Last news in Fakti

13 Януари, 2014 10:01 7 788 6

Новини за всъдеходното купе на Mercedes-Benz

  • mercedes-benz-
  • glk ii-
  • glc

Това, че в Mercedes-Benz работят по втората генерация на кросоувъра GLK, отдавна не е тайна. Предположенията са, че GLK II ще бъде представен още през следващата година и от техническа гледна точка колата с повишена проходимост няма да е много по-различна от сегашното поколение.

Има обаче спекулации по темата, които предвиждат и още една разновидност на този автомобил. Тя най-вероятно ще бъде обозначена с индекс GLC и ще представлява купе с четири врати и повишена проходимост. Именно този автомобил ще се превърне в пряк конкурент на предстоящото BMW X4.

И докато GLK ще бъде настроен за по-комфортно пътуване по и извън асфалтираните пътища, GLC ще е ориентиран към по-спортното шофиране. Купето с четири врати ще е и по-малко проходимо. Иначе се очаква двигателната гама на предстоящите GLK и GLC да е една и съща.

Топ агрегат ще е четирилитров V-образен осемцилиндров двигател, който по традиция ще е подготвен от инженерите от AMG. Неговата мощност ще е 470 конски сили. Въпреки малките разлики в платформата, интериорът и окачването ще са доста по-различни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kamen Slavchev

    0 2 Отговор
    Това е Allroad вариант на мерцедес. Даже и на официалния цвят са го докарали... Но е интересно да го разгледаме в детайли.

    Коментиран от #2

  • 2 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Kamen Slavchev":

    i da go gledash kvo ot tova,niama dago pritejavash
  • 3 Kamen Slavchev

    0 1 Отговор
    Ей палячо...

    Коментиран от #5

  • 4 Кобрата

    1 1 Отговор
    супер е Мерца
  • 5 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Kamen Slavchev":

    pogledni si snimkata i togava narichai horata s obidni epiteti
  • 6 samo nemsko

    0 0 Отговор