742 0

Предприемачите с инжекция от 107 млн. лв.

20 000 младежи ще имат възможност да намерят своята реализация

Предприемачите с инжекция от 107 млн. лв.
Венцислав Михайлов

От есента ще стартира схема в „Подкрепа на предприемачеството". Тя ще даде възможност на местни консорциуми между финансови и нефинансови институции, общини и неправителствени организации да издирят и подготвят предприемчиви българи да развият план за собствен бизнес чрез консултации в юридическата и финансовата сфера. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова в изказването си по време на дискусия за развитието на регионалната икономиката, организирана в Кърджали.

Тя припомни,че Министерството на труда и социалната политика е подписало споразумение с Фонд на фондовете за управление на финансовите инструменти в България и е отделило 107 млн. лв., с които ще се осигуряват нисколихвени кредити. Със средствата ще се подкрепят приоритетно млади предприемачи и социални предприятия.

Бюджетът на схемата е 5 млн. лв. Финансирането е по линия на оперативната програма „Развитие на човешките ресурси" (ОП РЧР).

Тя добави, че през 2016 г. около 20 000 младежи ще имат възможност да намерят своята реализация на пазара на труда чрез различни инициативи за стажуване, чиракуване, субсидирана заетост.

 

България

Напиши коментар:


Публикувай