Last news in Fakti

2 Август, 2016 01:30 3 483 16

Хотелиери плачат за български туристи по морето

  • хотел-
  • туристи-
  • море
Хотелиери плачат за български туристи по морето - 1

Хотелиери и кръчмари по морето плачат за български туристи - избягали в Гърция, а били много по-платежоспособни и харчели с широки пръсти, за разлика от бедни поляци и чехи, които пълнят базите ни на юг в момента, съобщава в. "Труд".

Родните туристи чупят всички рекорди по почивки в чужбина това лято. Само през ранния юни те са били над 200 хиляди. Отливът се обяснява и с огромните тапи по пътя към комплексите, които изнервят летовниците.

На софиянци им е по-близко и евтино морето с Гърция, изтъкват друга причина хотелиерите. Те отчитат бум на полски, чешки и немски туристи, но наблюденията на кръчмарите са, че дори и германците са станали по-бедни. Британският пазар не е мръднал, а руснаците ползват апартхотели на свои сънародници, за които са се спазарили не у нас, а в чужбина. Заведенията в Слънчев бряг се оплакват от по-ниски обороти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чичо

    2 0 Отговор
    Нищо им няма! Още ще намаляват българите по Черноморието, още! При това качество на туристическите услуги, при тези цени, при тая нарастваща мръсотия, при тоя засилващ се хаос....Твърдо вървим към превръщането на нашите курорти в място за евтин секс, некачествена храна и смъртоносен алкохол на най-долната прослойка от европейските страни.
  • 2 не у нас, а в чужбина

    2 0 Отговор
    Хотелите по морето, кръчми, капанчета, джебчийки, проститутки, рекетьори, обменни бюра и прочие са под закрилата на "кмет- община". Всеки се отчита за партийната каса! Морето ни е мръсно и гъбясало от презастрояването на хотелите и преза.ирането. Децата масово повръщат и се на.ират от чревни инфекции - ако не от водата, то от храната в хотели и кръчми! Хотелите са ръждиви, плесенясали, смърдящи, лепкави или хлъзгави - това получавате срещу парите си за почивка в български курорт! Поздравявам пишман родолюбците с поредната им чревна инфекция - бъдете все така слепи инати и си ходете по българското черноморие, нека докторите и аптеките си правят оборота на ваш гръб! Наздраве от лошата Гърция, където за 10 € отгоре на ден си правим кефа без чалга, бой за паркинг място, плуващи фекалии, намръщен персонал и храна с изтичащ срок на годност...
    Радвам се, че моите пари не отидоха в джоба на мутро-чалгарски мафиот, собственик на хотел или кръчма!
  • 3 Крум Янкулов

    0 0 Отговор
    А НЯКОЙ КАЗВАШЕ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА БЕДНИ А ПЪК ЧАРТЕРИТЕ И ГРЪЦКИТЕ КУРОРТИ СА ПЪЛНИ С НАС
  • 4 почивал

    0 0 Отговор
    Аз съм един от заблудените туристи по нашето черноморие и то главно заради жената, на която не и се пътува до Гърция.
    Ходихме на Синеморец, малко село, облсужването не е на ниво, грубо отношение по заведенията, плажа е с много малка свободна зона, искат пари за чадър и шезлонги - по 6 лв, ходихме на Силистар, където водата е чиста, но пак пари за чадъри и т.н., поне има свободна зона, но пък на входа ни рекетираха с 4 лв за НИЩО, за да си паркирам колата на една поляна, което дразни страшно много, общо взето МЪКА, нищо интересно, скъпо, и скучно, неуредено.
    След това ходхме на Поморие - претъпкано на плажа, няма място да си сложиш хавлията и чадъра, пак платени чадъри, водата е изключително МРЪСНА, бяха с маска и шнорхел, нищо не се вижда, почти няма морски обитатели, а по дъното плъват всякакви мръсотии, отварат. Прекалено много хора, скъпо и некачествени храни навсякъде, навсякъде гледат да те прекарат и измамят, да ти вземат парите и оставаш с впечатлението, че си дал повече отколкото си получил, отношението е пренебрежително навсякъде, не беше зле, но за парите, които похарчихме можеше да си направим много по хубава почивка в Гърция или Турция. Следващата година ще избягвам българското черноморие със сигурност. Много хора са страшно доволни от Гърция, където цените не са толкова високи, а услугите и облсужването е на много по високо ниво.
    Следващата година няма да стъпя на нашето черноморие.
  • 5 Киро

    0 0 Отговор
    Аз по принцип защитавам родното, то дава хляб на хората и вдига икономиката.

