Last news in Fakti

4 Март, 2014 11:33 5 618 3

Flying Spur с 900 коня от Mansory

  • bentley-
  • flying spur-
  • mansory-
  • тунинг-
  • женева 2014

Макар и в умерени граници, Bentley следва общата тенденция на даунсайзинг с новата 4.0-литрова версия флагмана си Flying Spur с 507 к.с., която готви за дебют в Женева. Немското тунинг ателие Mansory обаче явно няма никакво намерение да се съобразява с политическата коректност и продължава да залага на 6.0-литровия W12 с два турбокомпресора.



След оптимизиране на нагнетателите, управляващия софтуер и изпускателната система германците изстискват цели 900 к.с. и 1 100 Нм от 12-цилиндровия агрегат. Въртящият момент е ограничен по електронен път, за да се избегнат повреди по задвижващия тракт.



Подсиленият Flying Spur на Mansory ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.6 сек., а спртинтът до 200 отнема 12.2 секунди. Максималната скорост е 340 км/ч, което в интерес на истината не е кой знае колко повече от 320-те км/ч на заводската лимузина.



В познатия си стил от Mansory отделят специално внимание на доработките по външността и интериора. Техният Flying Spur получава различен аеродинамичен пакет от предна и задна престилка, прагове и заден спойлер, 22-цолови джанти с гуми с размер 295/30, преден капак с вентилационни отвори, двуцветна каросерия и напълно претапициран салон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоян Стоянов

    1 1 Отговор
    “6.0-литровия W12 с два турбокомпресора.“
    да живее екологията и ЕКО стандартите.

    Коментиран от #2

  • 2 S Bogomilov

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Стоян Стоянов":

    и нефтохим бургас..........
  • 3 Кобрата

    0 0 Отговор
    Харесва ми Bentley-то