Last news in Fakti

26 Май, 2016 15:12 3 388 4

Adidas бяга от Азия! Връща се в Германия (Видео)

  • adidas-
  • фабрика-
  • германия-
  • обувки

Екипът на германския отбор по футбол отново ще се шие в Бавария

Adidas бяга от Азия! Връща се в Германия (Видео) - 1

Преди 23 години водещата в света компания за производство на спортна екипировка Adidas изнесе производството си в Азия. Причината беше съкращаване на разходите по производството на спортни обувки и екипи.

В наши дни компанията обяви, че се завръща в Германия. В съобщение до медиите става ясно, че през следващата 2017 година в град Ансбах ще заработи фабрика, в която за производството на маратонки за тичане ще бъдат заети изцяло роботи. Подобна фабрика се планира да се открие и в САЩ.

Основаната през 1949 г. от германския обущар Ади Даслер компания беше принудена през 1993г. Да изнесе своето производство в Китай и Виетнам заради по-ниските разходи за заплати. В наши дни напредъка в роботиката и автоматизацията на производството принудиха ръководството на Adidas да обмисли възможността за връщане на производството до основните си пазари – Европа и САЩ.

С откриването на фабрики в САЩ и Германия от компанията ще съкратят сроковете за доставка, но и ще направят много по-гъвкав маркетинга на продуктите си.

Новата фабрика в Ансбах ще носи името Speedfactory. Тя ще бъде разположена на 4600 кв. м. Роботите, създадено от Oechsler Motion, ще могат да извършват 160 операции.

В нея ще работят около 160 души.

От компанията обаче посочват, че връщането на производството в Германия няма да доведе веднага до закриването на мощности в Азия. Новата фабрика е израз на философията на компанията за нейното развитие, в която е залегнало децентрализиране на производството, разкрива Герд Манц, ръководител на отдела за иновации и технологии.

Adidas дългосрочно планира да отвори роботизирани фабрики във Великобритания или Франция. Освен това се надява да започне да шие екипите на националния отбор по футбол в Германия.

В момента компанията произвежда 300 млн. чифта годишно спортни обувки.

Очаква се първата серия от 500 чифта от новата роботизирана фабрика в Германия да се появят на местния пазар в края на 2016 г. Те ще бъдат на същата цена на моделите, произведени в Китай.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ес мес

    1 0 Отговор
    Ми да тя Меркел напълни страната с "роботи" и сега трябва да им се търси работа, така че нищо чудно в "решението" на Адидас да се върне в Германия.
  • 2 Т1000

    1 0 Отговор
    Те на Меркел '' роботите'' освен дюнери да правят и търговия да въртят за друго не са програмирани.А като им изпуши електрониката връзват по един колан и се самоунищожават. Така че трябва да се стои по далеч от тях.
  • 3 Монго

    1 2 Отговор
    Аз предпочитам маратонките на Робок и спортните дрехи на Нике-то
  • 4 Клио

    2 1 Отговор
    Съмнявам се. Повечето съветски тролове само възхваляват родното, ама купуват качествени западни стоки. За пред хората както се вика, за пред хората.