1 028 5

Синдиците на КТБ събрали 12 млн. лв.

Венцислав Михайлов

12 млн. лв. са събрали синдиците на КТБ през юли, става ясно от последния им месечен отчет. Това е 6 пъти повече от осребрените през юни 2 млн. лв.

Синдиците на Корпоративна търговска банка са изпратили молба до Софийска градска прокуратура за проверка заради заплахи към адвокат, който защитава интересите от банката. Заради банковата тайна имената на дружествата- длъжници не се споменават, нито пък има подробности за заплахата.

Не е ясно и каква е сумата, която дължат на банката.

Поискана е детайлна информация от Централен депозитар за ценните книжа, собственост на фалиралата банка, както и тези, които са собственост на нейни клиенти, но държател е банката в качеството ѝ на инвестиционен посредник. 16 молби са изпратени до дружества, чието имущество служи за обезпечение по отпуснати от КТБ кредити. Искането на синдиците е да получат информация за всички действия по продажба на заложени в полза на банката имущества. 45 аналогични молби са изпратени до частни съдебни изпълнители.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • From USA
  Отговор
  1 19:38  05.08.16
  Значи, липсват- 4.5млрд. лв., събрани са- 12млн. лв. Браво, добра работа...... по български!
 • Кофата
  Отговор
  2 07:09  06.08.16
  А милиардите кой , ще събере карапут..н? Никой не може да ги събере защото там се стреля!
 • Бай хой
  Отговор
  3 11:11  06.08.16
  А защо не изкарате на яве колко са получили тия синдици, колко са раздали, колко са откраднали под формата на цесии и друг вид шашми?
 • Иван
  Отговор
  4 22:50  09.08.16
  Милиардите, които Цветан Василев ограби от КТБ могат да бъдат само частично върнати в страната, ако Василев бъде осъден в България!
 • Мила
  Отговор
  5 19:59  10.08.16
  Ми те хората са го казали в коментарите - къде останаха 4-те милиарда и защо още Василев не е в ареста. То други резонни въпроси няма.

Напиши коментар:


Публикувай