25 Юли, 2016 17:27 1 085 0

Предприемачите с инжекция от 107 млн. лв.

  • левове-
  • младежи-
  • предприемачи

20 000 младежи ще имат възможност да намерят своята реализация

Предприемачите с инжекция от 107 млн. лв. - 1

От есента ще стартира схема в „Подкрепа на предприемачеството". Тя ще даде възможност на местни консорциуми между финансови и нефинансови институции, общини и неправителствени организации да издирят и подготвят предприемчиви българи да развият план за собствен бизнес чрез консултации в юридическата и финансовата сфера. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова в изказването си по време на дискусия за развитието на регионалната икономиката, организирана в Кърджали.

Тя припомни,че Министерството на труда и социалната политика е подписало споразумение с Фонд на фондовете за управление на финансовите инструменти в България и е отделило 107 млн. лв., с които ще се осигуряват нисколихвени кредити. Със средствата ще се подкрепят приоритетно млади предприемачи и социални предприятия.

Бюджетът на схемата е 5 млн. лв. Финансирането е по линия на оперативната програма „Развитие на човешките ресурси" (ОП РЧР).

Тя добави, че през 2016 г. около 20 000 младежи ще имат възможност да намерят своята реализация на пазара на труда чрез различни инициативи за стажуване, чиракуване, субсидирана заетост.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА