теа още ли си бият негрите?
  • 61 мии

    5 1 Отговор
    Докато има баламурници да ги купуват скъпо.
  • 62 Форестър

    5 4 Отговор

    До коментар #59 от "гост":

    Свирчо това във Фактор или пик го чете ? В топ 6 са щатите , Бразилия, Мексико, Колумбия, Венецуела и Гватемала.
    Има информация в нета - чети бе .
  • 63 Форестър

    5 4 Отговор

    До коментар #57 от "гост":

    В САЩ в затвора попадат повече хора на глава от населението, отколкото в която и да е друга страна в света: през 2012, броят затворници в САЩ според Международния център за изследвания на затворите е бил 707 души на 100 000, сравнен със само 60 на 100 000 в Швеция, 72 на 100 000 в Норвегия, 78 на 100 000 в Германия, 75 на 100 000 в Холандия, 87 на 100 000 в Швейцария, 99 на 100 000 в Италия, 103 на 100 000 във Франция, и 144 на 100 000 в Испания.
  • 64 Форестър

    2 4 Отговор

    До коментар #59 от "гост":

    Аляска има 804.2 насилствени престъпления на 100 000 души.
    Ню Мексико 702, 5 насилствени престъпления на 100 000 души.
    Невада 678.1 насилствени престъпления на 100 000 души.
    .................................

    Коментиран от #65

  • 65 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #64 от "Форестър":

    Насилствени престъпления и убийства имат общо колкото ти и интелект , тоест нищо , свирчо !!! С такива селски номера на Копринка ти казах !!! И не ми се търси сега , ама бъди сигурен , че "насилствените ти престъпления" в Раша са десет пъти повече и то само от "властите" , от мужиците даже няма да казвам !!

    Коментиран от #66

  • 66 Форестър

    2 4 Отговор

    До коментар #65 от "гост":

    То убийствата не са насилствени пресъпления. То убийствата са по желание на жертвата , нали , а смешко ?

    Коментиран от #67

  • 67 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #66 от "Форестър":

    Прочети някой закон , недей да четеш само опорки !!! Насилствени престъпления са всичко от шамар нагоре , дребното хулиганство е насилствено престъпление, да ти дръпне някой телефона на улицата е насилствено престъпление , вербална заплаха за саморазправа е насилствено престъпление ! И ти казах , че в Русия са в пъти повече , какво точно те грее ??
  • 68 ттт

    4 1 Отговор
    А може би, по-малко лъжат в цената на продажбата. Защото обикновено кола за 10000 лева се продава по фактура за 4000 до 5000 лева. Останналото под масата.
  • 69 Гле

    1 2 Отговор
    Имам ГЛЕ КУПЕ, 2020, черно. 150к го давам веднага.
  • 70 Антимилиционер

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "голфаджия":

    Много са удобни екстрите на новите коли, изчисляват сами място за паркиране, следят лентата, мъртвата зона, превключват светлините, включват чистачките...
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 георги

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Пилот на Ферари":

    Некоректно сравняваш нещата.
    12 години средна възраст на колите в Русия - да, но техните автомобили не покриват никакви съвременни изисквания, при което колите са евтини, прости и достъпни. Например Лада 2104 се правеше до 2012-та, а си беше абсолютно идентична с такава от 1984 г. А по-малкият брой коли на 1000 души в Русия е показателен не за друго, а за дори по-ниска покупателна способност от нашата. За броят закупени нови коли - ами руснаците са 146 милиона, а ние сме едва 6-7 милиона. Как очакваш НИЕ да сме купули повече коли от тях?
  • 73 Юююю

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Знайко":

    10 годишен Голф струва между 9- 12 Хил за 5 -7 Фиат или Форд