7 Април, 2014 09:36 9 977 9

Mercedes вади евтиния суперкар GT AMG наесен

  • mercedes-benz-
  • суперкар-
  • gt-
  • amg-
  • sls

Немците от Mercedes-Benz започват заключителни работи по създаването на нов суперкар, който ще получи името GT AMG. По данни на британското издание Autocar, коeто се позовава на достоверен източник от компанията, новата кола ще се появи на бял свят още през тази есен. Премиерата на модела ще е в рамките на автомобилното изложение в Париж.

Главните конкуренти на Mercedes-Benz GT AMG ще са Aston Martin V8 Vantage и Porsche 911 Carrera S. Новият модел ще замени SLS AMG, но ще е значително по-опростен, по-евтин и не толкова мощен. По този начин от Mercedes се надяват да увеличат продажбите на модела спрямо тези на досегашния SLS AMG.

Сегашният суперкар с трилъчева звезда разполага с 6.2-литров мотор с мощност 571 или 591 к.с. в зависимост от версията си. Новият модел ще получи агрегат с работен обем четири литра, ще разполага с два турбокомпресора и мощност от 520 коня. Ще има и още по-евтина версия, която ще е с мощност 480 к.с.

Общите пропорции на GT AMG ще са сходни с тези на SLS AMG - дълга предна част, изнесен назад кокпит и къса задница. Вратите тип "крило на чайка" няма да са налични в новата версия, но колата ще притежава някои нови дизайнерски линии, които впоследствие ще бъдат въплътени във всички нови модели на марката.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Petar st

    2 2 Отговор
    А наследник на SLR няма ли да има?
  • 2 Vasik Atanasova

    2 2 Отговор
    ЯКО СПОРТНА РАБОТА
  • 3 vertu

    2 2 Отговор
    Дали още има хора който да вярват че мерцедес не е най-добрата марка?
  • 4 samo nemsko

    0 4 Отговор
    Тва кола ли е или не6то което се зглаба по труд и техника .ати грозното дизайнера сигорно е бйл пиан
  • 5 дивака

    2 2 Отговор
    До №4 : Ей, неграмотник, първо се научи да пишеш и чак тогава ръси "мъдрости" в ефир Мнооого си зле човече

    Коментиран от #8

  • 6 Veselin Todorov

    1 2 Отговор
    Карам джип МЛ от 6 години и съм 99.8% убеден, че има много по хубави джипове от този. Мнението ми не важи за всички модели на Мерцедес но щом един от "престижните "им модели е скапан интуитивно мисля, че 99.8 % от актуалните им модели са такива.
    Съжалявам, че разколебавам вярата на някои хора във форума за чудесата на немските марки автомобили но такива мнения, че Мерцедес или БМВ пък дори и Ауди са "божествени " автомобили говорят само, че ХОРАТА ЗАСТЪПВАЩИ БЕЗРЕЗЕРВНО ТЕЗИ МНЕНИЯ ИЛИ ИЗОБЩО НЕ СА КАРАЛИ ТАКИВА АВТОМОБИЛИ ИЛИ СА СЕ КАЧВАЛИ САМО ИНЦИДЕНТНО ДА ГИ ПОВОЗЯТ 3 - 4 КИЛОМЕТРА И СА ВЕЧЕ В ГРАФАТА "МНОГО, МНОГО ГОЛЕМИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА СЪОТВЕТНАТА ( НЕЗАВИСИМО КОЯ) МАРКА.
    Както се казва в една реклама "кафето не е просто кафе ".
    Същото важи и за колите.

    Коментиран от #7

  • 7 M_SUX

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "Veselin Todorov":

    Пич нали се сещаш, че само малумниците се хвърлят на джиповете.... има само три модела джипове, всичко друго е смехотворно, Г клас на Мерцедес, Ленкрузер на Тойота, Рейндж роулвър на Ленд роувър... та тези х5,мл и всякакви производни струват една камара пари и нито возят добре, нито имат някакви уникални екстри, просто в момента е модно да се карат джипове. Съветвам те един път да се качиш в S клас и после ще видиш коя е най-хубавата марка. Моя опит с джипове и коли е следния, на един приятел баща му си купи волво хц90 и аз разбирасе исках да го тествам, кефеше ме горе долу, но след като слезнах и се качих в старата ми Ц класа (95г) изпитах по-голямо удоволствие. И да кажа, че съм фен на волво и то голям, просто интересното на джиповете е гледката отгоре, но тя писва и после ти остава само гадната возия.

    Коментиран от #9

  • 8 samo nemsko

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "дивака":

    Ти да не си някой даскал ха
  • 9 скар фейс

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "M_SUX":

    А бе какви ги пишеш!? Първо Г класата е военен вседеход, който по-късно се появява, като цивилна версия. Той е направен да върви по черния път или където изобщо няма такъв и е момента е повече лайвстайл автомобил, отколкото вседеход. Релано (почти) никой не се нуждае от него. За рейнджа да не говорим. Това е луксозен ЗИЛ, който се нужда от двигател на кораб, за да върви добре, защото е повече СУВ, отколкото вседеход. Колкото до лендКроузъра ок, той наистина е добър, както и паджерото, но те са за наистина нуждаещи се хора от истинско 4х4.