Last news in Fakti

22 Декември, 2015 16:20 1 682 1

Deutsche Bank AG май изпрала $10 млрд. на руснаци

  • дойче банк-
  • руснаци-
  • пари-
  • пране
Deutsche Bank AG май изпрала $10 млрд. на руснаци - 1

Deutsche Bank AG е прихванала съмнителни сделки в руското си представителство за $10 млрд., съобщава агенция Блумбърг.

Разследването е продължило повече от половин година и се е фокусирало върху възможностите за пране на пари и износ на капитали от Русия.

Вътрешното разследване на Deutsche Bank AG се е съсредоточило върху разплитането на мрежата от сделки и транзакции, позволило да се избегнат правилата за контрол и пресичане на забранена от банката дейност като пране на пари.

Московският клон отстрани от работа някои свои служители заради разследване на извънборсови сделки, за които се подозира, че са пране на пари. Те са били извършване между 2011 г. и 2015 г.

През последните месеци от централата на банката наложиха редица ограничения на московския клон.

Руската централна банка дори го глоби с $5000 рубли за нарушаване на действащия в страната закон за финансовите институции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бате жоро

    0 0 Отговор
    Че кой бяга от някой лев?