7 Април, 2016 09:44 1 235 0

Руси Статков: Нужни са законови промени в казуса „Булгартабак“

  • булгартабак-
  • законови-
  • промени-
  • проватизация
Руси Статков: Нужни са законови промени в казуса „Булгартабак“ - 1

В рамките на своята работа вършим нещата по най-добрия начин, като следим спазването на договор, който е известен, каза в "Преди всички" по БНР Руси Статков от Агенцията за приватизация. Вчера Комисията по икономическа политика и туризъм към НС проведе свое заседание, на което разгледа резултатите от извършена проверка от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол на "Булгартабак - Холдинг" АД за спазване на приватизационния договор. По същото време на протестен митинг пред НС бяха и работещите в "София-БТ" АД.

Беше странно вчера да слушам въпроси кой е собственик и т.н. Това са неща, известни на всички, дори, мисля, и на питащите. Дружеството е публично и има Комисия за финансов надзор. Към агенцията няма претенции по сключения договор. Всички активи на дружеството служат за обезпечение на договора. Правим всичко възможно да запазим тези активи. Ще вземем една цена от 200 милиона, ако се случи най-лошият вариант. Съгласно Закона за приватизацията, има публични регистри за приватизацията и следприватизационния контрол. Всеки гражданин може да направи анализ.

Когато изтичат срокове, няма как да контролираме нещо, което вече не съществува в договорите. С това трябва да се заема КФН и съответните министерства, каза още Статков.

Той подчерта, че са нужни законови промени в защита на обществения интерес.

За мен главният проблем остава как се защитава общественият интерес, а не да се казва, че собственикът може да прави каквото си иска.

Статков не коментира въпроса кой и защо е сключил такъв договор. Аз нямам такива правомощия, трябваше да следя договорът да се изпълнява, каза още Статков.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА