Last news in Fakti

25 Ноември, 2015 08:44 2 045 2

АЕЦ „Аккую“ в Турция – под въпрос заради сваления самолет

  • аккую-
  • турция-
  • русия-
  • самолет-
  • атомна-
  • електроцентрала

Стойността на сделката между руската компания Росатом и Турция се оценява на 22 милиарда щатски долара

Русия може да наложи строги мерки по отношение на съвместните бизнес проекти с Турция и да се откаже от военното сътрудничество с Анкара, съобщи „Комерсант“.

Причина за разрива в отношенията между двете страни е сваленият руски военен Су-24. Изданието цитира високопоставени източници в държавните структури на Кремъл.

„Газпром“ ще прецени бъдещето на газопровода „Турски поток“, а под въпрос е изграждането на атомната електроцентрала „Аккую“. Стойността на сделката между руската компания „Росатом“ и Турция се оценява на 22 милиарда щатски долара.

През 2013 година Турция поръча на руската държавна компания „Росатом“ да построи 4 реактора с мощност 1200 мегавата.

Вчера руският президент Владимир Путин заяви, че свалянето на руския самолет ще има трагични последствия за руско-турските отношения.

Турският държавен глава Реджеп Ердоган от своя страна заяви, че трябва да се уважава правото на Турция да защитава своите граници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Политиката на турския хитлерчо Ердоган по сирийския въпрос е пълен провал. Радостната новина за нас- българите, е че омразната ни Турция ще тръгне икономически и политически към пропастта, както и че ще бъде разцепена на три от кюрдите.
    Обичам кюрдския народ- най-многобройният народ без собствена държава.
    Нали се сещате коя държава първа ще признае отцепилия се от Турция Кюрдистан, със столица Диарбекир ?
  • 2 СС23

    0 0 Отговор
    Ето кой са ТЕРОРИСТИТЕ!!! Бойко се изтапанчи да изкажем благодарност на турската държава за усилията който полага за задържане на бежанците! Да благодарим и за терористите които създава и тероризира цяла Европа и Цял свят!!!