Last news in Fakti

10 Юни, 2013 11:18 3 968 1

Рекорд за Range Rover Sport на "Пайкс пийк"

  • range rover-
  • range rover sport

Новото поколение на Range Rover Sport подобри рекорда за сериен всъдеход на 20-километровото трасе на легендарното катерене на връх Пайк в Колорадо. Трикратният победител в съревнованието Пол Далънбак успя да измине трасето със 156 завоя, старт на надморска височина 2 860 м и финал на 4 300 м за 12 минути и 35.61 секунди със средна скорост 94.6 км/ч.

Рекордът е поставен със стандартен Range Rover Sport с осемцилиндров двигател с принудително пълнене и мощност 510 к.с. Всъдеходът ускорява до 100 км/ч за 5.3 секунди и вдига 225 км/ч.

Тазгодишното издание на "Пайкс пийк" ще се състои на 30 юни. Основни претенденти за победата са осемкратният шампион Нобухиро Таджима, Рис и Род Милън и носителят на девет титли от рали шампионата Себастиен Льоб, който ще се състезава с Peugeot 208 с мощност 875 к.с.

Абсолютният рекорд на "Пайкс пийк" принадлежи на Рис Милън. Миналата година новозеландецът измина трасето за 9 минути и 46.146 секунди с прототип Hyundai с мощност 700 к.с.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Easy ryder

    3 1 Отговор
    Състезанието е интересно защото ги няма бюрократите от FIA с техните ограничения.
    Коли с параметрите на пежото на Льоб за последно са били в рали шампионата (група Б) през 1986.
    После с подобни коли се състезават само на Пайкс пийк.

    Последните модели от група Б са достигали 1000 коня.Lancia S4 е била способна да достигне 100 за под 2 секунди.
    Били са времена на брутална мощ на границите на разума.Най великата епоха в рали шампионата.Както и турбо ерата във F1.
    И тогава писарушките от ФИА се включват с техните глупости и също както във Формула 1 започват да душат инженерите с безкрайни ограничения.

    Ето малко спомени от онова време когато спорта беше за истински мъже и инженерите не трябваше да се съобразяват с бюрократите.

    http://www.youtube.com/watch?v=WWqVNHryQjw

    http://www.youtube.com/watch?v=88SMR1UcacA


    http://www.youtube.com/watch?v=BosHnsWooao