    НО в този случай - на българско море не съм ходил от няколко години, последния път детето хвана някаква бактерия. В хотелите - трагедия! Някакви трактористи и кранисти от източния блок, дето се ръгат и бутат като добичета за храна. Персоналът или кисел или някакви хлапета, дето гледат като извънземни. (за такива заплати - толкова) Храната - купено нещо по-евтинко, което на всичкото отгоре и свършва.

    Като се научат как се прави сървиз, като построят пречиствателни станции, като махнат мутраците от плажовете, дето събират всякакви такси, ще се върнат хората.

    Лесно е бе - отиват в Гърция, виждат как се прави и си записват.

    Коментиран от #15

  • 6 Почивал на нашето море

    0 0 Отговор
    Като чета коментарите, имам чувството повече пишат наизуст каквото са чували, без изобщо да са го видели това, за което пишат.
    Почивал съм и в Гърция и в Турция и в Испания, че и по нашето море. Почивал съм по реномирани курорти и в по-обикновени места в Гърция. Да се твърди, че в Гърция обслужването е по-добро (или по-евтино) ми изглежда твърде съмнителна теза. Тя се базира единствено на факта, че в Гърция не плащаш за чадър на плажа. Всичко останали е по-скъпо. Много ми е интересно някой дали е виждал пречиствателна станция някъде по Халкидики или около Кавала, където ходят нашенци, сърби, македонци, румънци. Аз също плувам с очила и виждам какво има по дъното в гръцкото море – автомобилни гуми, акумулатори, стари обувки и още какво ли не.
    И стига с тази чалга, която била по нашето море, в Гърция се слуша много повече чалга отколкото по българското черноморско крайбрежие. Цялата гръцка музика е чалга. Повече от българските чалга певици пеят преведени гръцки песни.
    Почивката в качествен български курорт като цяло е по-добра от аналогичен гръцки. Например почивка за 7 дни в Дюни е по-евтина от подобна в Порто Карас – Гърция, има много повече неща включени в all-inclusive – а отколкото в Гърция, обслужването е също на по-високо ниво.
    В Турция обслужването превъзхожда нашето, но там цените са доста по-високи. Имам предвид луксозните курорти в Анталия, а не шир потребата Кушадасъ или Айвалък.
    И като заключение аз от 2 години почивам на Дюни и друго не ми трябва.

    Коментиран от #8

  • 7 ГОСТ

    0 0 Отговор
    Аз пък съм на БГ черноморието - на място където в края на Март целия сезон Юни-Септември е резервиран. И всяка година е така, и всяка година ходя там. Не е гаден мутробароков хотел на 100 етажа в претъпкан, мръсен парцел наречен курорт. Не казвам къде е - обаче да знаят тъпите хотелиери че точно техния начин на правене на бизнес да го д.ха!!!
  • 8 Аниномен

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Почивал на нашето море":

    Тоя пък ще ми сравнява ДЮНИ с Порто Карас - къде ти е онова - два хотела и около тях десетки декари свободна площ. В БГ-то дори Мирамар е в пъти по-нагъчкано - и паркоместа няма, и плажа е по-малък а зелените площи са мит. Цените са на ниво с Порто Карас, храната е по-добра и морето не е каменисто като в Порто.
  • 9 Почивал на нашето море

