3 Юни, 2014 09:49 10 207 6

BMW 5er и Mercedes-Benz E-Klasse спират най-добре сами

  • iihs-
  • mercedes-benz-
  • bmw

Институтът за пътна безопасност IIHS продължава да усъвършенства своите тестове на автомобили. След като от IIHS първи въведоха фронтален краш тест с 25% припокриване, се оказа, че доста от автомобилите не отговарят на нужните мерки за безопасност. Сега американската агенция провежда нов експеримент, целта на който е да се установи коя от системите за автоматично екстремно спиране работи най-добре.

Това е втори подобен експеримент, като получените крайни резултати показват, че доста от компаниите са подобрили системите си за автоматично спиране, но все още има какво да се желае. В теста са взели участие 24 автомобила. При първото такова изпитание на IIHS, което се проведе през септември миналата година, само 7 от 74 автомобила получиха максимална оценка, а 36 от колите не успяха да заработят дори базовата оценка от теста.

При втория опит се вижда, че системите за автоматично спиране при екстрена ситуация са значително по-добри. 21 от 24 автомобила показват високи резултати. За изпитанието на въпросните системи американците провеждат два опита - със скорост 19 км/ч и със скорост 40 км/ч. В зависимост от това колко автомобилът намалява своята скорост преди удара се дават различни оценки.

Максималната е шест точки, а минималната - една. След направените изпитания се оказва, че най-добрите системи за екстрено автоматично спиране са дело на BMW и Mercedes-Benz. Именно модели от тези две премиум марки заработват най-високи резултати от теста. По-конкретно става дума за BMW X5 и BMW 5er, както и за Mercedes-Benz E-Klasse, които са удостоени с по 6 точки.

Любопитно е, че моделите Audi A3 и A6 получават само по 3 точки. Базови стойности от теста пък са присъдени за BMW 3er (заради различната и значително по-неефективна система от тази на 5er и X5), Infiniti Q70 и Toyota Avalon. Моделът Avalon е голям седан, произвеждан само за щатския пазар. Негови аналози са BMW 5er, Mercedes-Benz Е-Klasse и Audi A6.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошo

    0 8 Отговор
    Любопитно е, че моделите Audi A3 и A6 получават само по 3 точки

    Кое му е любопитното?Тия батали са най-големите боклуци на света

    Коментиран от #2, #3

  • 2 триста итридесети

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дошo":

    А цивика на кое място е Доше, ааа да - сега ще направят "copy&paste" и готово.
  • 3 ярослав станчев

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дошo":

    Базови стойности пък са присъдени за Infiniti Q70 и Toyota Avalon.
    Цъкни на 0,30 сек. от клипа и ще разбереш колко е базовата стойност. После пак плямпай кои са най-големите батали.
    тристаитридесети,той цивика ич го няма в класацията,кой я брои за кола тая пластмасовата косачка? Май само Дошо.
  • 4 zendera

    4 1 Отговор
    Е не съм изненадан.Мерцедес и БМВ са за най-добрите коли.Естествено аз избирам бумера,ако не е станало ясно..

    Коментиран от #5

  • 5 мария спасова

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "zendera":

    Така е най добрите са Мерцедес и БМВ , но понеже повечето от пишештите тук братя не могат да си ги позволят виж колко минуси са ти натряскали!

    Коментиран от #6

  • 6 zendera

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "мария спасова":

    На мен пък ми е все тая дали ми слагат плюсове или минуси...