Last news in Fakti

17 Март, 2014 11:52 3 608 3

Ладите поскъпват заради слабата рубла

  • автоваз-
  • lada-
  • largus-
  • рубла

АвтоВАЗ обяви, че готви увеличение на цените на продукцията си през април-май, за да компенсира ниския обменен курс на руската рубла, съобщава НГС Новости. Най-голямо поскъпване предстои за модела Largus, който се произвежда на поточните линии на Reuault и Nissan.

Последното увеличение на цените на АвтоВАЗ бе обявено през март 2013 г. Тогава Granta, Largus и 4x4 (Niva) поскъпнаха със суми между 3 000 и 10 000 рубли (60-200 евро).

През февруари рублата поевтиня с 3.5% след спад от 2.7 на сто през 2013 г. Руснаците сочат като причина за отслабващия курс на валутата си политиката на Федералния резерв в САЩ, действията на Руската централна банка и кризата в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    6 1 Отговор
    Абе след като рублата е слаба, значи ладата трябва да поевтинее на международня пазар...

    Коментиран от #2

  • 2 Монго

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Shmeker":

    А, обясни им го на пишещите /или на буквално преписващите/ умници...
  • 3 ярослав станчев

    2 0 Отговор
    А те щото се скъсаха да продават евтино,че сега и ще вдигат цените.Една Приора или Калина в България са по 18-19 000 лева.Сега по 25 бона ли ще са?