Last news in Fakti

3 Юли, 2016 00:45 1 703 0

Над 400 млн. евро влагат АЕЦ Козлодуй в 5 и 6 блок

  • аец козлодуй-
  • средства-
  • 5 блок-
  • 6 блок
Над 400 млн. евро влагат АЕЦ Козлодуй в 5 и 6 блок - 1

АЕЦ “Козлодуй” ще инвестира 432 млн. евро за удължаване експлоатацията на 5 и 6 блок. Това става ясно от Седмия национален доклад на България за изпълнение на задълженията по Конвенцията за ядрена безопасност, който правителството трябва да приеме през юли месец.

Оказва се обаче, че за извеждането от експлоатация на блоковете 1-4 на АЕЦ “Козлодуй”, които бяха закрити с присъединяването на България към Европейския съюз, за периода 2021-2030 г. е налице финансов недостиг възлизащ на 83 млн. евро.

Обсъждането на националните доклади ще се проведе на форум на МААЕ през март-април 2017 г. във Виена, където България ще се представлява от председателя на Агенцията за ядрено регулиране и от Постоянния представител на страната ни в ООН.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА