31 Юли, 2016 14:20 1 690 7

Дават 30 млн. лв. на бизнеса, за да задържи сезонните работници

  • бизнеса-
  • сезонните-
  • работници

Парите са по нова европрограма, която тръгва наесен

Дават 30 млн. лв. на бизнеса, за да задържи сезонните работници - 1
Снимка: btvnovinite.bg

30 милиона лева за бизнеса, за да остави на работа през цялата година сезонните работници. Парите се отпускат по нова европрограма, която тръгва наесен, съобщи bTV.

Програмата е за фирми, чиято дейност има сезонен характер - строителство, хотелиерство, ресторантьорство. С част от парите задължително трябва да бъдат обучени и наемани безработни.

"Ние имаме дефицит на кадри. Ако ние трябва да обучаваме шлосери за готвачи, това е съвсем различно и държавата трябва да се включи в по-сериозен аспект", каза Невяна Иванова, собственик на заведения по морето.

Фирмите трябва да оставят персонала си на работа през цялата година, като за месеците извън активния сезон програмата ще поеме осигуровките за половин работен ден и необходимите обучения.

"Всички собственици на заведения се опитват да задържат персонала си и той да е един и същ и следващия сезон, защото е много трудно да започваш всяко лято от нулата", допълни Иванова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пиф

    2 0 Отговор
    Добре, де, назначете ме за директор на Парламента и обещавам да не напускам през лятото! всъщност, тия там са като децата - имат най-дългите ваканции и най-много пари вземат бе? направо са си паднали на лежанка? като гледам по Парламентарен контрол, то повечето ги няма на работа? А, защо не са дисциплинарно уволнени?
  • 2 666

    1 0 Отговор
    ,,Дават,,-по точно казано разпределят порциите между тяхни хора,които ще ги преизбират на следващите избори.
    Вземат от всички повече отколкото трябва,за има сигурно преразпределение и преизбиране.
    РЕКЕТ

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "666":

    Веднъж ти казах че си прост дявол,сега щи го повторя щото нямаш развитие-ПАРИТЕ НЕ СЕ ВЗЕМАТ ОТ БЪЛГАРИ,А СА ЗА БЪЛГАРИ!...по специални програми от Европа...,не от Съветския съюз:)А след като ГЕРБ са съумяли да ги осигурят от там,естествено че те ще ги преразпределят!Да си чул "Тройната коалиция" да "преразпределя" европейски пари по време на управлението си?...Преразпределяше един гол!

    Коментиран от #4

  • 4 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    ( по специални програми от Европа ). И защо Европа трябва да ни прави програмите? Правили ли сте сметка, колко пари се връщат при нас, след като си платим данъка за членство. Защо никой не пише за това? ПАРИТЕ СА СИ НАШИТЕ от данъка. Кога сте видели КАПИТАЛИСТ да раздава пари ? Аз не познавам такъв случай.
  • 5 гост

    1 0 Отговор
    Е това е възвишена простотия. Това, че един сектор плаща мижави пари на персонала, не отчита оборот и не уважава кадрите си, сега ще получва и пари, които ще потънат незнайно къде и със сигурен неуспех. Колко са прогамите, които откриват работни места само за периода на програмата? И колко то тези фирми са на държавни служители и техни близки?
  • 6 ррр

    1 0 Отговор
    сега вече ще живнат дилърите на мерцедес ,БМВ ....
  • 7 Бай хой

    1 0 Отговор
    Дааа, ще се раздадат едни пари на нашите си фирмички да ги конпенсираме за простотиите които отблъснаха туристите.

    А дори някои от нишичките фирмички отчитат препълнена леглова база въпреки че няма и кьорав клиент. АМИ ТОВА СИ Е ЧИСТА ПРОБА ПРАНЕ НА МРЪСНИ ПАРИ.