Last news in Fakti

15 Август, 2013 11:49 17 376 15

Ще има ли BMW 8er?

  • bmw-
  • 8er-
  • gran lusso-
  • pininfarina
Отговорът на този въпрос най-вероятно ще разочарова феновете на баварската марка, защото според информация на изданието Autocar, BMW не планира да възражда своята осма серия. Английското издание цитира шефа на отдела за изследвания и разработки към BMW Херберт Дис, който казва, че дори и да се появи осма серия, то вероятността е малка и това няма да стане скоро.
 
Ще припомним, че преди време се появи информация, че баварците ще пуснат BMW 8er, което ще се базира на концепцията Gran Lusso (горната снимка), която е съвместна разработка на BMW и Pininfarina. Идеята беше новата осма серия да се конкурира с автомобили като Bentley Continental GT. Прототипът Gran Lusso беше приет доста радушно, както от специалисти, така и от широката публика.
 
BMW Pininfarina Gran Lusso беше представено през месец май тази година в Италия. Голямото купе е базирано на седмата серия на баварците и разполага със същия дванайсетцилиндров двигател. Мощността на този мотор е 544 конски сили, а въртящият момент се предава на колелата през осемстепенна автоматична скоростна кутия. Първото BMW 8er (долната снимка) се прави от 1989 до 1999 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Biancko Nero

    2 10 Отговор
    dano ima za da i se podigravameee

    Коментиран от #5

  • 2 Vladimir Iliev

    5 2 Отговор
    Staroto 850 e ludnica !!!
  • 3 светослав филипов

    6 1 Отговор
    уникално е...............пожелавам си го за другия рожден ден...
  • 4 Пирамид Хлътков

    0 2 Отговор
    Да му добавят още две врати.
  • 5 Кристиян Пенев

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Biancko Nero":

    Качи снимка на твоята кола и ще има на какво да се подиграваме
  • 6 Красимир Костов

    1 2 Отговор
    Идеята за съвместен проект на BMW и Pininfarina е много добра, но проекта няма да види бял свят, точно защото се приема радушно. Такова луксозно купе от най-висок клас трябва да провокира евентуалните му собственици с доминантен и изискан имидж и авангарден стил. Според мен 8 серия Gran Lusso не е уцелила точната формула.

    За сравнение...




  • 7 Ivailo Chankov

    4 2 Отговор
    По-хубаво, че няма да има, 850 беше доста тромаво, гореше твърде много и най-смешното от всичко е, че тежи около 1800кг, а както тези които разбират от физика и от автомобили знаят, че дори и най-дебелите спортни гуми не могат да се преборят с това екстра тегло и автомобил който има това тегло и е с мощ под 900к.с. не може да бъде спортен в истинския смисъл на думата, общо взето 850 си беше сумист, обут в спортни маратонки за тичане .

    Коментиран от #8

  • 8 Симеон Тасев

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ivailo Chankov":


    да ама не от къде чу та я глупост

    Коментиран от #9

  • 9 Branimir Balchev

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Симеон Тасев":

    8ма серия никога не е била със "спортна" идея. Поради факта, че е BMW те подтиква да видиш с колко може да влезеш в завоя, но никога не е имала идеята да бъде М кола или дори да гони 3ката. Разберете, че всяка кола със създаването си цели определена група от хора, които се предполага, че ще я купят. За съжаление проектирането и създаването, че и производството на една кола се базира единствено и само на състоянието на пазара. А не какво искаме ние. Обикновенните хора и тези, които наистина оценяват една кола ги купуваме втора ръка. Нямаме думата.
    Точно поради тази причина се направиха глупости като 2ра серия, 4та серия, Х6, автоматични чистачки, които не можеш да изключиш, неработещи лостове за мигачи, старт-стоп бутони и куп още ненужни глупости.

    Коментиран от #10

  • 10 Красимир Костов

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Branimir Balchev":

    Е хубава работа, как пък така категорично отсече че никога не е имало Е31 М8 идея?



    Никога не казвай никога.
  • 11 Biancko Nero

    0 0 Отговор
    boklukkkkkkkkkkkkkkk 850 gori strashno mnogo i ne varvi..ima 2 akomulatora????2 fuel pump???????????razhoda mu beshe kam 1 lv na 1 km pri cena na beznina predi okolo 10 g...interesuval sam se ot tova..dvigatel v 8 ili v 12 s 24 valve sohc
  • 12 Dr. Dick

    0 0 Отговор
    Конкурентът на БМВ 8-ма серия от 90-те е Lexus SC от 90-те, който въпреки по-малкото си тегло има по-слаби динамични характеристики.
  • 13 Branimir Balchev

    0 0 Отговор
    Това, че са направили един автомобил не означава, че някога са имали намерение да го произвеждат. Всичко е единствено и само реклама и проучване на пазара. Разбирам, че се захващате за самото значение на думичката "идея", извинявам се. Имам предвид, че никога не са имали намерението да произвеждат колата, като такава. То и 3ка има като комби, 7 ца със V12 двигател и други за които не се сещам, но всичко или е било неудобрено и потулено или просто е било представено за реклама. Както и колата в статията.
  • 14 Branimir Balchev

    0 0 Отговор
    *V16 двигател.
  • 15 galaxy

    0 0 Отговор
    Брутален външен вид! Чудовище! Звяр извън клетката!