3 Август, 2016 13:18 1 173 0

ПОС терминалите навлизат в обществения транспорт

  • пос-
  • терминал-
  • плащане-
  • транспорт

Безконтактното разплащане е практика в големите европейски градове

Все по-голямо търсене на ПОС терминали в обществения и таксиметровия превоз отчита проучване сред картодържателите в България. 13% от анкетираните посочват, че биха искали да плащат с кредитна или дебитна карта в градския транспорт като броят им расте всяка година.

Само за първите шест месеца на тази година броят на електронните плащания в таксиметровите автомобили е нараснал наполовина спрямо общия брой на всички транзакции, извършени през миналата година. Данните са само от една от таксиметровите компании в столицата.

Безконтактното разплащане е практика в големите европейски градове, където само с доближаването на картата до конкретното устройство пътниците могат да се качат на автобус, такси, влак или ферибот, без да е необходимо да се справят със сложните системи на таксуване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА