30 Юни, 2016 11:19 1 325 0

Добра реколта от ечемик отчитат в Ямболска област

  • жътва-
  • реколта-
  • ечемик
Добра реколта от ечемик отчитат в Ямболска област - 1
Снимка: БТА

Приключва жътвата на ечемика в Ямболска област. Средните добиви са значително по-високи в сравнение с миналата година. По-добра реколта се очаква и при пшеницата, предаде БНР.

В региона през миналата есен са засети близо 127 000 декара с ечемик. Средният добив до момента е 417 кг от декар. Миналото лято добивът е бил по-нисък с около 40 кг, показват данните от областна дирекция "Земеделие". В село Роза обаче  стопаните отчитат и по-високи добиви, съобщи председателят на местната кооперацията Стоил Славов:

За 4-5 дни прибрахме ечемика. Резултатите средно са 514 кг. Мисля, че е добре. Имаме един блок, който малко ни посъбори добива, но имаме и по 620-30, така нормално е за годината.

Започва и прибирането на рапицата. В първите пожънати площи добивите са между 200 и 300 кг от декар и все още е рано да се говори за среден добив.

След нея идва редът на пшеницата, която в също е в много добро състояние, единствените притеснения на стопаните са градушки и бури.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА