1 097 4

Турските индустриалци: Имайте вяра в бизнеса ни!

Турският бизнес поде рекламна кампания в международната преса

Турските индустриалци: Имайте вяра в бизнеса ни!
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Турските индустриалци са започнали мащабна рекламна кампания в международната преса за подкрепа на икономиката на страната, съобщава Анадолската агенция.

Турските индустриалци и Асоциацията на бизнесмените (TUSIAD) пуснаха реклами във вестници в Германия, Франция, Великобритания и САЩ в понеделник, които целят да повишат информираността за Турция след опита за преврат на 15 юли.

Турското правителство многократно заяви, че превратът е организиран от последователи на намиращия се в САЩ проповедник Фетулах Гюлен.

Озаглавено "В Защита на Демократичния конституционен ред в Турция", рекламното съобщение заявява, че заговорниците в преврата не са постигнали целта си благодарение на мобилизацията на всички сегменти на обществото - хора, политически лидери и институции.

Те призовават света да се довери на турската икономика.

Рекламата казва, че посегателствата над демокрацията могат да бъдат предотвратени само чрез по-нататъшно повишаване на "демократичните стандарти и укрепването на върховенството на закона".

Турските бизнесмени и индустриалци припомнят за неща като преговорите за членство на страната в ЕС: "Откакто започнаха преговори с ЕС през 2005 г., Турция показа, че е отдадена на този път (към демокрацията)."

"Демократичните стандарти на процеса по присъединяване към ЕС са сред най-ефективните източници на силна демокрация и глобална конкурентоспособност за Турция", допълва платеното съобщение.

В рекламата, TUSIAD подчертава, че Турция е 18-тата по големина икономика в света, напълно интегрирана на глобалните пазари.

"Отвъд пределите на Европа, Турция е незаменим член на трансатлантическата общност в икономически, политически и институционален аспект", пишат бизнесмените.

В съобщението не са пропуснати и хвалбите към турската икономика, която "въпреки световната икономическа криза и нарастващия геополитически риск е устойчива."

"Ние сме уверени, че Турция ще продължи да демонстрира устойчивостта на своята демокрация и ангажимента си към принципите на правовата държава. Бизнесът в страната е и ще продължава да бъде сериозен поддръжник на тези универсални принципи и цели", добавят те.

Турция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • No fes
  Отговор
  1 23:41  25.07.16
  Дрън дрън,страх ги е фесовете да не им спрат кранчето,че пак ще се качат на магаренцата и ще гледат зарзават.
 • Киро
  Отговор
  2 09:25  26.07.16
  Хахаааа, писъци и скимтене от безсилие! На целия свят му е ясно какво става в Турция, драги ми фесове, тъй, че сега може да поблагодарите на Ердогрух за ислямизацията! Колкото повече гоните светските хора и ги вкарвате по затворите, колкото повече ислямизирате, толкова по-малко бели хора ще виждате и най-вече парите им! Отивайте да търсите бизнес при другите чалми! И туристи пак оттам!
 • Забавно
  Отговор
  3 16:26  26.07.16
  Като се замисля че точно по времето на Ердоган Турция дръпна икономически и привлече инвеститори и сега същия тоя Ердоган ще ги изгони - направо не е истина колко е забавно...

  Коментиран от #4

 • чичо Пенчо
  Отговор
  4 16:14  27.07.16

  До коментар #3 от "Забавно":

  Голяма грешка, драги ми "ЗАБАВНО".Не Ердоган привлече инвестиции-той по принцип е рисков играч. Но и СУНИТ-благодарение на него европейските и отвъдморски(християнски) капитали се отдръпнаха, НО МНОГО БЪРЗО БЯХА ЗАМЕНЕНИ от арабски (ОАЕ,Саудитска Арабия...)капитали, които също са със сунитски произход. Не случайно на речта си в Истанбул , Ердоган вдига 4 пръста (без палеца)-символ на мюсюлмански братя (сунити)... Сега схващаш ли защо през последните няколко години Турция се радва НА НЕБИВАЛ ДОСЕГА ИКОНОМИЧЕСКИ ПОДЕМ, ВЪПРЕКИ репресиите и цензорната политика на Ердоган във всички посоки на турския живот.... А иначе, отиди да видиш турския Хасан и Хасаница на село. И виж как копае, полива, работи от тъмно до тъмно в съвсем не ДОТАМ ИДЕАЛНИ ИКОНОМИЧЕСКИ УСЛОВИЯ !!!

Напиши коментар:


Публикувай