5 Август, 2016 19:27 1 269 5

Синдиците на КТБ събрали 12 млн. лв.

  • ктб-
  • синдици-
  • пари
Синдиците на КТБ събрали 12 млн. лв. - 1

12 млн. лв. са събрали синдиците на КТБ през юли, става ясно от последния им месечен отчет. Това е 6 пъти повече от осребрените през юни 2 млн. лв.

Синдиците на Корпоративна търговска банка са изпратили молба до Софийска градска прокуратура за проверка заради заплахи към адвокат, който защитава интересите от банката. Заради банковата тайна имената на дружествата- длъжници не се споменават, нито пък има подробности за заплахата.

Не е ясно и каква е сумата, която дължат на банката.

Поискана е детайлна информация от Централен депозитар за ценните книжа, собственост на фалиралата банка, както и тези, които са собственост на нейни клиенти, но държател е банката в качеството ѝ на инвестиционен посредник. 16 молби са изпратени до дружества, чието имущество служи за обезпечение по отпуснати от КТБ кредити. Искането на синдиците е да получат информация за всички действия по продажба на заложени в полза на банката имущества. 45 аналогични молби са изпратени до частни съдебни изпълнители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 From USA

    2 0 Отговор
    Значи, липсват- 4.5млрд. лв., събрани са- 12млн. лв. Браво, добра работа...... по български!
  • 2 Кофата

    1 0 Отговор
    А милиардите кой , ще събере карапут..н? Никой не може да ги събере защото там се стреля!
  • 3 Бай хой

    1 0 Отговор
    А защо не изкарате на яве колко са получили тия синдици, колко са раздали, колко са откраднали под формата на цесии и друг вид шашми?
  • 4 Иван

    0 0 Отговор
    Милиардите, които Цветан Василев ограби от КТБ могат да бъдат само частично върнати в страната, ако Василев бъде осъден в България!
  • 5 Мила

    0 0 Отговор
    Ми те хората са го казали в коментарите - къде останаха 4-те милиарда и защо още Василев не е в ареста. То други резонни въпроси няма.