Last news in Fakti

10 Октомври, 2013 12:26 33 177 39

Някой да търси "пура" комби?

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • w126-
  • t-shooting brake-
  • тунинг-
  • 560 sel

Mercedes-Benz W126 с право се смята за един от най-съвършените автомобили, проектирани и произвеждани някога. "Пурата", както гальовно наричат тази S-Klasse у нас, си има от всичко в изобилие - лукс, комфорт, здравина, мощ и стил. На подобрение обаче явно подлежат дори подобни икони на автомобилостроенето.



Собственикът на този 560 SEL от 1990-а е преценил, че няма как да вози кучетата си на лов и поръчал да превърнат лимузината му в комби. Така през юли 2009 г. се ражда T-Shooting Brake. В момента уникатът се продава за €42 000.



Преди 23 години автомобилът излиза от завода с набор от екстри, с каквито може да се похвали далеч не всеки съвременен модел - пълен електрически пакет, климатроник, стъклен люк, отопляеми седалки с памет, круиз контрол, еърбегове, противобуксуваща система и т.н.



Промени по механиката не са правени. 5.5-литровият V8 развива 279 к.с. и 430 Нм и макар да на е сред най-икономичните двигатели на планетата, без проблем ускорява тежката близо 1.9 тона лимузина до 100 км/ч за малко повече от 7 секунди.



Ако се вярва на продавача, уникалното комби е изминало само 98 800 км. Снимките също подкрепят това твърдение. Салонът и каросерията на T-Shooting Brake изглеждат в идеално състояние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 '''''VIP VAG'''''

    4 10 Отговор
    Katafalka
  • 2 ВИП АМГ

    5 7 Отговор
    unikalna e purata zdrava i nadejdna no kombito e grozotia.S klasa kombi e smehoria

    Коментиран от #8

  • 3 Ivan Ivanich

    13 2 Отговор
    Много си е добре колицата,но е за улегнали хора,без комплекси на пътя,за "кибритлийте" и "пилотите" си има серийни джиткалки и други модерни ракетоподобни змейове
  • 4 Румен Янев

    11 2 Отговор
    Даже за кученцето има озвучително тяло Е това е лукс и класа

    Коментиран от #5

  • 5 БМВ БЪЛГАРИЯ

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Румен Янев":

    Ми да се надъхват преди лов бе сигурно е по ефективно
  • 6 Румен Янев

    6 3 Отговор
    Тази кола я е поръчал VIP AMG за да си я кара на лов по дебел сняг и пинчъра в багажника да е щастлив ..... сигурен съм

    Коментиран от #18

  • 8 Iaroslav Stanchev

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "ВИП АМГ":

    Ейййййй,една умна приказка да напишеш и ти за толкова време.Пу,пу,пу,да не ти е уроки.
  • 9 Радо П.

    6 7 Отговор
    Някой да си търси катафалка ?
  • 10 Симеон Тасев

    6 4 Отговор
    супер машина
  • 11 Marin Marinov

    8 7 Отговор
    по нашия край на това не му викат пура а направо катафалка
  • 12 bmw racer

    1 4 Отговор
    Ако не бяха тафили задницата на 124 комби може би щеше да изглежда точно в негов стил а именно с неговите си стопове иначе така е мелез...
  • 13 Румен Янев

    4 5 Отговор
    Има логика все пак в това грозотилище - нали е правено за лов .... та пускаш на кученцето rammstein с повечко бас и като пристигнеш излизаш без пушка - то само ще си лови мечки и глигани Само ми е чудно за какво му е този круиз контрол
  • 14 Бай Иван

    7 5 Отговор
    Като ви чета коментарите разбирам,че сте разни които дори не сте сядали в такъв автомобил.Как може да наречете този култов автомобил грозила ? Боклуци са кочините които карате.Разни дачийки,шевролетчета, и какви ли не екзотични марки с гаранция едно лято.Имайте уважение към пурата защото е най здравата кола на света!А и най луксозната за времето си а и днес доста от луксозните кошници би засрамила.

    Коментиран от #17, #19

  • 15 Пламен Пепелов

    10 2 Отговор
    бе не знам дали е катафалка, но вътре са вложени 5478932590 пъти повече качество на сглобка и материали спрямо новите фишеци в наши дни и ви е смешно за катафалките, но ако проверите колко струва една чисто нова катафалка ще ви призлее

    Коментиран от #20

  • 16 Енцо Енцо

    0 10 Отговор
    Някоя погребална агенция, може би !?
  • 17 Теменужка Хикова

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Иван":

    Никога не са имали възможност да седнат в истински луксозен автомобил.
    Ако имах все още малки деца бих я купила за да се чувставт комфортно.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ivailo Chankov

    0 8 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Иван":

    Смешно е да наречеш който и да е автомобил най-здравия на света .
    Съвременен Голф GTi вози много по-добре от W126, каквото и да говорите, старите коли далеч не са толкова добри колкото новите .

    Коментиран от #24, #25

  • 20 Ivailo Chankov

    0 6 Отговор

    До коментар #15 от "Пламен Пепелов":

    Ти май не си се качвал в "нов фишек" различен от Дачия Логан такси или Шевролет Авео такси .

    Коментиран от #22, #31

  • 21 Красимир_0

    4 2 Отговор
    Преди да си купя моята очиларка Е300д ,диалемата ми беше дали да бъде комби или лимузина, функционалноста или естетиката...
    Та купих си лимузина. Дизана на Мерцедес комби ъ.. е някак...!
  • 22 Бай Иван

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Ivailo Chankov":

    Ивайло ,никога не се изказвай неподготвен ,че ще ти се смеят хората.Неговия Гоуф возел по добре от пурата.Абе ти чувш ли се какви ги приказваш.Окачването на този Мерцедес е разработвано в продължение на 8 години от поне 100 инженера и всеки който е сядал в такъв автомобил знае за какво става дума.Навремето Мерцедес понесоха и санкции за този модел ,че е прекалено здрав.Къде си тръгнал с чупения си Голф който по принцип си е кола за бедняци да се слагаш? И защо наричаш пурата стара?Ти наясно ли си ,че един такъв автомобил в момента в добро състояние върви от 15000 нагоре и пак не можем да си го позволим .
  • 23 Боян Илиев

    6 2 Отговор
    "Golf"-аджиите са най-бързи, най-меко возят, абе НАЙ са си! .аси клоуните има по тоя свят !
  • 24 Furinax xx

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ivailo Chankov":

    Тук се изказваш неподготвен... Личната ми кола Мерцедес w124 вози десетократно по-добре от всеки един Голф... А пък
    да сравняваш Голф със S-Klasse... Няма да коментирам повече!!!
  • 25 Iaroslav Stanchev

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ivailo Chankov":

    Абе пич,ти чу ли се какво каза?
    Кой голф вози по-добре от с-клас?
    Все едно да кажеш,че корола 2013 вози по-добре от Ролс Ройс 1990.

    Коментиран от #32

  • 26 Ivailo Chankov

    1 4 Отговор
    Естествено, че ще сравнявам чисто нов Голф с технологии и части от 2012г. със стар Мерцедес с технологии и части от края на 70-те години, сега само остава някой "инжинер" да ми каже, че технологиите са били по-напреднали през 70-те...

    Дадох Голф GTI просто за пример, и на бас, че никой от коментиралите против Голф GTI не се е качвал на Голф 5 GTI, да не говорим за 6...

    До Бай Иван : За окачването, нима искаш да кажеш, че VW нямат инженери които да разработват нови окачвания ли ?
    "Пурата" е стар автомобил, я виж кога се е произвеждала .
    Искаш да ми кажеш, че Голф 7 GTI ще е кола за бедняци ?
    Я виж от колко ще му започват цените : 28000 евро .
    Мерцедес понесли санкции, че този автомобил бил твърде здрав ? Кой прави санкции за това, че даден автомобил е твърде здрав и надежден ?

    Като не ви кефят новите автомобили се трепете по пътищата с 30 годишните си опасни каруци които са толкова прогнили, че като блъснете котка, тя влиза при вас в купето и на които им отнема 10 минути и 500 метра да спрат от 100 до 0 км/ч .

