24 Юни, 2013 10:58 5 144 2

Най-евтината кола. Епизод пореден

  • tata-
  • nano

Въпреки че първото тримесечие на 2013 година се оказа пагубно за Tata Motors, която понесе рекордни загуби, индийците не се отказват от проекта си за нискобюджетна кола и представиха поредното обновление на модела Nano. Модернизираната малолитражка отново ще струва $2 500 и ще се появи на пазара в Индия още през следващия месец.

Какво всъщност е новото в новата Tata Nano? Промените не са много. Освежената външност впечатлява с различна задна броня, нови хромирани елементи и няколко нови цветови решения. Налични са и четири нови пакета за персонализация, включващи аеродинамичен бодикит, лети джанти и още няколко по-незначителни екстри.

Интериорът търпи по-сериозни изменения. Новата Tata Nano разполага с различен приборен панел, аудиосистема AmphiStream с четири високоговорителя и Bluetooth/USB/AUX функции, както и с нова бежова текстилна тапицерия, която прави евтините материали да изглеждат значително по-добре.

Що се касае до пространството под капака, Nano може да разполага както с бензинов 624-кубиков мотор (38 к.с. 51 Нм), така и с агрегат, работещ на природен газ с 33 коня и максимален въртящ момент 45 Нм. Индийците твърдят, че новото Nano е най-икономичният автомобил в Индия. Средният му разход е 3.9 литра на 100 км.

Дали обаче този ход ще помогне за увеличаване на продажбите на най-евтината кола? Експертите са на мнение, че моделът е обречен и компанията може да се спаси само с разработката на изцяло нов нискобюджетен автомобил. Както е видно, в Tata са на друго мнение по темата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 маляка

    0 0 Отговор
    ше му сложа от хондата CBR 1000 мотора и какъв звук ше изкарва кат върви какво чудо ше е
  • 2 Easy ryder

    0 2 Отговор
    Сложили нова аудио сисема че за къде циганин без музика.
    Направо ще разбият пазара с това чудо на техниката.