    1 0 Отговор
    До коментар №8

    Ти бил ли си на Порто Карас и на Дюни, за да говориш. На Дюни свободната площ е също стотици декари.
    Само за сведение:
    На Дюни 8 нощувки в Марина Роял Палас - 1200 лв. на човек.
    На Порто Карас 7 нощувки - 600 евро на човек.
    На Дюни - минерална вода безплатно, на Порто Карас с пари.
    На Дюни - тенис корт безплатно, на Порто Карас 15 евро на час,
    На Дюни - плажни кърпи безплатно и можеш да ги сменяш колкото си искаш на ден, в Порто Карас само по една плажна кърпа дневно на човек по списък.
    На Дюни можеш си намериш свободен шезлог край басейн или на плажа по всяко време, на Порто Карас след 10:00 това е практически невъзможно.
    На Дюни от тази година има и аквапарк свободен, на Порто Карас няма.
    На Дюни качеството и разнообразието на храната и питиетата включени в all inclusive-а е несравнимо по-добро от това на Порто Карас. На Порто Карас пих някакво узо, което го сипаха от бутилка без етикет, по-отвратително нещо не бял пил.
    Абе що ви отварям очите, я си ходете в Гърция. Там е най, най….

    Коментиран от #13

  • 10 onq s konq

    1 1 Отговор
    Тука май никога няма да проумеете че не е важно къде си,а с колко пари и С КОГО!
  • 11 И ТУК И ТАМ

    0 0 Отговор
    Не да плачат ами с глас да реват и дано разберат че от бьлгарския турист по добьр няма но докато морето ни е мутренско извинявам се за израза и се гьзомийничат на пияници наркомани полудели за алхохол и евтин секс западни келемета елате и вижте сльнчев бряг е и дотогава бьлгарина ще тьрси другаде чистото приятното спокойното и това че е ценен турист а не да се бльска в гора от бетон и да плаща по 30 лв за чадьр и шезлонг отново в сльнчев бряг абе при родно море да се чувстваш като чужд и да бягаш другаде дано им светне на хотелиери ресторантьори и всички занимаващи се с този бизнес И С ПРОМЕНЕНИ УСЛОВИЯ ДА ВЬРНАТ БЬЛГАРИНА НА ИНАЧЕ КРАСИВОТО НИ ЧЕРНОМОРИЕ
  • 12 Бай Коста

    2 0 Отговор
    На простия народ, управляван от най-простата обществена прослойка и мутрите му са прости, и бизнесът им, и икономиката им. Какво очакват ?
  • 13 ГОСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Почивал на нашето море":

    Да ти кажа бил съм в Порто - Май месец плажа беше полупразен. Не съм ходил Юли - някак си не ми се връзват жегите - хем горещо, хем по-скъпо. В края на май водата ми е шест - да не бяха само камъчетата. За УЗО-то не мога да кажа нищо - не пия алкохол.
  • 14 Някой

    0 0 Отговор
    Ей, ненаяли се! Човек може да си помисли, че преди да отидете на море не ядете по един месец. Важно е морето, чистотата му, природата, спокойствието, добрата храна / не камарите храна/, отношението на хората. Това в БГ го няма много за съжаление. Не искам да съм на угояване, искам свобода! Днес съм на този плаж, утре съм в оная кръчма, после в съседното градче! Да се сравняват ол инклузиви не е лошо, но не е най.важното! Още повече, че в случая сравнявате топ курорт в БГ с нещо, което не бих казал, че е топ в ГР. И да не забравяме, че двета държави са с различен стандарт и цени.
  • 15 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Киро":

    Кире бре, ми ти описа в мечтите си точно курортите от соца. Това някаква носталгия ли е? Или започваш да проумяваш къде е ключа от палатката?
  • 16 Българин

    1 0 Отговор
    Чакаш да те обслужат, а келнера носи две бири с едно кебапче на немците.
    Слагат те на най- лошата маса, защото си българин и може да дойде някой чужденец.
    Обявяват ниски цени в английските сайтове, а за нас високи. Да не се мотаме между европейците, че грозим гледката.

    НЕ ИСКАМ ДА СИ ХАРЧА ПАРИТЕ У НАС.
    В ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ СЕ ЧУВСТВАМ ЧОВЕК, А НЕ НАТРАПНИК

    Морето в България е най-хубаво.