Last news in Fakti

3 Август, 2016 09:00 7 909 7

5 начина да спестиш пари по време на отпускарския сезон

  • 5 начина-
  • спестиш-
  • пари-
  • отпускарския сезон

В разгара на лятото сме…Сезонът, който предразполага към много положителни емоции и паметни истории, но и много разходи. Причината за това е силното желание за разхлаждащи питиета, уикенди край градските басейни, кратки пътувания до морето или планината, а ако е възможно и за някоя кратка екскурзия в чужбина. За съжаление всички тези удоволствия, рядко са безплатни… Не се притеснявай!  С малко организация, можеш да се насладиш на летните моменти, без да се притесняваш за финансовото си състояние.

Подготвили сме ти няколко съвета как да оптимизираш бюджета си през лятото, така че, да можеш да се радваш на лятото максимално и с минимален бюджет:

Прави своите резервации от рано

Ако оставиш запазването на нощувки за почивката си за последния момент, със сигурност ще платиш повече за нея. Опитай се да планираш от рано, за да можеш да се възползваш от пакетни и промоционални предложения. Опитай се да намериш настаняване с включена закуска - това ще спести още 1 твой разход.

Пътувай с компания

Опитай се да организираш приятелската си компания да пътувате заедно. Когато си разделиш разходите за гориво с приятели, парите, които ще изхарчиш за пътуването ще спаднат значително. Освен това всяко пътуване с компания, винаги е по-весело и интересно!

 Пазарувай всичко наведнъж

Всяко пътуване е придружено с необходимостта на определени стоки. Например храната за вилата, на която отиваш. Ако преди своето пътуване, напазаруваш по списък всичко наведнъж, ще избегнеш ненужните и необмислени покупки, които влияят зле на финансовото ти състояние.

Пазарувай по време на летните разпродажби

Лятото създава нужда и от други продукти, която няма как да пренебрегнеш. Това са продукти за дома, кухнята, колата, гардероба. Възползвай се от Голямата Лятна разпродажба на Топ Шоп с отстъпки до 75%  на брандовете Топ Шоп, Делимано, Дормео и Уокмакс! Спести пари и си купи практични и качествени продукти почти без пари до 14-ти август!

Трябва да побързаш, защото количествата са ограничени. Научи повече тук.

Покани гости

Да! Наистина, ако поканиш гости у дома и си приготвите нещо вкусно сами, ще ви излезе по-евтино, отколкото да идете на ресторант. Това важи с пълна сила и за алкохолните напитки. Опитай се да избягваш и поръчването на храна по телефона - освен, че е скъпо, невинаги е толкова вкусно.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.
Платена публикация

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реклама

    0 0 Отговор
    Поне напишете отгоре, че е рекламна статията ...

    Коментиран от #2

  • 2 Кофата

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реклама":

    1 .Отиди пеша до морето-хем пестиш хем здравословно.
    2. Спи на палатка
    3. Не ползвай щезлонг и чадър
    4 .Вечер си стой в палатката вместо да ходиш по кръчми и дискотеки. И накрая за къф да ходя на море?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Лъжи

    1 0 Отговор
    И кое ти излиза по-евтино да си резервираш по от рано, като аз си запазих няколко месеца предварително и сега същото предложение е с 300 лв. по-евтино. Поне се интересувайте преди да пишете лъжи.
  • 5 Николай

    0 0 Отговор
    8 дни, 2-ма с дете, Тасос - мин. 2 000 лева
    обаче почивката е чудна
  • 6 БОКО

    0 0 Отговор
    Шестия начин да спестиш ,както правят повечето българи е да си стоим в къщи и да гледаме морето по телевизията!
  • 7

    0 0 Отговор
    С тези символични заплати за болшинството от хората е много трудно.Даже и бежанците ни се смеят.