Last news in Fakti

2 Юни, 2015 14:02 1 002 0

HSBC съкращава хиляди места

  • hsbc-
  • банка-
  • съкращения

Британската банка HSBC съкращава хиляди работни места. Точният брой все още не е известен. Според телевизия Sky News съкратените до 2017 г. ще бъдат между 10 000 и 20 000. Очаква се точният брой на съкратените да бъде съобщен в края на седмицата по време на среща с инвеститорите на банката. Говорител на банката е отказал да коментира медийните съобщения за съкращенията.

В момента HSBC е най-голямата европейска банка с 266 000 служители, от които 48 000 във Великобритания.

Банката, чиято централа се намира в Лондон, има основен фокус върху Азия и възнамерява да оповести съкращенията в персонала заедно с оповестяването на резултатите си от първото шестмесечие на тази година. Това съобщиха пожелали анонимност източници от Ситито.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА