Last news in Fakti

30 Ноември, 2013 10:02 25 847 14

Пак засякоха Mercedes-Benz SLC

  • mercedes-benz-
  • slc-
  • sls
Фотошпиони успяха отново да засекат новия спорткар на Mercedes-Benz. Става дума за наследника на SLS, който ще носи инициалите SLC. И този път колата е покрита с камуфлаж (долната снимка), но той е доста по-лек.
 
Съдейки по снимката, специалистите от Carscoops са на мнение, че бъдещия Mercedes-Benz SLC ще е значително по-малък от SLS. По всяка вероятност новия спорткар ще се лиши от емблематичните врати тип "Крило на чайка".
 
Заради тези промени обаче се очаква новия Mercedes-Benz SLC ще е значително по-евтин от SLS. Предполагаемата базова цена на SLC ще стартира от $100 000. По предварителни данни колата ще разполага с четирилитров осмак.
 
Този двигател ще се предлага в три мощностни версии - 485 к.с. за базовата, 550 коня за модификацията SLC S и 585 к.с. за Mercedes-Benz SLC Black Series. Основният конкурент на бъдещия SLC ще е Porsche 911. Премиерата на SLC е насрочена за началото на 2014-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mercedes-Benz

    2 11 Отговор
    Не одобрявам кубатурата, смешно е спортен Мерцедес да е с под 5 литров двигател... Е*ем им екологичните норми и тъпотии, кефа цена няма, търсещите подобен тип автомобили не им пука колко харчи! А и като е "напомпан" така не се знае какъв пробег ще изкара преди да почне да бара масло юнашката! За последните 10 години най-доброто си беше и остава SLR McLaren, това си е автомобил със спортен дух, SLS-а така и не можа да ми легне на сърцето.

    Коментиран от #2

  • 2 Yavor Parlapanski

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Mercedes-Benz":

    Това някой ти го е казал предполагам? ...особено глупостта за SLR - или не обичаш да мислиш, или си твърде облъчен за да го направиш трезво ;) ... SLR беше най-ефтиният начин по който да бъдат взети възможно най-много пари от модерните снобарчета-милионери (понапомпан SL с табелка McLaren и събран от по-скъпи материали)... за последните 10г има доста по-добри коли с емблемата на Мерцедес от въпросният SLR (просто трябва да четеш повече и мислиш върху написаното) ;) ...а това за "пробега" ще се направим че дори не си го писал ;)

    Коментиран от #8, #9

  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    unikalna mashina.za pliueshtite shte kaja vie samoleti li pritejavate?
  • 4 Кобрата

    1 0 Отговор
    Уникална машина (Mercedes-Benz), а всеки който я оплюва нека си кара изгнилата жигулка и да си мълчи

    Коментиран от #7

  • 5 майор Костов

    2 1 Отговор
    Имах такъв, но го продадох. Вози твърдо и прекъсва на газ.

    Коментиран от #6

  • 6 rosica kaleva

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "майор Костов":

    Ха ха ха добре бе ПИЧ това ми хареса.
  • 7 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Кобрата":

  • 8 Георги Симеонов

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Yavor Parlapanski":

    Yavor Parlapanski, в тоя клас на SLR, не мисля че имаш голям избор с марката Mercedes - Benz, тука говориме за суперкари за гранд турер а не за бюджетните CLS,CLA и други такива хамбари. Напълно съм съгласен с първия коментар освен това за SLS^а. Нека да не забравяме че един Мерцедес трябва да е голям, трябва да е с голям двигател(тук изключваме лукса). Не трябва да има нещо такова като "Мерцедес за бедни" и още повече че това са все специални изпълнения на Мерцедес които би трябвало да са от най - висок клас ! :)
  • 9 Mercedes-Benz

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Yavor Parlapanski":

    Уау впечатлен съм от менторския ти тон "разбирачо"! Ти кой от спортните автомобили си виждал на живо, качвал ли си се, а камо ли карал ли си??? Щото аз съм имал досег и с двата, а McLaren е и ще остане произведение на изкуството, а приликите му с SL свършват само с блока на двигателя, който е от 55 Kompressor, а относно SLS-а ще си остане просто като "наследника" на великана,неслучайно като излезе първия цял свят пишеше не за supercar-a, а за hypercar! Факт е че SLS, не можа да отговори на конкуренцията така както SLR, единствено може би SLS Black Series се доближава! Имало доста по-добри коли на Мерцедес от SLR, да разбира се че има, Мерцедес прави едни от най-добрите автомобили като цяло и във всеки клас има ТОП модел, примерно G-class е по добра за офроуд от него хаха , но в класа си SLR няма друг опонент освен от конкурентните марки. А за пробега, всеки който има представа от ДВГ ще ме разбере или ме е разбрал кво искам да кажа! Айде много здраве ти желая!


    http://www.youtube.com/watch?v=QEaSZMYV498
  • 10 Стоян Стоянов

    4 0 Отговор
    абе SLS, SLR - Мерцедес си е!

    Коментиран от #11

  • 11 ВИП АМГ

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Стоян Стоянов":

  • 12 Депутат Зандъров

    0 2 Отговор
    от мерцедес се чудят как да продават повече от nissan защо ли.
    ами защото ниссан имат gtr който се води суперкар и цената варира от 90 000 $, 100 000 $ и се продава доста добре а sls струва 400 000 $ а единственният + на sls са вратите които даже на са плюс а гъзария която не всеки може да си позволи за бягане да не говорим щот всеки знае какво прави годзилата за интериор пък хич да не говорим че sls мяза на двуместна c clase от вътре за визия не споря бива си го sls но пък там зависи кой какво търси като купе

    Коментиран от #13

  • 13 Георги Симеонов

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Депутат Зандъров":

    Депутате, плюсовете на SLS^a са доста пред GTR^a и най - големия е това че е Мерцедес !

    Коментиран от #14

  • 14 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Георги Симеонов":