Last news in Fakti

3 Август, 2016 12:10 1 979 1

Хакери задигнаха $65 млн. в биткойни

  • биткойн-
  • борса-
  • кражба-
  • хонконг

Борсата в Хонконг за криптовалута временно спря работа

Хакери са задигнали от хонконгската борса за криптовалута Bitfinex 119 756 биткоина, съобщава Блумбърг. Агенцията уточнява, че стойността на кражбата се оценява за около $65 млн.

От Bitfinex разкриха, че пострадали от хакерските действия са само биткоините, а депозитите в долари не били засегнати. Кражбата пък е довела до 13% спад на стойността на криптовалутата.

В момента разглеждаме редици варианти за компенсиране на загубите на клиентите ни от тези незаконни действия, обявиха от борсата Bitfinex в официално изявления.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бачо киро

    0 0 Отговор
    ето пак класическия пример за това как с добри продукти може да се сготви блудкава манджа - добра тема използвана за очерняне и плашене. лани един биткойн неше 400 лв сега е 1300 и продължава да расте - бълха го ухапала биткойна, той издържа на кражбите на грамотни и властни крадльовци, че на такава дреболия ли? пред стойността на всекидневните кражби от ддс и от медицина в българия тази кражба е първолашки опит за летене. но важното е да се плюе - не да се осведомява - и това различава пропагандата от журналистиката. защото един квалифициран журналист щеше да обясни на читателите си лесно с дветри думи какво е това биткойн и колко му се е променила цената за една година. но, това би сторил какъвто и да е журналист, а не работник от пропагандата. днес влизам за първи и последен път в този сайт. излизам с облекчение и отивам да отмия досадното разочарование.