    Коментиран от #39

  • 27 Ivailo Chankov

    1 5 Отговор
    А ако не признавате, че има огромен напредък в технологиите за повече от 30 години (от 79-та до 2012) , то тогава бих признал, че има хора с отрицателно IQ и това сте вие .
  • 28 Iaroslav Stanchev

    6 0 Отговор
    Е има напредък,как да няма.Преди колите се правеха от желязо,а сега от супер яка и надеждна пластмаса.Не знам котка дали ще влезе в тоя мерцедес,при удар,най-много да измяцка,а вътре може и да не разбереш.Ама някой по-голям майски бръмбар може да пробие калника на пластмасовата модерна бангия,при по висока скорост.
  • 29 Ivailo Chankov

    1 3 Отговор
    Елементарно е, при старите автомобили ламарините може да са по-здрави и силата при удар се поема повече от човекът, докато при почти всички нови автомобили, ламарините са направени нарочно да поемат силата при удар и автомобилът поема по-голямата част от силата на даден удар и следователно материалите на по-новите автомобили се огъват по-лесно защото поемат повече от силата на удар и създават илюзията, че са скапани и евтини, все пак човешкият живот е доста по-ценен от някаква си купчина желязо (или пластмаса) и инженерите са го доказали, Aventador се разполовява на две при удар, това означава ли, че е от евтини пластмаси ?
  • 30 Румен Янев

    5 0 Отговор
    Толкова са се загрижили производителите за хората че ако една кола мине 100 000 километра трябва да се радваш като малко дете !!!! А преди години имаше с десетократно по - голям ресурс и въпреки че нямаха датчици които мерят влажноста на въздуха за да направят гориво - въздушна смес бяха по - икономични и надеждни ! И не се налагаше като отидеш на море да се върнеш с автобуса защото на кочината и станало влажно и блокирала отвсякъде .....например де . От 2000 - та година масово взеха да слагат пластмасови фарове които след някоя година приличат точно на погледа на никулденски шаран !!! И защо това ??? По - леки били с 100 грама ....дрън - дрън ! Знае се че ще си купиш и то соленичко - затова са такива ! А смотаните диоди напоследък ? Поинтересувай се колко струва един фар на тези новите немски " джипки " ..... всичко е прах в очите братле ! Комерсиализъм във висша форма ! Пластмасата никога не би заместила метала .....макар че от ауди мислят и джантите да направят от кофички от кисело мляко ! Който разбира никога не би си купил " високо технологична кола " Машината трябва да служи на човека и да се подчинява ! Създадена е от човек не да мисли вместо него а да му служи !

    Коментиран от #35

  • 31 ВИП АМГ

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ivailo Chankov":

    karai si shir potreba i si trai.
  • 32 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Iaroslav Stanchev":

  • 33 Бай Иван

    3 0 Отговор
    Какво му обясняваш на Ивайло, не виждаш ли ,че е някакво пубертетче което дори не знае от къде се влиза в тази Пура?Били създавали илюзията ,че Гоуфовете са скапани и евтини. Ми те са си такива скапани и евтини бракми които като катастрофират и стават на мармалад.Напредък в технологиите има ,но той не е вграден в новите модели.Новите коли са бреме за собствениците си защото ги заробват да ги ремонтират защото се чупят като яйца.
  • 34 Бай Иван

    1 0 Отговор
    28000 струвал един Гоуф .Абе ти наясно ли си колко струва една нова С класа?
  • 35 Iaroslav Stanchev

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "Румен Янев":

    И аз това му разправям на човека ама не вдява.Загрижили се били.За какво са се загрижили,за сервизите и магазините за части ли,да не умрат от глад ли?Сега правят коли от пластмасови шишета,а след някоя и друга година ще почнат да правят от по-дебела оризова хартия,като китайските къщички.Удариш се в дърво и колата се разпадне,обаче за 20 минути си я сглобяваш пак с една тубичка лепило,ако оживееш де.
  • 36 милен миленев

    0 1 Отговор
    горкичката ,комби ,:(
  • 37 Депутат Зандъров

    1 0 Отговор
    не ми хвали голфа или какъвто и да е хетчбек за возия возят първите 3,4 години след като излязът от магазина после висват кат изморено магаре на баир
  • 38 VIPBUMERKAMORAMG

    0 1 Отговор
    benza si e benza
  • 39 Deivid Petrov

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ivailo Chankov":

    Само не говори за здравина и всичко по доло изброено..няма да коментирам тестовете мисля че показват абсолютно всичко..
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PFaLUwLs1IM[/youtube]
  • 40 Владислав Димитров

    0 0 Отговор
    http://fakti.bg/img/news2013/83876/42e09153fa3bb94898bce6115d2e24ca.jpg