894 0

Бисер Петков бе избран за управител на НОИ

Стефанаки Йоанис

Бившият управител на Националния осигурителен институт (НОИ) Бисер Петков бе избран за още един 4-годишен мандат от НС.

При гласуването той постигна абсолютно единодушие от 151 гласа. За него гласуваха депутати от всички парламентарни групи.

С пълно мнозинство и дори с един глас повече - 152 бе одобрена кандидатурата на Весела Караиванова за подуправител на НОИ.

От парламентарната трибуна стана ясно, че освен от Комисията за труда, социалната и демографската политика към парламента, Петков и Караиванова са подкрепени от всички национално представени работодателски организации, както и от двата основни синдиката.

Четири са целите, които ръководството на Националният осигурителен институт си поставя при управлението на институцията в следващите четири години.

На първо място е поставено повишаването на потребителската удовлетвореност чрез подобряването на достъпността и гъвкавостта на обслужването и развитието на електронните услуги. С въвеждането на процесно-ориентирания подход ще бъдат оптимизирани работните процеси, а за повишаване на организационната ефективност е предвидено създаването на учебен център и намиране на допълнителни способи за мотивиране на служителите. Институтът ще работи за пълна прозрачност и контрол при разходването на публичните средства.

Преди да влезе в НОИ Бисер Петков беше заместник-председател на Комисията за финансов надзор, когато се оглавяваше от Апостол Апостолов. Той отговаряше за надзора над пенсионно-осигурителните компании и освободи поста през 2009 г., след като мандатът на ръководството изтече и в последните си дни, предишният парламент избра нов председател и заместници, а сегашният също ги смени.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай