Last news in Fakti

17 Май, 2014 09:30 28 030 24

Mercedes-Benz G63 AMG 6х6 в стил яхта

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • amg-
  • 6x6-
  • g63
Както е известно арабите и по-конкретно т.нар. шейхове, притежават изключително много пари и също така изключително лош вкус към автомобилите. Това, естествено не се отнася за всички паралии от Близкия изток, но тези с изискан вкус към четириколесните се броят на пръсти.
 
Поредното доказателство за това е свързано с един модел, който и без друго може да се определи като "прекален" . Става дума за Mercedes G63 AMG 6х6 - високопроходим автомобил, предназначен основно за гореспоменатите шейхове. Подобен всъдеход с шест колела и струващ половин милион евро обаче не устройва всички богати араби.
 
Един от тези, които имат друго виждане по темата е поръчителят на возилото от снимката. За съжаление фотографията е от типа "шпионски" и е само една, но тя дава ясна представа за това, че идеята е да се направи нещо като всъдеходна сухопътна яхта. Явно базовото изпълнение на G63 AMG 6х6 не е достатъчно комфортно и удобно.
 
По непотвърдена информация цената на това возило е около 1.5 млн евро. Какво се крие във вътрешността на поръчковото возило, на този етап можем само да гадаем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bimi bimi

    0 2 Отговор
    Sega ostava da mu slojat samo 2 krila. :)
    Spored men mashinata si dostatychno unikalna za da i dobawqt nenujni dopylneniq i da q prinizqvat do qhta!!!!!!

    Коментиран от #3

  • 2 M_SUX

    0 2 Отговор
    Правете си сметката:
    Защита на възрастни пасажери - 92%
    Защита на деца - 84%
    Защита на пешеходци - 77%
    Електронни помощници - 70%
    Обща оценка - 5 звезди

    Ето и статистиката на Nissan Кашкай
    Защита на възрастни пасажери - 88
    Защита на деца - 83
    Защита на пешеходци - 69
    Електронни помощници - 79
    Това е един от най-безопасните джипове и има по-ниски резултати от Ц класата и пак казвам това е ДЖИП - те по принцип са по-безопасни.

    Това е по повод вчерашната статия понеже статия отпадна надолу. И за да няма заблудени го копирам тук.:)
  • 3 skier

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "bimi bimi":

    Ама кашкай си е конфекция струваща 32000 лв и въобще не би трябвало да се сравнява с Мерцедес, които се водят премиум. Всъщност обаче се оказва, че са сравними, което показва каква конфекция са вече мерцедесите, а не това, което бяха. С други думи мерседес не е толкова безопасен, колкото би следвало да е кола от този премиум сегмент и който струва 80 000 лв. Извинявам се за офтопика

    Коментиран от #7

  • 4 Здравко Чавдаров

    3 7 Отговор
    Това само болен руски мозък може да го измисли!
  • 5 Златин Славчев

    0 3 Отговор
    dubaiska izgazica G klass e edin ot nai groznite jipove kolko godini izobshto ne im promeniha kupeto

    Коментиран от #8

  • 6 скар фейс

    1 3 Отговор
    ВИП АМГ-то няма ли да вземе една такава?!
  • 7 M_SUX

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "skier":

    Кашкая е един от най-безопасните джипове в света въпреки цената си, не знам какъв ти е проблема при положение, че Ц класата е по-безопасна от него? Това е една статия която така е обърната, че от супер резултат на тестовете са го изкарали, че е едвли не е адския боклук, за да може такива като тебе завистчии да се нахвърлят с глупавите си писания срещу марката.
  • 8 M_SUX

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Златин Славчев":

    Колкото до теб, нямам какво да ти кажа, карай си женското пунто и не коментирай мъжките коли. Нищо против Фиат и аз имам.

    Коментиран от #10, #13

  • 9 kabin40

    0 2 Отговор
    Това е пародия. Винаги съм смятал, че Мерцедес са марка с репутация изграждана с години. С тези подлагания на шейховете, според мен има опасност да изгубят много от престижността си.
  • 10 Златин Славчев

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "M_SUX":

    ne karam jenska kola
  • 11 Симеон Тасев

    0 3 Отговор
    мерца си е номер едно няма спор всъщност в света има малко джипове
    1.Хамър
    2.Рейндж Роувър
    3.Г-класа
    4.дифендър
    5.вранглер
  • 12 Симеон Тасев

    0 3 Отговор
  • 13 Златин Славчев

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "M_SUX":

    женска кола е форд ка ,цитроен ц1,ц2,нисан микра,мини купар,фиат панда,ауди а1 , а2 , хюндаѝ и 10,toyota aygo , мерцедес а клас може би б класа други женски няма другите са уни секс

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Златин Славчев

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Златин Славчев":

    a i mitsubishi colt
  • 15 M_SUX

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Златин Славчев":

    Чустваш ли се много като слизаш от мъжественото пунто, сигурно им се смееш като минават тея с Г-класите покрай тебе колко са жалки.

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Златин Славчев

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "M_SUX":

    mi da chuvstvam se da smeia se grozni sa mi

    Коментиран от #18

  • 17 Златин Славчев

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "M_SUX":

    az za gazarchene si go vzeh puntoto
  • 18 Златин Славчев

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Златин Славчев":

    и като се замисля не точно, чувствам се като младеж което на мен лично ми харесва .
  • 19 M_SUX

    0 2 Отговор
    Батко ти си толкова комплексиран, че си набил сума пари в пунтото - то и аз карам Фиат ама съм го купил за 2 бона, ако набия повече пари ще ме е яд както теб и ще злобея срещу немските марки. Също така ти се забранява да коментираш джипове за по 200хиляди, НЕ СИ ТИ КОГАТО СИ КОМПЛЕКСИРАН...

    Коментиран от #21

  • 20 Златин Славчев

    1 1 Отговор
    мм не ме е яд старата ми кола просто беше Е60 и не бях доволен за това и не ги харесвам не са много сигурни уж с блокажи пак се пързалят трябва да си много внимателен с такава кола какво ти е фиатчето и не си ли доволен от него ?
  • 21 Златин Славчев

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "M_SUX":

    парите за мен не са важни батковото аз гледам на колите като години не питам каква кола караш а питам коя година ти е колата говоря по принцип не за теб лично за мен това е грозна кола ако ще и милярд да струва ,Г клас са ръбести и грозни модели ,а до колкото за фиата това ми е втория фиат пунто това би трябвало да ти говори защо пак съм си взел фиат
  • 22 M_SUX

    0 1 Отговор
    Фиат Мареа 2001г. 1.9JTD 105коня и Рено Лагуна 2003та 1.9 120dCi това карам, доволен съм и от двете. Само ще ти кажа, че Г класата си има своя чар, точно тозди модел е неподвластен на времето и според мен лично е много по-красив от другите изгъзици - немски, японски и.т.н. Г класата е мъжки автомобил които държи цена дори на 15 годишен екземпляр. Повечето автомобили като им мине модата и станат на 5-6 години вече стават грозни, защото тенденциите са се изменили и дизайна им е отживелица докато при Г това нещо липсва. Излъчва хормони, стил,лукс,солидност. За мен джиповете са два Г клас и Рейндж Роувър. Не може с лека ръка да отхвърлиш нещо което е признато от целия свят.

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Златин Славчев

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "M_SUX":

    мареите не са лоши коли,те са като браво и брава
  • 24 Златин Славчев

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "M_SUX":

    наѝ признатото излиза наѝ голям боклук поне това съм разбрал в живота купих си телевизор сони изкара 4 месеца новя ми телевизор е нео вече на 2 години не е мръднал да чукам на дърво