9 Август, 2016 18:11 1 033 0

БСП иска извънредно заседание на НС за отмяна на мораториума за АЕЦ „Белене”

  • белене-
  • извънредно-
  • заседание-
  • аец-
  • мораториума
БСП иска извънредно заседание на НС за отмяна на мораториума за АЕЦ „Белене” - 1

„БСП отправи искане към председателя на НС Цецка Цачева да свика извънредно заседание на парламента за отмяна на мораториума за АЕЦ „Белене”. Това обяви говорителят на ПГ на БСП лява България Жельо Бойчев по време на пресконференция в централата на партията. По думите му с другата точка от искането се възлага на Министерски съвет да осигури реализация на АЕЦ „Белене”, като защити националния интерес. Той допълни, че в третата точка от документа се задължава министърът на енергетиката да информира НС на всеки 3 месеца за изпълнението на реализацията на проекта.

„Несериозно е да се водят разговори с каквито и да е потенциални инвеститори, в ситуация, в която има наложен мораториум за изграждане на проекта АЕЦ „Белене”, каза още Бойчев. Той припомни, че БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ е внесла проект за решение за отмяна на решението на НС за прекратяване изграждането на централата. „Мина вече един месец, а страната ни дължи всеки месец по 10 млв. лв. по проекта „Белене”, подчерта социалистът и категорично заяви, че е нужно да се намери решение на проблема.

„Винаги сме били постоянни в позицията си за АЕЦ „Белене”, като сме доволни, че премиерът Борисов преосмисли становището си”, допълни Явор Куюмджиев, член на НС на БСП. Според него е важно този проект да се реализира, защото той е стратегически за страната. „Готови сме с предложения по проблема и предлагаме също експертна помощ”, каза още той.

От своя страна зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев от ГЕРБ заяви пред журналисти, че в деловодството на парламента не е постъпило искане за извънредно заседание. Той добави, че са необходими 48 подписа на депутати, за да се свика подобно заседание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА