Last news in Fakti

4 Юли, 2016 04:45 3 102 0

Брекзитът гони еasyJet в Европа?

  • европа-
  • brexit-
  • брекзит-
  • еasyjet-
  • авиация
Брекзитът гони еasyJet в Европа? - 1
Снимка: АП/БТА

Нискотарифната компания еasyJet е започнала да разработва план за изоставяне на своята щаб-квартира в Лутън и да я премести на Стария континент в опит да намали щетите от Брекзита. Авиокомпанията стана поредния корпоративен гигант, който е готов да напусне Острова след шокиращите резултати от допитването. Сред компаниите се засилват опасенията за последствията от напускането на ЕС, които ще имат върху техните търговски връзки със Стария континент.

Скай нюз посочва, че изпълнителният директор на еasyJet Каролин МакКол лично е дала благословия за намиране на спасителен план за бизнеса.

От 20 години компанията използва летището в Лутън. За нея работят 1000 служители.

Освен това еasyJet смята да започне преговори с ЕС за гарантиране на авиационния лиценз.

Освен това авиокомпанията ще лобира пред правителството на Обединеното кралство и ЕС, за да се гарантира продължаването на напълно либерален и дерегулиране на пазара на въздухоплаването в рамките на Великобритания и Европа. Това би означавало, че авиокомпанията и всички европейски авиокомпании да могат да продължат да функционират, както го правят днес.

Каролин МакКол все пак намекна, че докато текат преговорите между Великобритания и ЕС, то ръководената от нея компания няма да предприема никакви структурни или оперативни промени.

Ryanair, друг от нискотарифни авиопревозвачи, също ще ориентира своите самолети от Лондон в държава от Европейския съюз, ще прекратят всички инвестиции във Великобритания и ще се насочат към съюза. Телекомуникационният гигант Vodafone също предупреди, че вероятно ще напусне Острова. От държавите от Европейския съюз идват 55% от приходите на корпорацията, докато само 11% са приходите от Великобритания.

Мнозинството от 462 милиона клиенти на Vodafone са европейски граждани.

"Върджин груп" е загубил около една трета от стойността си след вота в полза на Брекзит, съобщи основателят и председател на компанията Ричард Брансън, цитиран от Ройтерс.

Британският гигант се състои от компании с дейност в областта на звукозаписите, въздушния транспорт, мобилните комуникации и компютърните игри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА