930 2

Кристалина Георгиева може да „замрази“ назначенията на мъже

Имам решимостта – ако е необходимо – да замразя назначенията, заяви Георгиева

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Денис Джамбазов

Кристалина Георгиева заяви, че може да „замрази“ назначенията на мъже на ръководни позиции в ЕК.

В интервю за „Политико“ заместник-председателят на комисията с ресор „Бюджет и човешки ресурси“ обяви, че иска да види повече жени на ръководни позиции.

„Имам решимостта – ако е необходимо – да замразя назначенията. Искам да видя повече жени на ръководни позиции. Взимат се по-добри решения, когато има по-разнообразна работна среда“, заяви Кристалина Георгиева.

В Европейската комисия има общо 1125 ръководители на различни отдели, от които по-малко от една трета – 368 – са жени.

Кристалина Георгиева си е поставила цел до 2019 година броят им да е 40%. Според нея много дами, които са по-надолу в йерархията, са изправени пред трудности до достигане нейния връх.

Белгия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Брюкселски зелки
  Отговор
  1 23:14  28.07.16
  Повече жени като Меркел и теб и съвсем ще се оправи ЕС. Брюкселски кърлежи не си научихте урока и след англичаните ще има и други заминаващи.
 • Morgoth
  Отговор
  2 11:19  29.07.16
  На това му се казва дискриминация. Но нека да се опитаме да предвидим резултата: 1. На високи постове ще се изкачат жени които не са достатъчно кадърни за тях. 2. Това ще бъде ясно на всички и когато при тях дойде жена директно ще влезе в категория "некадърник назанчен заради правилния пол", което ще бъде кофти за наистина кадърните жени. 3. Ще се наложи назначаването на марионетки от правилния пол докато хора от неправилния управляват всичко отдолу. 4. Цялостно мотивацията ще падне, защото възможностите за израстване вече не зависят до толкова от усърдието и работата доколкото от природни дадености, които не могат да се променят. 5. Макар и смесените колективи наистина да вземат по-добри решени, то насилствено смесени с не достатъчно кадърни представители няма да постигат чакания ефект.

Напиши коментар:


Публикувай