8 Юли, 2013 12:53 6 380 7

Opel показа новата Monza

  • opel-
  • monza

Пресслужбата на Opel разпространи кратък видеоклип, в края на който шефът на компанията Карл-Томас Нойман сваля покривалото от концептуалното купе Monza, чиято премиера се очаква на салона във Франкфурт. Серийната версия на модела ще се конкурира с BMW 4er и Audi A5.

Официална информация за купето все още липсва, а слуховете за механиката на колата са противоречиви. Според данни в немската преса новата Monza ще бъде базирана на Cadillac ATS и ще бъде със задно задвижване. Британското сп. Auto Express обаче твърди, че моделът е построен на платформата на кабриолета Cascada и ще използва окачването на Insignia.

Ако изобщо стигне до серийно производство, Monza ще се оборудва с изцяло нови двигатели. Opel планира да подмени 80% от силовите си агрегати до 2016 г. Плановете на немците включват 13 нови мотора.

През април General Motors обяви, че ще инвестира 4 млрд. евро в европейското си поделение до 2016-а. Основната част от средствата е предназначена за разширяване на моделната гама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 маляка

    1 9 Отговор
    със ,,невидими,,странични огледала...
  • 2 мария спасова

    1 20 Отговор
    Навремето Адолф Хитлер е казал "Опел преди войната по време на войната и след войната"Той е бил далновиден мъж,но за съжаление марката се е изплеснала в лоша посока.Сега е синоним на автомобил за бедни!

    Коментиран от #3, #4, #7

  • 3 galaxy

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "мария спасова":

    С Опели са карани еврейте до газовите камери. Опели няма в САЩ, въпреки че Дженерал моторс ги е купил. Имаше кадилак приличащ на Опел Омега, но с марката на Кадилак. Опел е била фирма близка до Хитлер и това, че все още съществува е успех за германците. Иначе този Опел на снимката изглежда голям Звяр. Инсигнията не е за бедни.
  • 4 Iliyan Stefanov

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "мария спасова":

    Опел синоним на бедни хора :) Това ми хареса- вие явно не сте запознати с цените на нови автомобили опел за да правите такова изказване .Нека да ви кажа все пак - една опел астра с нормален мотор и екстри излиза около 30 - 35 бона .Една инсигния от 40 до 70 според това какво искаш .Това малко ли ви се струва ? Ако кажете дачия ще ви разбера ама опел
  • 5 Димитър Стоянов

    1 1 Отговор
    с BMW 4-er и Audi A5 ХАХАХАХАХХАХАА, вицове..
  • 6 Ivailo Chankov

    1 1 Отговор
    Какви вицове ?
    Това ми изглежда поне 10 пъти по-красиво от грозната баварска четворка и във версия OPC би могло да е по-бързо и динамично и от двете ако му се сложи добър двигател като 2.8 литровия би-турбо V-шестак който е в Insignia OPC и достатъчно добро задвижване като XWD системата, 4х4 създадена от СААБ която също се слага на Insignia OPC и според мен е една от най-добрите 4х4 системи в света при автомобилите, но това вече е друг въпрос, според мен би било най-добре ако Monza е базирана на Insignia и използва нейните агрегати и задвижване .
  • 7 СМЪРТ-ЗА- ТУРЦИТЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "мария спасова":

    Много,ама много си к.ха ! Чак не е за вярване,че има още такива женици като тебе ! Жалка работа,ей ей !