Last news in Fakti

28 Март, 2016 16:11 3 329 5

Делян Пеевски се отказва и от Канал 3

  • делян пеевски-
  • канал 3-
  • химко-
  • булгартабак

„Нова Българска Медийна Група Холдинг“ издавала само вестниците "Монитор", "Телеграф", "Политика Днес", "Меридиан мач” и има дял в регионалния "Борба"

Делян Пеевски се отказва и от Канал 3 - 1
Снимка: Факти.бг

Депутатът от ДПС Делян Пеевски се отказва и от сделката за купуването на телевизия Канал 3.

Миналата седмица медийният магнат в отворено писмо до медиите обяви, че се оттегля от всички бизнес проекти в България.

„Нова Българска Медийна Група холдинг“ АД ( НБМГ холдинг АД)

се отказва от приключване на сделката по придобиване на телевизия „Канал 3“.

Това се посочва в обръщение на депутата от ДПС. Той притежава 50% от акциите на НБМГ.

Делян Пеевски отбелязва, че вече има решение на КЗК от септември 2015 г., с което компанията е получила разрешение да придобие телевизията, но той в лично качество вече е декларирал, че преустановява участие в „български бизнес проекти”.

Пеевски твърди, че „конкурентни издания” и „политически опоненти” говорят за концентрация на медийния пазар, докато всъщност „Нова Българска Медийна Група Холдинг“ издавала само вестниците "Монитор", "Телеграф", "Политика Днес", "Меридиан мач” и има дял в регионалния "Борба".

„Пазарният им дял на българския вестникарски пазар по никакъв начин не може да се определи като „концентрация“, доколкото има над 250 издавани вестника на територията на страната, а спрямо общия медиен пазар, включващ и електронните медии (телевизии, радиа и интернет сайтове), делът на горепосочените вестници е несъществен”, пише Пеевски.

В средата на месец март Делян

Пеевски продаде дела си от 5% в „Булгартабак“ за 24 млн. лв.

Междувременно той обяви, че се отказва и от купуването на „Химко“ - Враца.

„Надявам се, че това мое решение ще позволи на други инвеститори, достатъчно сериозни, да придобият активите на „Химко“ – Враца и да реализират инвестиционна програма за възраждането на предприятието, която да защити по най-добрия начин интересите на северозападния регион, който е един от най – бедните в страната“, се посочва в съобщението на Делян Пеевски.

"Считам за недопустимо в държава членка на Европейския съюз чрез натиск и негативни кампании да се унищожава бизнесът, да се злепоставя доброто име на български фирми и да се възпрепятства дейността им. Нека политическите ми опоненти и тези, които продължават да злословят срещу мен, бъдат доволни, че са постигнали целта си – аз се отказвам да участвам занапред в български бизнес проекти, за да запазя от унищожаване всеки потенциален мой бизнес партньор, който би бил нарочен като „свързан с Пеевски““, пише депутатът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хм234

    1 0 Отговор
    Май вече не остана много за търмъчене в милата Родина .
  • 2 FR V

    2 0 Отговор
    ТОЯ ДА НЕ ВЗЕМЕ ДА СТАНЕ МОНАХ?!
  • 3 Муцка Рънърса

    0 0 Отговор
    -Бърза немедленно да бяга при мама праска след като от цереу-то ги набелязаха и погнаха и от европол също за паричките от КТБ ще им скъсът бузките от целувки и милувки трябва да си вземат тиранти да не им падат гащите!!
  • 4 Коча

    2 0 Отговор
    Този братчед ако не ограничи храната скоро може да отиде при Чернев!
  • 5 Бай Колю

    2 0 Отговор
    Брей ,лоши хора .Разсипаха го човечеца.Ето на и бизнес няма да прави в България.Или не остана вече нищо за крадене.