23 Юли, 2016 10:27 1 153 0

Основната задача на Г20

  • г20-
  • среща-
  • китай-
  • икономика
Основната задача на Г20 - 1
Снимка: АР/БТА

Стимулиране на мощен, стабилен и балансиран икономически ръст е ключовата задача на страните от Г20, заяви министърът на финансите на Китай Лоу Цинвей по време на среща на министрите на финансите и управителите на Централните банки от страните в групата, която се провежда на 23 и 24 юли в провинция Съчуан (югозападен Китай).

„Последствията от глобалната икономическа криза продължават да се проявяват. Световната икономика се сблъска с редица проблеми, като стагнация в международната търговия, нарастваща нестабилност на финансовите пазари и спад в цените на суровините. В такива условия стимулиране на мощен, балансиран и устойчив ръст остава главна точка в дневния ред на страните от Г20”, казва Цинвей.

Пътят за решаване на задачата е структурна реформа, увеличаване на иновационния потенциал и насърчаване на социалното равенство. Държавите от Г20 трябва да играят главна роля за подобряване, развитие и регулиране на международната данъчна система.

Г20 трябва да продължи разширяването и задълбочаването по международната координация и сътрудничество в данъчната сфера, а също така да поддържа развитието на справедлива и равнопоставена международна данъчна система.

„Ефективността на фискалната и монетарна политики към момента се понижава, а водещите икономики трябва да увеличават координацията помежду си, за да се постигне стабилен и балансиран ръст” е мнението на китайския финансов министър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА