Last news in Fakti

3 Юни, 2013 12:28 17 311 5

Виждали ли сте BMW 1er с 800 коня?

  • bmw-
  • 1er-
  • тунинг

Тази баварска "единичка" е основно доработена от шведски ентусиасти. Автомобилът използва шасито на 1-Series Coupe (E82), но основните възли и агрегати са от други модели на BMW. След радикална доработка се получава екстремен суперкар, който се използва основно за различни състезания на писта. Автомобилът няма идеални обтекаеми форми, но предвид огромната мощност това не се отразява кой знае колко на аеродинамиката.

Преработеното BMW разполага с 3.2-литров двигател S54B32, който обаче търпи основен силов тунинг. Монтирани са му ковани бутала, различен високопроизводителен турбокомпресор, нов електронен блок и още куп други детайли, в резултат на което мощността нараства до 800 конски сили. Заради максималното олекотяване на каросерията шведската "единичка" може да ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от четири секунди.

Пистовият спорткар е снабден с каросерийни панели, изработени от стъкловлакна, като по купето има и доста детайли от въглеродни нишки. От BMW M3 с каросерия Е92 е заимствано част от окачването и кормилното управление, а вътре в купето са монтирани допълнителни обезопасителни ролбари. В салона е налична още седалка Sparco с шестточков предпазен колан, спортен волан и удължен скоростен лост. Автомобилът е решен в син металик с черни джанти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    1 1 Отговор
  • 2 Провинция

    1 1 Отговор
    А джантите май са от М3 CSL , голям звяр.
  • 3 Nedqlko Jekov

    0 1 Отговор
    - prosto klasika
  • 4 sinan hogdev

    1 0 Отговор
    PROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOSTO KLASIKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 5 Симеон Тасев

    0 0 Отговор