Last news in Fakti

2 Юни, 2013 11:28 6 011 5

Краш-тест на новата Dacia

  • dacia-
  • sandero-
  • euro ncap-
  • краш-тест
Нискобюджетните румънски автомобили все повече подобряват своето качество и респективно безопасността си. Поредното доказателство за това е получената по-висока оценка след краш-тест на новата Dacia Sandero.
 
При проведените тестове от Euro NCAP Sandero получи четири от пет възможни звезди, като подобри показателя от миналогодишния с една звезда. Освен Sandero в последните тестове на Euro NCAP участва и Renault Capyure, който заработи максималните 5 звезди.
 
Нивото на безопасност за възрастните в Sandero е оценен на 80%. Специалистите от Euro NCAP подчертават, че Sandero се справя значително по-добре и при страничен удар. Нивото на безопасност при деца също е прилично - 79%.
 
Най-голям проблем и респективно най-много намаляване на общия бал на Sandero идва от проблемите, които предният капак може да причини на пешеходци. Нивото на безопасност за последните е оценено на скромните 57%.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йордан иванов

    1 1 Отговор
  • 2 бате Ицо

    2 2 Отговор
    Айде сега гаражните разбирачи пак да плюят румънците!
  • 3 Condemno

    1 1 Отговор
    Не е нужно да си "гаражен разбирач" г-н Ицо,за да различиш хубавото от лошото. Да,Dacia-та е с близо 10 000 лева по-евтина от конкурентна Toyota Yaris например,но пък и като се качиш усещаш защо това е така. Лично аз предпочитам няколко години по-стар немски автомобил на същата цена.

    Поздрави.

    Коментиран от #5

  • 4 Shmeker

    0 0 Отговор
    Лично аз съм харесал дачиите - очаквах да са по-зле за тия пари. Доста по-стабилни са от някой по-скъпи или коли на същата цена.
    Освен това дизелите имат и що-годе добра изолация...
  • 5 Иван Белев

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Condemno":

    съгласен....немците са номер 1